reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
I jak dzisiaj się czujesz?
Bardzo współczuję Tobie tego strachu :/ Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła się przekonać, że wszystko jest w porządku :)

@mis0890 a jak u Was?
Którą metodę wybraliście w końcu? :)

@princess_88 szkoda , że się nie udało. Trzymam kciuki za kwiecień! Albo wpadkę ;)

U mnie dzisiaj 10dc, test pokazał PIK ale tylko on przewiduję owulację i obawiam się, że to kolejny bezowulacyjny cykl :/ Odpuściliśmy wszelkie odcięcia, bdm i inne wyliczenia. Działamy na wszelki wypadek codziennie a nawet 2 razy dziennie ;) Na szczęście po eutyroxie powraca moje libido ;)
U nas podobno czuć już serduszko:) jaką metodę? Hmmm...i tu jest problem, bo to chyba była "metoda na dziecko" ;) wg LCB działaliśmy na chłopca i 50/50 w prognozowaną owu...co to będzie???... nastawiam się dla bezpieczeństwa na drugą dziewuszkę. Pierwsza wizyta w Nowym Roku, dam znać:)

I jak dzisiaj się czujesz?
Bardzo współczuję Tobie tego strachu :/ Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła się przekonać, że wszystko jest w porządku :)

@mis0890 a jak u Was?
Którą metodę wybraliście w końcu? :)

@princess_88 szkoda , że się nie udało. Trzymam kciuki za kwiecień! Albo wpadkę ;)

U mnie dzisiaj 10dc, test pokazał PIK ale tylko on przewiduję owulację i obawiam się, że to kolejny bezowulacyjny cykl :/ Odpuściliśmy wszelkie odcięcia, bdm i inne wyliczenia. Działamy na wszelki wypadek codziennie a nawet 2 razy dziennie ;) Na szczęście po eutyroxie powraca moje libido ;)
Hehe nie wiem czy wpadka jest prawdopodobna bo już zaczęłam brać tabletki, w dodatku takie, które się bierze 120 dni bez przerwy na krwawienie. Wiec okres dostanę dopiero w marcu :D a potem staranka. Ale znów mam tylko 2-3 miesiące żeby się udało a mi to zajmuje pół roku conajmniej i bardzo się boje ze się nie uda... kciuki za Ciebie! Na pewno do kwietnia będziesz już z brzuchem chodzić :)

@princess_88 - są też tego plusy, nabierzesz siły, odpoczniesz od tematu, a wiosna jest tuż tuż :) i dzidziuś będzie bardziej noworoczny / wiosenny, niż jesienny :)

Coś cisza tu zapadła, muszę Was rozruszać :) piszcie co u Was słychać, jak się czujecie, jakie plany staraniowe, kiedy wizyty :) ja zaczęłam urlop i wracam do pracy dopiero 7 stycznia, czuje się jak nastolatka, która rozpoczęła ferie zimowe :) zatem mam dużo czasu na przygotowanie planu poczęcia syna hahaha, może znajdę jakieś nowe fakty, a nie tylko mity 😜

Hehe nie wiem czy wpadka jest prawdopodobna bo już zaczęłam brać tabletki, w dodatku takie, które się bierze 120 dni bez przerwy na krwawienie. Wiec okres dostanę dopiero w marcu :D a potem staranka. Ale znów mam tylko 2-3 miesiące żeby się udało a mi to zajmuje pół roku conajmniej i bardzo się boje ze się nie uda... kciuki za Ciebie! Na pewno do kwietnia będziesz już z brzuchem chodzić :)
Nigdy nie mów nigdy ;) Znajoma ma trójkę dzieci, planowane jedno a obie córki z regularnego przyjmowania tabletek :D
Ja siebie widzę z dzieciątkiem z 2021r. Trochę to jeszcze potrwa raczej. Ale po eutyroxie libido wraca do normy więc żadne z Nas nie narzeka hahaha

@princess_88 - są też tego plusy, nabierzesz siły, odpoczniesz od tematu, a wiosna jest tuż tuż :) i dzidziuś będzie bardziej noworoczny / wiosenny, niż jesienny :)

Coś cisza tu zapadła, muszę Was rozruszać :) piszcie co u Was słychać, jak się czujecie, jakie plany staraniowe, kiedy wizyty :) ja zaczęłam urlop i wracam do pracy dopiero 7 stycznia, czuje się jak nastolatka, która rozpoczęła ferie zimowe :) zatem mam dużo czasu na przygotowanie planu poczęcia syna hahaha, może znajdę jakieś nowe fakty, a nie tylko mity 😜
U Nas trwa maraton, do dzisiaj byłam lekko podłamana bo poza testami owu nic więcej na nią nie wskazywało .. Ale pojawił się śluz odpowiedni i bóle znajome, czekam na skok tempki dla potwierdzenia owulacji. Boboseksy kontynuujemy dopóki sił wystarczy, bez odcięcia, bez przerwy, bez fajerwerków hahaha Niech chociaż tym się różnią te starania ;)

Po lukrecji "kondycja" spada? Czy po prostu jesteśmy już zmęczeni? Kiedyś czytałam, że problem z finiszem jest przy lukrecji chyba właśnie ale przy codziennych starankach to i bez suplementów byłby problem? Czy się nie znam? ;)

U mnie dzisiaj straszny bol brzuch, aż się boje. Boli okropnie. W piątek usg. Ciekawe co to będzie.
@Dwa+Trzy trzymam kciuki!!
@Megi_Meg szukaj faktów, szukaj i działaj :) powodzenia
Trzymam za Ciebie cały czas kciuki i podczytuję na Sierpniowym wątku ;)

@Dwa+Trzy - na temat Lukrecji nie pomogę, bo temat jest mi zupełnie obcy. Ale myślę, że po maratonach możecie być zwyczajnie zmęczeni ;)

@Onaa.86 - trzymam kciuki i daj od razu znać po wizycie 😘
Mąż marudzi, że ma dość lukrecji ;) Dzisiaj ostatnie tabletki i koniec z suplami. Odpoczniemy do kwietnia od wszystkiego.

reklama
Dawno nie pisalam, ja po wizycie, bobo nr 3 ma 10.55 cm + nogi. Serduszko juz wolniej bilo niz ostatnio bo 163. Nogi zaciska i nie chce zdradzic plci i bardzo dobrze. Zastanawiam sie czy nie poczekac z tą informacją do porodu tak na przekór wszystkim którzy pierwsze co dopytują o płeć :D
Tutaj trzyma się z główkę :-) :)
20191218_184233.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry