reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja będę mieć córkę z samiutkiej owulacji.
"wpadka", jedyny seks w miesiącu teoretycznie po moich płodnych a tu psikus bo owu przesunęła się o 4 dni i taka też jest różnica wg OM i USG. Wręcz bym powiedziała że na styk "zdąrzył" mąż dorwać jajeczko ;) Także tego 😅

Ostatnia edycja:
reklama
Ja będę mieć córkę z samiutkiej owulacji.
"wpadka", jedyny seks w miesiącu teoretycznie po moich płodnych a tu psikus bo owu przesunęła się o 4 dni i taka też jest różnica wg OM i USG. Wręcz bym powiedziała że na styk "zdąrzył" mąż dotrwać jajeczko ;) Także tego 😅

Hej ! Gratulacje ! pamiętam jak pisałaś o drugiej ciąży, co u Ciebie i jak dzieciaki ? zazdroszczę takich wpadek, mi by się taka przydała haha bo coś ciężko świadomie mi się zdecydować na drugie dziecko :)

Opowiem Wam anegdotę, co do płci mojej przyjaciółki. Otóż Ona ma w rodzinie same siostry. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, gdyż Jej mama, będąc w ciąży z Piotrusiem, poroniła w 8mscu.
Do sedna...Ona bardzo chciała mieć Miłosza. I opowiada, że z mężem zaczęła staranka w czwartek, kilka razy i mówiła, że w niedzielę będzie miała owulację, bo Jej aplikacja tak pokazuje. Były starania i w niedzielę, oczywiście w owulacje, tak jak na chłopczyka.
Dzisiaj była na połówkowych i co będzie? Dziewczynka.
Przyjaciółka, chociaż to pierwsza jej ciąża, troszkę podłamana, bo nawet nie wyobrażała, że będzie miała córkę. Nawet na brzuch nazywała Miłosz. Także tyle w tematyce planowania :p
Jak dla mnie nie ma co patrzeć na aplikacje wystarczy jeden dzień obsunięć moim zdaniem zadziałali przed owu i stąd dziewuszka
Ja miałam dokładnie przytulanka na 45h przed owu potwierdzone usg i zobaczymy czy się udało 🥰

Jak dla mnie nie ma co patrzeć na aplikacje wystarczy jeden dzień obsunięć moim zdaniem zadziałali przed owu i stąd dziewuszka
Ja miałam dokładnie przytulanka na 45h przed owu potwierdzone usg i zobaczymy czy się udało 🥰

Mi zazwyczaj aplikacja nigdy nie pokrywa się z owulacją, dlatego aplikację używam z przymrużeniem oka. Bardziej służy mi do sprawdzania długości cyklu. Według aplikacji córka jest na ok 2 dni sprzed owulacji, a w praktyce wyszło ok 4 dni przed.

A ja mam takie pytanie: czy miałyście jakieś bardzo konkretne objawy ciążowe na chłopczyka/dziewczynkę? Np. czytałam, że kobiety spodziewające się chłopca, jedzą około 10% więcej, niż kobiety spodziewające się dziewczynki; mają suchą skórę i nie mają nudności oraz wymiotów.

A ja mam takie pytanie: czy miałyście jakieś bardzo konkretne objawy ciążowe na chłopczyka/dziewczynkę? Np. czytałam, że kobiety spodziewające się chłopca, jedzą około 10% więcej, niż kobiety spodziewające się dziewczynki; mają suchą skórę i nie mają nudności oraz wymiotów.
Objawy się w ogóle nie sprawdzają moja siostra ma synów i córkę przy obu ciążach czuła się tak samo i wszystko jadła, zawsze też dużo przytyła
Ja w tej ciąży faktycznie inaczej się trochę czuje no i włosy strasznie wypadają i wolno rosna nawet paznokcie ale czy to ma wpływ na płeć zobaczymy. Dodam jeszcze że w tej ciąży bardzo spadło mi tsh z 1.7 do 0.4 a z chłopakami miałam z 2.5 na 2.2 z drugim 2.25 na 1.77
a i przyrost bety w tej ciąży ponad 200 %

Objawy się w ogóle nie sprawdzają moja siostra ma synów i córkę przy obu ciążach czuła się tak samo i wszystko jadła, zawsze też dużo przytyła
Ja w tej ciąży faktycznie inaczej się trochę czuje no i włosy strasznie wypadają i wolno rosna nawet paznokcie ale czy to ma wpływ na płeć zobaczymy. Dodam jeszcze że w tej ciąży bardzo spadło mi tsh z 1.7 do 0.4 a z chłopakami miałam z 2.5 na 2.2 z drugim 2.25 na 1.77
a i przyrost bety w tej ciąży ponad 200 %
No to wszystko książkowo wskazuje na dziewczynkę ;)

@Megi_Meg a dziękuję, dzieciaczki super 👌 Synuś już nie może się doczekać drugiej siostry. Dziś zaczęłam 16tc :) no widzę że u Ciebie ciężko z podjęciem decyzji ;) zatem życzę takiej "niebieskiej wpadki" ☺️❤️

Jeśli chodzi o ciąże z synem a córkami u mnie jest różnica. Przede wszystkim mdlosci i wymioty (sporadyczne) z dziewczynkami, gdzie z synem nie wiedziałam co to mdlosci ;) inne apetyty i z synem 20kg na plusie, z Córką 6kg. Podejrzewam że teraz też w 10 się zamknę gdyż narazie waga nic nie ruszyła a brzuszek już widać ;) także u mnie tak to wygląda, ale z pewnością jest to kwestia indywidualna.

Z dziewczynami mdłości i umiarkowane wymioty, z synem zwracałam dosłownie wszystko, jadłam dużo w każdej ciąży. W pierwszej dużo jogurtów i truskawek, lodów. W 3 kakao litrami dosłownie i lody więc tu jest wspólne, że dużo mlecznego. Z synem banany i śledzie

reklama
Do góry