reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja przy chłopcach czułam się dobrze. Zmęczenie do 3go msc ale ani razu nie wymiotowałam. Z pierwszym 16kg na plus z drugim 9. Moja przyjaciółka ma dwie dziewczynki i z obiema czuła się dobrze, a teraz jest w 9 tym tygodniu i ciągle ma mdłości. Czyli te objawy to takie marnie wskazujące .
Ja mam dylemat bo odstawiłam tabletki 28.11. było krwawienie z odstawienia i już się skończyło. Nie mam pojęcia kiedy powinnam mieć owulację... Mój mąż twierdzi, że na wizycie 12.01 już będę w ciąży, bo z chłopakami tak wyszło od razu po odstawieniu tablet [emoji28][emoji2960]

Ja przy chłopcach czułam się dobrze. Zmęczenie do 3go msc ale ani razu nie wymiotowałam. Z pierwszym 16kg na plus z drugim 9. Moja przyjaciółka ma dwie dziewczynki i z obiema czuła się dobrze, a teraz jest w 9 tym tygodniu i ciągle ma mdłości. Czyli te objawy to takie marnie wskazujące .
Ja mam dylemat bo odstawiłam tabletki 28.11. było krwawienie z odstawienia i już się skończyło. Nie mam pojęcia kiedy powinnam mieć owulację... Mój mąż twierdzi, że na wizycie 12.01 już będę w ciąży, bo z chłopakami tak wyszło od razu po odstawieniu tablet [emoji28][emoji2960]
Kup sobie dobre testy owulacyjne powinny ci przybliżyć termin owu

U mnie 3 chłopaków, dwie pierwsze ciążę dość podobne do siebie : w pierwszej kilka razy wymiotowałam, w drugiej raz. Beta przyrastała na spokojnie, ph moczu 6,5 - 7, przytyłam po 30kg a brzuch widoczny był już w 7tc, włosy miałam cudowne, rosły gęste, jak szalone, skóra gładka ale ja nigdy problemów nie miałam.
A ta ostatnia to jakiś armagedon był .. Wymiotowałam do 4 miesiąca ale to nie były zwykłe wymioty tylko apokalipsa, schudłam 7kg w miesiąc , okropienstwo, Beta szła do góry po 200%, ph moczu 5, przytyłam 12kg i do 6m nikt nie.widział ciąży, włosy wypadały garściami i zamiast urosnąć to się skruszyły i do dziś są moją zmorą :/ skóra jak u nastolatki, plamy, krosty, okropieństwo, na samą myśl o mięsie biegłam do.wc a przy dwóch poprzednich to była podstawa - teraz tylko nabiał :)
Wg objawów wszyscy obstawiali córę :)
Także u mnie tyle w temacie objawów :D
Boboseksy przed, w trakcie, czy po owulacji stwierdzanej monitoringiem też zawsze dają ten sam wynik :D Czwarty więc też będzie syn, jeśli już się na Niego zdecydujemy :D

Ej jak myslicie jak powinnam reagować, moja córka w piątek skleiła sobie kartki a4 i narysowala dziewczynkę i mówi ze to jej siostra. Mowię super, to mama nie będzie Ci rodzic. A ona mowi ze chce prawdziwa. Powiedziałam jej że jest za bardzo wymagająca, i ze niech doceni że ma 2 braci 😂 miała któraś z Was takiego upartego gada?

Ej jak myslicie jak powinnam reagować, moja córka w piątek skleiła sobie kartki a4 i narysowala dziewczynkę i mówi ze to jej siostra. Mowię super, to mama nie będzie Ci rodzic. A ona mowi ze chce prawdziwa. Powiedziałam jej że jest za bardzo wymagająca, i ze niech doceni że ma 2 braci 😂 miała któraś z Was takiego upartego gada?

Jaaaa mam taki "problem" córka ciągle rysuje portrety małych chłopców i mówi, że to jej brat. Ostatnio narysowała tęcze, a na niej małego chłopca i powiedziała, że jest to jej brat, który po tęczy idzie do nas. Jest to dla mnie ciężki temat, raz, że nie wiem czy i kiedy zdecyduje się na drugie dziecko, a dwa - dobrze wiemy jak z tym planowaniem płci jest.

Jaaaa mam taki "problem" córka ciągle rysuje portrety małych chłopców i mówi, że to jej brat. Ostatnio narysowała tęcze, a na niej małego chłopca i powiedziała, że jest to jej brat, który po tęczy idzie do nas. Jest to dla mnie ciężki temat, raz, że nie wiem czy i kiedy zdecyduje się na drugie dziecko, a dwa - dobrze wiemy jak z tym planowaniem płci jest.
Slodkie :-)

Poznałam Panią podczas punkcji ( byłyśmy razem w pokoju po odbiorze) i wprost mi powiedziała, że decyduje się na 3 dziecko ponieważ bo chce mieć dziewczynkę ( ma już 2 chłopców- 9 i 3 lata invitro) i że poprosi personel kliniki " zeby jej w tym pomogli". Byłam zszokowana jej podejściem, jak dla mnie nieetyczne...

reklama
A dla mnie jest to ok, jeśli ma możliwość wyboru to czemu nie. Idąc tym tokiem myślenia można również powiedzieć, że in vitro jest jest nieetyczne. Ja jestem osobą niewierzącą w kościół i według mnie religia nie powinna się za przeproszeniem wpieprzać w tym co nam wolno czego nie. Najbardziej śmieszą mnie osoby które biegają do kościoła, ale ale jak jest problem z niepłodnością to biegną na in vitro - to jest ok ?

Do góry