reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam i melduję się że jestem i wszystko ok :happy:
Jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie :/

Dziś moja bratowa pojechała do szpitala z polecenia gin, bo dziś ma termin porodu z OM a tu nic...ciekawe czy ją przyjmą :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki

reklama
Paula Ty masz jeszcze czas więc trzymaj sie dzielnie i kibucujemy bratowej. Fajnie bedziecie miec dzieciaczki w tym samym wieku:-)

nie wiem która dziewczyna ( chyba Dzastina) podsuneła mi pomysł z koktajlem z truskawek :-) dziekuje. Takie zaciemnienie u mnie...juz wypiłam tego troszku :-) a swoja droga 10zł za kg to jeszcze drogo jak za truskawki:eek:

no i co jeszcze bo skleroza :-)..no nic zegnam sie do wieczorka, jade na działkę tylko Kubencja jeszcze śpi :sorry: musze głośniej po domu pochodzić bo nie lubi jak sie go budzi bezpośrednio :sorry::-p ma juz swoje zdanie

miłego...

Bershka koktajl z truskawek mmm..pycha ja często robię :tak: albo gotuje makaron i jemy z tym koktajlem na obiad :-) ja lubię też truskawki rozgniecione widelcem z jogurtem albo ze śmietaną jak nie są zmiksowane na papkę :tak: właśnie muszę zrobić jakieś ciasto z truskawkami i chyba zrobię najprostsze czyli biszkopt z truskawkami i galaretką :-) a....u nas truskawki kosztowały już 8zł łubianka czyli 2kg :tak: teraz nie wiem ile kosztują bo na działce mamy trochę i do pojedzenia nam wystarcza :tak:

Paula Ty masz jeszcze czas więc trzymaj sie dzielnie i kibucujemy bratowej. Fajnie bedziecie miec dzieciaczki w tym samym wieku:-)

nie wiem która dziewczyna ( chyba Dzastina) podsuneła mi pomysł z koktajlem z truskawek :-) dziekuje. Takie zaciemnienie u mnie...juz wypiłam tego troszku :-) a swoja droga 10zł za kg to jeszcze drogo jak za truskawki:eek:

no i co jeszcze bo skleroza :-)..no nic zegnam sie do wieczorka, jade na działkę tylko Kubencja jeszcze śpi :sorry: musze głośniej po domu pochodzić bo nie lubi jak sie go budzi bezpośrednio :sorry::-p ma juz swoje zdanie

miłego...
Jolu to ja pisalam o koktajlu z truskawek:p:p:p...strasznie drogo masz truskawki u nas po 5zl:-)
Maja poleciala dzis z ciotka do zoo ogladac jak to ona powiedziala"swojekuzynki malpy,kolegow gorylow i kolegow hiopotamow " hehe

WITAM:-)
Pół dnia w mieście i teraz nogi w doopke wchodza:-p

Jolu to ja pisalam o koktajlu z truskawek:p:p:p...strasznie drogo masz truskawki u nas po 5zl:-)
Maja poleciala dzis z ciotka do zoo ogladac jak to ona powiedziala"swojekuzynki malpy,kolegow gorylow i kolegow hiopotamow " hehe
ooo jak tanio u nas gdzie niegdzie po 10 zł:szok:pychotka truskaweczki tylko tym razem sobie odmawiam bo boję się ze alergii synek dostanie:sorry:
Witam i melduję się że jestem i wszystko ok :happy:
Jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie :/

Dziś moja bratowa pojechała do szpitala z polecenia gin, bo dziś ma termin porodu z OM a tu nic...ciekawe czy ją przyjmą :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki
ooo to kciukaksi:-)

Czesc kobietki :)
Ja troche od rana pobuszowalam w kuchni-musialam jeszcze raz zmiksowac zupki ddla Alana bo nie chcial jesc. mam nadzieje, ze teraz mu pojdzie. Od godzinki prawie drzemie. Biedulek moj, bo wczoraj popoludniu calego go wysypalo w krosteczki :((( Mysle, ze to od czegos co on bezposrednio zjadl(ale pewnosci nie mam czy nie odd moejej diety bo znowu zgrzeszylam), bo jak ja zjadalam cos nie tak, to jemu po prostu sie skaza powiekszala, a teraz caly jest w wysypce :((( Wlasciwie juz we wtorek mial na glowce ale myslalam, ze to potowki...Teraz podaje mu wapno, 2x zyrtex po kropelce(ale nie chce lykac, wiec na smocza mu wykapuje i zlizuje chcac nie chcac)i czekam az zejdzie. Dzis jest ciut mnie...ajajajaa, wykoncze sie.

Dobrego dnia kobietki!
ojejku biedaczek:sorry:pewnie coś zjadł...

Czarodziejko, dziekuje;-)

a co do ząbkowania to znosi bardzo dobrze, nawet nie wiem kiedy wychodzą,nie ma żadnych objawów ani goraczki, ani marudzenia. Dzisiaj szukałam dwójki na górze a znalazłam na dole :-) jakoś tak mu nie po kolei wychodzą no ale są:-) Oli tez znosił dobrze, wiec moze to rodzinne :sorry:
gratuluje ząbka:-)
Ja również się dołączam z życzonkami dla chłopców... wszystkiego najlepszego nasze robaczki:)::) rośnijcie zdrowo i nie za szybko żeby rodzice mogli się jeszcze wami pocieszyć.. zanm wyfruniecie z rodzinnego gniazdka:):):)

My byliśmy z Czarkiem dziś w przedszkolu.... to był koszmar!! Az się wstydzę wam opowiadać co on tam wyprawiał... płakał, krzyczał i uciekał... na dodatek chciał ugryść koleżankę w rączkę.. Boże jak mi bylo głupio... w końcu zrobił taką atmosferę że wszystkim dzieciakom się chciało płakać i pojechaliśmy do domu... Chryste,,, co za wstyd. Wypuściłam dzika do ludzi i się zachować nie potrafił...
Oczywiście pani Przedszkolanka mnie pocieszała i mówiła że dzieci tak często reagują zwłaszcza te które nie mają kontaktu z rówieśnikami... o matko!!!
nie martw się to normalne że tak mógł się zachowac:tak:z dnia na dzień będzie lepiej;-)mój synek nieoszczedza dzieciaczki i niejedno juz przez niego płakało(nawet 8-latek no ale to już ...:eek:)

Witam:happy::happy::happy:

Paula trzymam kciuki za bratową:-D:-D:-D

Ja po wczorajszym dniu i nocce jestem padnięta -> najpierw Bartuś mnie mega obrzygał rano, że i ja i On do przebrania, potem byliśmy w Gliwicach i było nawet spoko, a wieczorem -> do kąpania super, po kąpaniu mleczko i zaś Bartuś i mnie i siebie obrzygał, więc Go przebrałam i poszedł spać:tak::tak::tak: o 22:00 przebudził się z wielkim płaczem, że nie dało się Go uspokoić, biorę Go na ręce i zaś wielki rzyg:szok::szok::szok: jak Go przebierałam to strasznie płakał i się prężył, ale potem jak Go położyłam na naszym łóżku od razu zasnął:eek::eek::eek: próbowałam Go chyba z 10 razy przenosić do łóżeczka, ale za każdym razem był mega płacz, więc dziś spał z nami w łóżku:sorry::sorry::sorry: ehhh nie wiem od czego to, ale dziś nie dam mu kaszki i zobaczymy czy to od niej:sorry::sorry::sorry:

Buziaczki za miłego dnia:-D:-D:-D

witam sie z ranka..u nas piekna pogoda idziemy z kumpelami i dziecmi na basen..jutro ma byc juz chlodno..

paula i co u bratowaj..dzidzia juz jest?

jolu gratuluje zabka v4 u kubulki..moja dercia dalej przy 2..tulam was mocno.

dzastina moje tez zawsze plakaly w przedszkolu az dwa tyg a potem juz bylo dobrze..

gioesko jak dzieciaczki dodaj fotki dzieciaczkow..

pyszczku jak sebulek..

royanna to ma e twoj alanek niech uczulenie mu szybko zejdzie..sliczne foteczki z chrzcin..jaki duzy juz alanek..fajne foteczki super rodzinka..

mama sowka i jak bartusßciekawe co mu jest...

czarodziejko co u was?pozdrawiam

Paula jak tam twoja bratowa??? 3mam kciuki:)
Dzastina nie przejmuj się wiem że pewnie było ci troszkę wstyd i wogóle dziwnie ale na pewno bedzie lepiej z każdym dniem w przedszkolu. On sie zaklimatyzuje zobaczysz:* :tak:

Witam dziewczynki.

My już po drugiej ospie:tak:
W zeszłą srodę pisałam wam że mała nie załapała i właśnie wieczorem dojrzeliśmy pierwsze krostki.
Na poczatku nie było tak źle, nie miała dużo krostek ani temperatury, ale z dnia na dzień sypała ją coraz bardziej i jeszcze ten upał. W sobotę gorączkowała, nie chciała jeśc, drapała się strasznie i była mega marudna. Zakupiłam kropelki fenistil w aptece i stał się cud dziecko jak nowo narodzone. Ogólnie wysyp był bardzo duży, dużo większy niż u synka i smarowanie tych krostek to jeden wielki koszmar u takiego maleństwa. Nikt mi nie wmówi że im mniejsze dziecko tym łagodniej przechodzi. Teraz się cieszę że mamy już ospę z głowy ale co przeżyliśmy to jeden wielki koszmar. Wczoraj byliśmy na kontroli u lekarza i wszystko jest ok ładnie zagojone. mała zbadana od stóp do głów. Po moich przeżyciach radzę podwójnym mamuśkom szczególnie dzieci przedszkolnych, jeżeli nie miały ospy wasze pociechy to pomyślcie o szczepieniu , bo pielęgnacja takiego maluszka z ospą to jest masakra. Jeszcze te upały tak nam dały popalić przy tej ospie że szkoda gadać.
Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
:-);-)moja dercia z dzieciaczkami przed domkiem rysuja kreda:tak::-D;-):-)

Załączniki

• SDC11805.jpg
    SDC11805.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 43
  • SDC11809.jpg
    SDC11809.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 43
  • SDC11806.jpg
    SDC11806.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 49
  • SDC11803.jpg
    SDC11803.jpg