reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula rozumiem cie doskonale...ale u mnie jest odwrotna sytuacje , jak mowie ze najprawdopodobniej dziewczynka to slysze......''uffff to dobrze, bedzei parka'' , jest to strasznie irytujace, tak samo jak uwago na temat brzucha , ze urusl...brrrrr

reklama
Mi ostatnio kolezanka, co niedawno urodzila do pary dziewczynke powiedziala, ze jej babcia mawiala: zdrowe kobiety rodza na przemian, raz chlopca raz ddziewczynke. A za chwile na pocieszenie dodała, wiesz...to takie przesady starszych ludzi. A ja i tak sie zdazylam zirytowac, ale na pocieszenie powiedzialam pozniej do mojego taty(bo ona mowila mi to odchodzac juz) ktory byl ze mna na spacerze slowa innej znajomej co ma ddwoch synow : My krolowe rodzimy tylko synow;-)

Dobranoc :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Royanna witaj po przerwie :-) jak tam chłopcy? zdrowi? czekamy na zaległe zdjęcia z chrzcin no i z nad morza też :tak:
Betti urodziła 25 maja synka Wiktorka :happy2: a Pati dzień wcześniej też synka :happy2:

Betti, Pati jak tam Wasze maluchy? jak sobie radzicie?

Dobrej nocy :happy2:

A ja bym chciała miec drugiego synka:)
A na pytanie co bedzie odpowiedajcie "dziecko, no przeciez nie Zyrafa?" albo po prostu ze "niespodzianka" i juz, i nigdy przenigdy nie pytajcie sie czy imie ktore wybraliscie sie podoba, bo sie zacznie, najlepiej powiedziec jak sie małe urodzi i po sprawie:)

Dziendobry!

Betti, Pati, spoznione ale ogromne najszczersze gratulacje z okazji narodzin dzieciaczkow!!!

Paula, dziekuje. Jak si pozbieram to wstawie fotki. Ale z chrzcin, bo morze widzielismy tylko raz z daleka! Nie bylo pogody, a i wejcia, zejsci promenady sa remontowane i ogrodzone siatka. Ale to nic, w lipcu nadrobie :)
A jak Twoje samopoczucie???

Kindzia, masz racje z tymi odpowiedziami:)

A ja sie nie pochwalilam, ale Alanek w Dziwnowie nadrobil zaleglosci i od 2 tygodni sie turla po pokoju :) oczywiscie najchetniej wtedy, gdy mnie w nim nie ma, bo tak to lezy i wyciaga raczki i paluszkami pokazuje(sciskajac i rozluzniajac garstki) ze mam go wziasc na rece:baffled:. I wtedy tez nie wystarczy go prowadzac gdzie nam pasuje, tylko on calym cialem lub ramieniem pokazuje gdzie chce isc.
No i niestety nauczyl sie wymuszac placzem...staram sie nie reagowac wtedy, ale ma tak zalosna minke, ze szok. Macius tak nie robil.
I najwazniejsze! Ma jednego zabka na wierzchu! No i drugiego obok juz przy "wyjsciu"!

Mi ostatnio kolezanka, co niedawno urodzila do pary dziewczynke powiedziala, ze jej babcia mawiala: zdrowe kobiety rodza na przemian, raz chlopca raz ddziewczynke. A za chwile na pocieszenie dodała, wiesz...to takie przesady starszych ludzi. A ja i tak sie zdazylam zirytowac, ale na pocieszenie powiedzialam pozniej do mojego taty(bo ona mowila mi to odchodzac juz) ktory byl ze mna na spacerze slowa innej znajomej co ma ddwoch synow : My krolowe rodzimy tylko synow;-)
O jesooo większej bzdury nie słyszalam!!!!! no ale co sie dziwic starszej pani:)
ja w ogóle nie rozumiem tego ze MUSI byc para....boszeeee jakie to płytkie...przeciez tak naprawde to dopiero zycie pokaze na jakich ludzi te dzieci wyrosnął a plec nic tu nie ma do rzeczy:baffled:
no ale zazwyczaj madrza sie ci co maja pare albo nie maja w ogole dzieci (bo i z czyms takim sie spotkalam)
royannko- mnie takie gadki juz tak nie ruszaja....dynda mi to....tak samo jak mi mowili...trzecia bedzie corka...jaaaasne bedziemy sie starac do upadlego....glupota:happy2:

Witajcie :-)

Mnie też nerw bierze gdy słyszę takie gadki o płci :wściekła/y:

Ostatnio byłam na wieczorze panieńskim i dziewczyny zapytały mnie czy planujemy drugie dziecko - ja na to że tak. A co byś chciała - a ja że drugiego Syna. A wszyscy na to - Cooooo? Dlaczego? :szok: Ręcę opadają...:sorry2:

Royannko super że wróciłaś :)

Miłego dnia wszystkim!

Dzień dobry.

Royannka witaj.:-)

Mnie też wkurzają gadki na temat płci, na szczęście większość ludzi w moim otoczeniu jest zdania, że płeć nie ważna, ważne zdrowie. Ale mam koleżankę, która uważa, że każda kobieta powinna mieć córkę (ona ma parkę) i już teraz namawia mnie na trzecie dziecko, a sama powiedziała, że ona więcej dzieci jak dwoje mieć nie będzie. Zapytałam się jej wprost czy córkę kocha się inaczej niż syna? Troszkę ją zatkało, ale oczywiście zaczęła szukać argumentów, które i tak mnie nie przekonały.

reklama
DZIEŃ DOBRY:-)
Zimnooo:dry:

Co do płci ech szkoda gadac i mnie gadki spotkały(dla mnie przykre bo to nie na miejscu gadać o płci bla bla bla...ważne że dzieciatko zdrowo rośnie w brzuszku!)
Dziewczynki to synek Tusi ma dziś urodziny a nie Tusia :-D:tak:

Tusiu wszystkiego najlepszego dla Tomeczka z okazji 8 urodzin!!!! :-):-):-)

no pieknie to żem gape strzeliła i to jeszcze takimi dużymi literami:zawstydzona/y:

TUSIA
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNKA!!!!!!!!!!!!!

Do góry