reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czytałam w pewnej kolorowej gazecie na ten temat( wydanie z listopada) celowo nie podam tytułu ze tez dieta możne mieć wpływ na płeć dziecka...ale ja tak jak wy wierze jedynie w decyzyjność cyklu i mam swoja ukochana córeczkę 2 będzie syn:D....albo 2 córka ale może uda się z parka jak nie to do 3x sztuka;) o syna starania jest taki plan tylko wdniu owulacji starania i poczeka sie na zajscie nawet rok a potem zobaczy jai efekt bo zawsze jest rtyzykoz emaz moz emiec "mało efektywna produkcje synów" a mieć sporo " córeczek" i co by nie robić będą dziewczynki:D ważne ze zdrowe i dzieci swoje.:blink:

witam.
mało pisze ale ciągle czytam.;-)
jak myślicie mam iść jeszcze go gina przed starankami(początek lutego)
bo byłam raz po zabiegu i powiedziała,że wszystko jest dobrze.:confused:
hym.rozmawiałyscie wczoraj o tv.mój od kwietnia do listopada nie wie co to tv ale niestety w zimie troche siedzi i tez myśle nad tym ale nie wiem co tu mu wymyślec .:confused:
buziole dla wszystkich babeczek.
Sylwia nie moge sie doczekać fajnych wiadomosci od ciebie.:tak:

Tusia... mi sie ginek kazal pokazac po 3 miesiacach :tak:.. i powiem Ci ze kazal mi brac.. Feminatal Metafolin 800 .. to folik tylko ze ponoc o lepszym skladzie i jakis dodatkach .. dostalam też Acard.. ale nasze poronienia sie różniły .. wiec Tobie pewnie Acard nie bedzie potrzebny..:tak:Napewno Kochana dam znać jak przyjdzie czas ;-)
Noo i ciesze sie ze masz podobne zdanie co do tv :-) bo juz myslalam ze ja jestem jakas nie ten teges :-D
Caluje i powodzenia :*
Pozdrowienia dla Wszystkich :)

hej dziewczyny!

Paula a ile ta masc kosztuje??i ile wczesniej nalezy ja podac?

Dziewczyny dziekuje za pocieszenie...we czwartek idziemy na usg brzusia!!

Dziewczyny mozecie polecic jakis doklany termometr elektryczny bo chce kupic a nie wiem jaki..on bedzie uzywany tylko dla dzieci a wiadomo dzieci nie lubia jak im sie temp mierzy przynajmniej moje:-)

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY:-)

Długo mnie nie było co:-D"wycieczke"sobie zrobiłam superaśna:cool2:

No to tak i ja i synuś ładnie przygotowani do porodu łóżysko dojrzałe szyjka wiotka(pewnie chodzi o to że miękka)no ale rozwarcia ni ma:-pdlatego gin powiedział ze lepiej jak będe w domku leżeć co może ruszy(bo bardzo chciałby abym urodziła naturalnie i nawet mówił teraz trzeba myśleć o porodzie co moze ruszy w tym kierunku jeszcze bardziej grunt nastawienie)badał mi czystość pochwy i jupi wszystko jest ładniutko:-)
No i tak mam już skierowanie wypisane ale ale ALE na cesarke:tak:bo ostatnecznie już musze być rozpakowana 18(hmm i tu mnie on dziwi bo trzyma się tej daty a ja wiem że ja mam na 14 termin no ale niech już mu bedzie)czyli mam być na czczo na 8.00 już w szpitalu tego dnia bo trzeba będzie już "rozwiązać" ciąże a że wywoływac nie mogą mi bo może powstać krwotok(chociaz kto wie jak to będzie czy jednak nie pomęczą mnie sn)tak więc date godzine już mam ustalona teraz tylko pytanie czy dotrwam:confused:z gina słów to może wszystko się zdarzyć że moge urodzić przed ale też nie jest to powiedziane:sorry2:heh no to fajnie trzeba czekać czekać i czekać:sorry2:jedno co mnie bardzo cieszy MOGE BYĆ W DOMKU:-)
Mam nadzieje że ruszy samo i to już niedługo!:-p

Patrysiu to już na dniach :szok::tak:

Dzisiaj Kubuś dostaje pierwszy w swoim jakże długim żywocie-bulionik :-)
jestem ciekawa na jaką odległosć bedzie pluć :-D:-D:-D

Dzisiaj spacerek nam odpada więc Kubula leży teraz w kombinezonie w kołysce przy otwartym oknie i śpi. Zobaczymy na jak długo. Oby dłuzej niż jak zwykle 45min. Odliczam czas :-)

Ide ugotować ten bulion no i ogarnać chałupkę

Dzień dobry :-)
Byłam rano na badaniach, wyniki w poniedziałek.

Aniu a mi dobrze w domku jest ;-):tak::-)

Gosiu 4 lata temu kupowałam Emle w aptece na recepte, teraz nie wiem jak jest bo na necie piszą różnie musisz zapytać w aptece, mała tubka 5g wystarczy na długo i kosztuje coś koło 20 zł ,miejsce gdzie ma być szczepionka smarujesz kremem i naklejasz specjalny plasterek godzinę przed szczepieniem :tak:tutaj masz artykół tylko nie sugeruj się w nim ceną no i tam piszą że bez recepty ale nawet jak wejdziesz na jakąś strone apteki internetowej to piszą że recepta jest potrzebna, najlepiej zapytać w swojej aptece
Morfeusz 2001: krem EMLA. Zastosowanie i działanie.

Tusia ja bym poszła jeszcze przed starankami do gina :tak: napewno nie zaszkodzi ;-)

Bershka synuś pewnie miło Cię zaskoczy na basenie :-)

My zaraz zbieramy się na spacerek może pójdziemy odwiedzić moją babcię a Kacperka prababcię bo w tym roku się jeszcze nie widzieliśmy :blink:

Życzę Wam dziewczynki miłego dnia :-)
Buziaki

Gosia ja używam termometru rtęciowego własnie dlatego że nie znalazłam jeszcze dobrego elektronicznego ;-)

Patrysiu to czekamy razem z Tobą ;-) to napewno już lada dzień :tak: trzymam kciuki żeby akcja porodowa sama się zaczęła :tak:

Czarodziejko a jak tam u Ciebie?

Bershka smacznego dla Kubusia :-)

Dobra zmykam będe popołudniu :happy2:
Buziaki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziekuje za linka:-)
Dziewczyny jestem na zdechnięciu!!!!!
Wczoraj wieczorem i w nocy bóle podbrzusza!!!!!! Czulam jak mały główką napieral…wzięlam nospę i przeszlo ….od rana znowu bóle na @ i ogólnie marne samopoczucie…..do tego jakiegos nerwa mam….wszytsko mnie dobija. Nie mam apetytu i latam do wc-a co 2 min…..Głowkę dziecka czuję miedzy nogami!!!!!!!
jeszcze troche i może synus wyskoczyć do mamusi:-)

hej dziewczyny..my juz po szczpieniu dwie mozki poklute...mega duzo placzu i stresu...maly wazy 5900...niestety po opisaniu moich objawow ze Kacper jest niespokojny,nerwowy,z trudem robi kupki pomimo ze pije duzo herbaty koperkowej i rumiankowej i bierze jeszcze krople sab costam mam z nim isc na usg brzuszka i do neurologa i zrobic posiwe z moczu...jesii nic nie wyjdzie w tych badaniach bedziemy musieli isc do szptala..jestem strasznie zalamana...bo widze jak malego cos meczy przez co sie denerwuje.. nie spi spokojnie...dostalismy teraz mleko Nutricos tam i jak nie bedzie poprawy szpital nas czeka:-(
ajenka oby było wszystko dobrze:-(

BERSHKA ty dzielna kobitko:-)bardzo się ciesze że u Kubusia duuzo lepiej i super przybiera:-)teraz już wiem że będzie tylko lepiej:-)

Do góry