reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ps. dopiero teraz dojrzaam, ze w grupie zamieszczacie zdjecia...tutaj juz nie? Moze tez powinnam je usunac...
To już zależy od każdej osoby indywidualnie czy chce dodawać zdjęcia tutaj (gdzie oglądają je wszyscy z bb) czy chce dodawać zdjecia na zamkniety (gdzie widzą zdjecia tylko osoby z grupy) :)
Ja tam nie chce aby wszyscy mieli wgląd do mojej prywatności poprzez oglądanie moich rodzinnych zdjęć bo po co... Ale nie wszystkim to przeszkadza wiec wiesz..
A na zamkniętym owszem dodają dziewczyny zdjecia :-) i również zachęcam ciebie ale jeżeli chcesz ;)

Agata twój maluszek uroczy jak zawsze! :)

Dobranoc
pozdrawiam was

reklama
Moje kochane dziekuje wam za życzenia dla mojego TOMCIA.
mnie tez ostatnio coraz częściej spotykaja uwagi na temat "parki":-(
powiedziałam koleżankom,ze chyba chłopiec to tez o rany NIE UDAŁO CI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ale pytam co ????????????????:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale przykro mi w takich momentach.
Ja przyzwyczajam się juz,ze będzie Szymonek :-) i już w domu
się mowi jak bedzie SZymus to będzie tak albo tak itp...:tak:

Rayannko-śliczne chłopaczki,a usmiech Alanka -supcio:-)
Czarodziejko a Maksio jak malowany,sliczny chłopiec.:-)
Kiki-nasz rodzyneczek Dercia powalajaca-mniam.
buziolki babeczki.

Royanko widze zabek sie u Alanka pojawil:-)superasnie:-)gratulacje:-)Aniu kupilas lub wybralas juz spacerowke dla Alanka??
Ano pojawil sie :) a jak sie przebil to od razu nocka byla spokojniejsza :) Ale aby nie bylo tak pieknie to drugi sie pcha, a i pewnie zaraz u gory wyjda :/
Spacerowke zamierzam kupic w sobote taka:
Wózek Baby Design Sprint - zdjęcia, foto, galeria produktu
tylko nie wiem jaki kolor. Tu sa pokazane 3, ja widzialam 6. na pewno cos z blekitem :)

A tak w ogole to ddziendoberek, bo nie przywitalam sie jeszcze !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien doberek:-)
Aniu mi tez najbardziej sie podoba ten niebieski srodkowy:-)

A my dzis juz bylismy w przedszkolu podpisac umowe ale sie ciesze:-)wiec od 1.09 Maja wedruje do przedszkola:-)Maja byla z nami i jak zobaczyla dyrektorke to swterdzila ze jest brzydka czarownica hehe:-)

A tak poza tym to nie chce sie chwalic ale Kacper dzis sponczyl 7mcy:-)

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry :)

Chciałam sie tylko przywitać i powiedzieć że siedzę nad pytaniami na obronę i się przygotowuję, także po obronie (w przyszły wtorek) będzie mnie więcej na BB :)

Pyszczku powodzenia na obronie, ja juz mam sesje z głowy :-) a obrone po wakacjach

Royanna mnie sie podoba kolor czerwony i niebieski...chyba wybrałabym niebieski moze dlatego ze juz mam czerwony :-D lubie mocne kolory na wózkach, nie takie mdłe

Tusia i moje spóźnione zyczenia dla Tomusia a widze, ze masz życzliwe koleżanki :eek:

Hej baboszkiJ
Jak Wam dzionek mija?
U nas niby ciepło ale jakos chłodno…..nijak!!! nie wiadomo jak te dzieci ubierac....

Tusia- nie przejmuj sie komentarzami ze nie parka...doskonale wiem co czujesz i co przerabiasz, mnie w ciazy to samo spotykało i podobnie cierpialam....ale to juz za mna i niech sie gonia te wszystkie "fantastyczne" mamusie co tak krytykuja....zycie zweryfikuje to wszystko:)
Naprawdę nie rozumiem tego...jasne ze jak sie ma syna , chcialoby sie mieć coreczke ..i odwrotnie..ale nie jest to cel mojego zycia ktory musze osiągnąc by być spelnioną i szczesliwą!!!! Ja przestalam na to zwracac uwagę, naprawdę szkoda nerwow....
zreszta jestem taka szczesliwa ze mam dwoje dzieci (tak jak marzylam) i zdrowe dzieci...

Sto lat dla Kacperka i Sebusia!!!! boziuniu jak ten czas leci...

ja mojemu młodszemu zaczelam podawac kaszki,,,czasem daje mu łyzeczką a czasem dodaje do mleczka , ktore staje sie wtedy gęstrze i bardziej syte:) Mysle ze za jakies 2 tygodnie zacznę wprowadzac Maksiowi warzywka:)

Ja również się dołączam z życzonkami dla chłopców... wszystkiego najlepszego nasze robaczki:)::) rośnijcie zdrowo i nie za szybko żeby rodzice mogli się jeszcze wami pocieszyć.. zanm wyfruniecie z rodzinnego gniazdka:):):)

My byliśmy z Czarkiem dziś w przedszkolu.... to był koszmar!! Az się wstydzę wam opowiadać co on tam wyprawiał... płakał, krzyczał i uciekał... na dodatek chciał ugryść koleżankę w rączkę.. Boże jak mi bylo głupio... w końcu zrobił taką atmosferę że wszystkim dzieciakom się chciało płakać i pojechaliśmy do domu... Chryste,,, co za wstyd. Wypuściłam dzika do ludzi i się zachować nie potrafił...
Oczywiście pani Przedszkolanka mnie pocieszała i mówiła że dzieci tak często reagują zwłaszcza te które nie mają kontaktu z rówieśnikami... o matko!!!

reklama
Dzastina, Twoj Czarus potzrbuje czasu na aklimatyzacje. Jesli nawet mu sie poddoba w przedszkolu to poczatki moga byc trudne. Nie wiem czy pamietasz jak ja pisalam o zachowaniu Maciusia we wrzesniu. Klika a moze i kilkanascie tygodni trwalo zanim sie przystosowal, przestal histeryzowac. Pomimo, ze cale wakacje spedzil na podworku w piaskownicy z dziecmi. Ale zawsze wolal na uboczu. Nie lubil sie klocic, zawsze byl pokrzywdzony. A w przedszkolu nagle okazalo sie ze to on psoci, zabiera dzieciom zabawki, psuje budowle itd. Sam mi powiedzial, zde na niego psujek wolaja w innej grupie(po 16.30 sa dzieci laczone ze wszystkich grup w jedna) Tez mi glupio. A jak w pazdzierniku spytalam jak jego zachowanie to uslyszalam od jedenj pani: Macius? Dobrze, juz dobrze. Dobrze ze juz siada przy stole jak jedza :/
Nie przejmuj sie kochana, dobrze ze masz mozliwosc juz choddzenia z nim do przedszkola. Bedzie dobrze. Ale <Ty musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Ja z tego wszystkiego zaczelam wtedy dostawac skurczy i rozwarcia i musialam zaczac brac leki :/ bo bardzo to przezywalam.

Do góry