reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beti ale sie ciesze ze juz do domku wychodzisz duzo zdrowka dka was obijgu zycze z calego serduszka

pyszczku ale jestem ciekawa kiedy urodzisz..ja jak rodzilam derya to w piatek mialam wsatawic sie do szpitala na 7 rano a o 18.35 byla juz dreya na swiecie

okruszynko mi mala tez dobrze spi,,jak o 23 zje to wstaje tak miedzy 5 a 6 rano wiec jest super..ja mam bilans od 3 do 4 miesiecy teraz 20 listopada no to zobacze ile derya wazy,,ale twoja naprawde duza..

reklama
Poleżałam a teraz poleze i z wami:tak:
BETI DZISIAJ WRACA DO DOMKU :)
to super że już do domku wraca:-)
O matko a mój Tomke nadal sie budzi o 1-2 i musi zjeść ....dziewczyny nie mam na niego sposobu :(:(:() buuu , jak nie dam to strasznie płacze , jak dam herbatke to tez mu nie starcza i zaraz sie budzi z płaczem ....wiem ze juz niepowinien i to dawno choc mój Filip przestał jesc w nocy jak byłam w ciazy z Tomkiem ....nie wiem co te moje dzieci....
Macie jakis pomysł???? dzisiaj jak wstawałam w nocy to własnie sobie myslałam ze musze was podpytac ......POMOCY!!!!!marzy mi sie przespana noc :(
nie jesteś sama mam to samo:crazy:budzi mi się w nocy i nad ranem a nie daj mleka to płacz :sorry:herbatka starcza ale nie na długo bo właśnie potem budzi się na mleczko:sorry:no i co tu zrobić:confused2:próbowałam róznie ale konczyło się tylko na płaczu i stresie co wole dac to mleczko(mam już sobie wode mleczko w proszku połozone koło łózka bo i też śpie z nim aby nie wychodzić non stop z łóżka bo mi ciezko)i daje mu pić no a jak wypije oddaje mi butelke i smacznie sobie śpi co trwa to chwilke tyle co wypije i cisza a tak jak nie dam to wiadomo...

Patrysiu,Anufifi a moze cos bardziej sycacego im dawac na noc??ja dawalam Majce kaszke z butli i zaczela przesypiac cale noce...potem calkiem sama zrezygnowala z kaszy i jadla chlebek albo cos podobnego a teraz tylko jogurty je bo ogolnie malo zaczela jest:-(

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa zaintrygował mnie ten wątek...Otóż ja jestem w 24tc. Planowałam z mężem córcie i prawdopodobnie się udało...Kochaliśmy się 8 i 10 dc. przy 26dc.czyli dwa dni przed owulacją.
Ale nadal mam wątpliwości...W 19tc. lekarz wskazał na dziewczynkę ale tylko dlatego,że nic nie wisiało między nóżkami...a dzidzia była odwrócona pośladkami do nas :(
W 22tc poszłam do innego gina na usg połówkowe i tam usłyszałam raczej dziewczynka a ja się pytam na ile procent on na 95%...:)
Ładne mi raczej...Ale co sądzicie czy już mogę się nastawiać na córkę...czy zaczekać do następnego usg na potwierdzenie :(
Słyszałam,że trudniej jest zobaczyć na usg dziewuszkę...a jak to z Wami było???
Mam nadzieje,że moje marzenie się spełni :D

Patrysiu,Anufifi a moze cos bardziej sycacego im dawac na noc??ja dawalam Majce kaszke z butli i zaczela przesypiac cale noce...potem calkiem sama zrezygnowala z kaszy i jadla chlebek albo cos podobnego a teraz tylko jogurty je bo ogolnie malo zaczela jest:-(
próbowałam mu tak dawać ale nie wiem czemu nie lubi pic mleczka z kasza:eek:jedynie te kaszki do jedzenia łyżeczką:sorry:więc sama nie wiem a jak robiłam chociaż takie syte mleczko to też na nic :sorry:chyba bedzie to taki cycuś tylko ja jestem ciekawa jak to bedzie kiedy Alanek pojawi się na świecie jeden bedzie chciał mleczka a drugi cycka ja sie chyba wykończe:confused2:

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa zaintrygował mnie ten wątek...Otóż ja jestem w 24tc. Planowałam z mężem córcie i prawdopodobnie się udało...Kochaliśmy się 8 i 10 dc. przy 26dc.czyli dwa dni przed owulacją.
Ale nadal mam wątpliwości...W 19tc. lekarz wskazał na dziewczynkę ale tylko dlatego,że nic nie wisiało między nóżkami...a dzidzia była odwrócona pośladkami do nas :(
W 22tc poszłam do innego gina na usg połówkowe i tam usłyszałam raczej dziewczynka a ja się pytam na ile procent on na 95%...:)
Ładne mi raczej...Ale co sądzicie czy już mogę się nastawiać na córkę...czy zaczekać do następnego usg na potwierdzenie :(
Słyszałam,że trudniej jest zobaczyć na usg dziewuszkę...a jak to z Wami było???
Mam nadzieje,że moje marzenie się spełni :D
witaj i gratuluje:-)co do płci hmm mi jest juz cięzko powiedzieć bo wiadomo jak to jest z usg:sorry:ja też serduszkowałam z M 2 dni przed owulka i w 15 tc gin powiedział że prawdopodobnie chłopiec i na połówkowym potwierdził juz tak na 100 % co mysle że gdyby był chłopczyk to raczej by coś wisiało miedzy nózkami u mnie to gin pokazał dokładnie:tak:ale też zdarzaja się pomyłki ale skoro dano 95% to mysle że jednak nastawić się możesz na córcie:tak:

witaj i gratuluje:-)co do płci hmm mi jest juz cięzko powiedzieć bo wiadomo jak to jest z usg:sorry:ja też serduszkowałam z M 2 dni przed owulka i w 15 tc gin powiedział że prawdopodobnie chłopiec i na połówkowym potwierdził juz tak na 100 % co mysle że gdyby był chłopczyk to raczej by coś wisiało miedzy nózkami u mnie to gin pokazał dokładnie:tak:ale też zdarzaja się pomyłki ale skoro dano 95% to mysle że jednak nastawić się możesz na córcie:tak:
No właśnie już tyle nasłuchałam o pomyłkach odnośnie płci...że już mam mętlik w głowie :eek: Tak bardzo chcieliśmy pierwszą córeczkę,że teraz jakoś do mnie to nie dociera i myślę,że u mnie właśnie się pomylili :crazy:
Qrcze tyle,że ostatnio długo szukał między nóżkami czegoś i chyba nie znalazł...ale wiem,że się czasem zdarzają pomyłki :szok: A Ty na kiedy masz termin...tyle stron,że nie jestem w stanie nadrobić ja na 5 marca 2010 :-)

Oczywiście nie zrozumcie mnie źle jakby okazało się,że chłopiec to też bardzo kochałabym go...Ale każda kobieta ma chyba jakieś pragnienia odnośnie płci...I jeśli można sobie pomóc to czemu nie? :))

reklama
No właśnie już tyle nasłuchałam o pomyłkach odnośnie płci...że już mam mętlik w głowie :eek: Tak bardzo chcieliśmy pierwszą córeczkę,że teraz jakoś do mnie to nie dociera i myślę,że u mnie właśnie się pomylili :crazy:
Qrcze tyle,że ostatnio długo szukał między nóżkami czegoś i chyba nie znalazł...ale wiem,że się czasem zdarzają pomyłki :szok: A Ty na kiedy masz termin...tyle stron,że nie jestem w stanie nadrobić ja na 5 marca 2010 :-)
termin mam na 14 stycznia:-)no mi się nie udało wcelowac w dziewczynke ale to nic ważne że zdrowo synus się rozwija:-)ps.mysle że jak szukał gin i nie wyszukał to mozesz byc spokojna:tak:u mnie siusiaczek byl zaraz widoczny:-)ps.moja siostra ma na 26 marca:-)

Do góry