reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Poznałam Panią podczas punkcji ( byłyśmy razem w pokoju po odbiorze) i wprost mi powiedziała, że decyduje się na 3 dziecko ponieważ bo chce mieć dziewczynkę ( ma już 2 chłopców- 9 i 3 lata invitro) i że poprosi personel kliniki " zeby jej w tym pomogli". Byłam zszokowana jej podejściem, jak dla mnie nieetyczne...
Dla Ciebie nieetyczne, a tamta pani ma Twoja opinię gdzieś, bo to jej życie i jej wybory i nie potrzebuje opinii obcych ludzi

reklama
Chyba trochę mylisz pojęcia, nie wiążę etyki z kościołem. Dla mnie wybór płci, koloru oczu przyszłego dziecka, wzrostu czy wykształcenie darcy nie jest etyczne. Czyli jak będzie miała ta pani na przykłąd 3 embryja chłopców a ani jedną dziewczynke to nie zdecyduje się na transfer, według Ciebie jest to etyczne ?

Dla mnie nieetyczne jest wtrącanie się w decyzje innych. Nie będę rozmawiała na temat tego co ja bym zrobiła. Jest to moje życie i ja o nim decyduje. Każdy z nas jest inny i każdy z nas inaczej myśli i trzeba to uszanować.
@zolza78 skoro według Ciebie zachowanie tej kobiety było nieetyczne to mogłaś jej to powiedzieć w oczy co o tym sądzisz, chyba że powiedziałaś, to ok.

Cześć dziewczyny 🙂 dawno mnie nie było, ale to przez te mdłości i wymioty. Dwa tygodnie temu wylądowałam w szpitalu z powodu odwodnienia, dostałam leki przeciwwymiotne i trochę mi się poprawiło. Teraz już bez leków, wymiotuję tylko 1-2 razy dziennie ale niestety mdłości są 24/7🤮 28 grudnia mam badania prenatalne, a w styczniu mam nadzieję, że dowiemy się kto tam u mnie siedzi w brzuszku😉
U mnie jeżeli chodzi o mdłości i wymioty to najgorsza ciąża, włosy mi się strasznie przetłuszczają i są brzydkie, skóra też pozostawia wiele do życzenia, a z chłopcami miałam bardzo ładną, ale czy to się przełoży na odmienną płeć to się dopiero okaże. Najważniejsze jest dla mnie zdrowe dzieciątko 😊

Cześć dziewczyny 🙂 dawno mnie nie było, ale to przez te mdłości i wymioty. Dwa tygodnie temu wylądowałam w szpitalu z powodu odwodnienia, dostałam leki przeciwwymiotne i trochę mi się poprawiło. Teraz już bez leków, wymiotuję tylko 1-2 razy dziennie ale niestety mdłości są 24/7🤮 28 grudnia mam badania prenatalne, a w styczniu mam nadzieję, że dowiemy się kto tam u mnie siedzi w brzuszku😉
U mnie jeżeli chodzi o mdłości i wymioty to najgorsza ciąża, włosy mi się strasznie przetłuszczają i są brzydkie, skóra też pozostawia wiele do życzenia, a z chłopcami miałam bardzo ładną, ale czy to się przełoży na odmienną płeć to się dopiero okaże. Najważniejsze jest dla mnie zdrowe dzieciątko 😊
minie 3 miesiac i sie wszytsko unormuje! super, ze dajesz znac co u Ciebie :D

Ej jak myslicie jak powinnam reagować, moja córka w piątek skleiła sobie kartki a4 i narysowala dziewczynkę i mówi ze to jej siostra. Mowię super, to mama nie będzie Ci rodzic. A ona mowi ze chce prawdziwa. Powiedziałam jej że jest za bardzo wymagająca, i ze niech doceni że ma 2 braci 😂 miała któraś z Was takiego upartego gada?

Ja mam teraz tak ze swoją dwójką. Syn chcę koniecznie brata, córka siostrę. I każde usilnie walczy, szykuje zabawki i modli się, żeby im się spełniło. Oczywiście przynajmniej za pierwszym podejściem dogodze tylko jednemu. Ale nie wiem, jak sobie dam radę z rozczarowaniem tego drugiego. Mam nadzieję, że jednak oboje się w końcu ucieszą tak jak ja z tego, co wyjdzie i że jednak nie będzie im przykro, ale dzieci już tak mają, że są zbyt szczere do bólu. Mają jakieś marzenie i usilnie wierzą, że się spełni, ale potem i tak cieszą się z rodzeństwa bez względu na wszystko. 😀

Poznałam Panią podczas punkcji ( byłyśmy razem w pokoju po odbiorze) i wprost mi powiedziała, że decyduje się na 3 dziecko ponieważ bo chce mieć dziewczynkę ( ma już 2 chłopców- 9 i 3 lata invitro) i że poprosi personel kliniki " zeby jej w tym pomogli". Byłam zszokowana jej podejściem, jak dla mnie nieetyczne...
Sama chętnie bym się na to zdecydowała, sperma męża i niech tam wybiorą plemniki zenskie niech mi je zaaplikują 😉😜
A jeśli nie męża bo np niema zenskich to jakiegoś murzyna 😜jestem zakochana w takich dziewczynkach wymieszanych ♥️

Co do o ja w ciąży trzech synów, każda ciąża inna.
1 ciąża słodkie, torty, kfc cera się pogorszyła...
2 ciąża kwaśne, chińszczyzna cera roznie
3 ciąża w lodówce nic na mnie, chęć tylko na nie zdrowe

Jedynie co łączyło te ciąże senność, i wymioty od początku do końca ciąży 🙈

Pozdrawiam was wszystkie 🤗🤗🤗

Ja mam teraz tak ze swoją dwójką. Syn chcę koniecznie brata, córka siostrę. I każde usilnie walczy, szykuje zabawki i modli się, żeby im się spełniło. Oczywiście przynajmniej za pierwszym podejściem dogodze tylko jednemu. Ale nie wiem, jak sobie dam radę z rozczarowaniem tego drugiego. Mam nadzieję, że jednak oboje się w końcu ucieszą tak jak ja z tego, co wyjdzie i że jednak nie będzie im przykro, ale dzieci już tak mają, że są zbyt szczere do bólu. Mają jakieś marzenie i usilnie wierzą, że się spełni, ale potem i tak cieszą się z rodzeństwa bez względu na wszystko. 😀
No wiesz zawsze jest opcja bliźniaki chlopiec i dziewczynka 🤣

reklama
Do góry