reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rozum mówi że lekarz wie co widział i radzi żeby się pogodzić a serce krzyczy że to pomyłka :)
Lekarz naprawde świetny, sprzęt najwyższej klasy naprawde. Czuję że ma rację, ale ciężko mi to zaakceptować i pogodzić się.
Jakby okazało się że maluch chory jest to bym miała powód do rozpaczy i dlatego aż mi głupio samej przed sobą.
Rozumiem Cię doskonale, bo przechodziłam to samo.I pomimo,ze mam 31tc+5 i wyprawkę pod chłopca,to czasem mówię męzowi "cuda się zdarzają może usłyszę ma Pani córkę". Na co on sprowadza mnie na ziemię.Ale u Ciebie skoro dopiero 13tc jest szansa.

reklama
Nie dla otoczenia rodzisz tylko dla siebie ;)
Święta racja, zgadzam się. Ale ludzie są okrutni. Wiadomo że to nie sklep i nie mogę wybrać płci dziecka (jedynie zwiększyć szansę) . Mogliby mi oszczędzić przykrych słów a kondolencje prawie składają... Teściowa ma samych wnuków i to była też jej ostatnia szansa na wnuczkę i widzę też że trochę zawiedziona jest ale stara się udawać że nie. A naprawdę ją lubię. Chciałam spełnić i jej marzenie 😔

Rozumiem Cię doskonale, bo przechodziłam to samo.I pomimo,ze mam 31tc+5 i wyprawkę pod chłopca,to czasem mówię męzowi "cuda się zdarzają może usłyszę ma Pani córkę". Na co on sprowadza mnie na ziemię.Ale u Ciebie skoro dopiero 13tc jest szansa.
A to Twoj pierwszy synek czy kolejny? Napewno doczytalabym tu na forum w historii, ale nie wiem kiedy aż tyle się cofnę. Przy pierwszym obojetne mi było ale bardziej już córkę chciałam jednak , drugie juz koniecznie chcialam dziewczynke a trzecie to moja ostatnia szansa . Wiem ze jak nie teraz to nigdy.

Milla1982 zdradz jakie imie sobie wybralas :-) :) ja wczoraj przeglądałam ranking imion i ogolnie duzo jest ładnych ale nie w moim klimacie albo zajęte w najbliższym otoczeniu
Ja zawsze chciałam Michasia i w sumie nie wiem czemu żaden z synów nie ma tak jeszcze na imię :) Teraz podoba mi się również Mikołaj i Leoś.

Dziewczyny wszystkie Was bardzo dobrze rozumiem. Z tym naciskiem na płeć to u nas z kolei na chłopaka, no bo musi być syn czułam się gorsza bo miałam dwie dziewczyny i ta presja przy trzeciej ciąży że musi być syn. U mnie w rodzinie same dziewczyny 8 dziewczynek i mój jeden rodzynek ( ale mi się zrymowało :)) Jak mi lekarz na początku powiedział że chyba będzie trzecia córka to tak jak wy byłam załamana ( to mąż się śmiał że w końcu musi się nauczyć warkoczyki robić a ja płakałam ) ale ku mojej wielkiej radości na kolejnych badaniach lekarz powiedział że będzie chłopak i tak też zostało.
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki żeby i wasze marzenia się spełniły. I pamiętajcie nigdy nie mów nigdy :) mnie się wydawało że dwójka dzieci wystarczy potem zamarzyłam o trzecim i mówiłam że dość a teraz pragnę kolejnego dzidziusia ('żeby rozum tylko chciał tak jak serce ). A mam znajomą, która ma czterech synów i teraz będzie rodzić kolejne i w końcu dziewczynka :)

Megi.meg jak starania u Ciebie ? Próbujesz już ?
Mis0890 a u Was ? Ponoć też coś działacie ?
Wszystkim życzę miłego weekendu :)

@princess_88 - nic się nie przejmuj, właśnie z tego, że Cię poniosło może być córka :) jest wiele dziewczynek z owulacji i chwile przed, także nadal masz szanse i nie jest powiedziane który moment jest tak naprawdę dobry :) jestem w podobnej sytuacji co Ty, i to już nawet nie pierwszy raz - jeśli mój cykl nie ureguluje się, to muszę być jakieś 3 mies na antykoncepcji. O tej fazie folikularnej też czytałam, nawet x czasu tu wstawiałam. To pewnie wróżenie z fusów, ale u mnie jednak się sprawdziło :p

@Mumof3b , @Alex811 - ale ja Wam zazdroszczę tych synków ! :) domyślam się co czujecie bo na początku ciąży i właściwe przed byłam nastawiona na syna, w momencie kiedy dowiedziałam się, że córka - było mi dziwnie. Ale teraz nigdy bym tego nie zmieniła, właściwie mogłabym mieć drugą taką :) zwłaszcza, że mąż świata poza nią nie widzi. Z tematem jestem na bieżąco, moja przyjaciółka marzyła mieć syna, a w drodze ma córkę i nie może przekonać się do ciąży.

@Szczęśliwa3 - dziękuję, że pytasz. U mnie ten cykl poszedł na straty. Raz, że nie mogłam wyczuć dnia owulacji, a w ogóle to chyba miałam podwójną ! a dwa mąż zwichnął obojczyk. Także nie pisane nam było "płodzenie" dzieci :) no nic, syn sobie musi poczekać haha. U mnie jest podobna sytuacja, same dziewczyny/ kobiety w rodzinie, za to u męża odwrotnie. Gdybym miała syna, to byłby on wisienką na torcie dla całej mojej rodziny, ale nikt w to nie wierzy i ciągle mi mówią, że będzie na bank druga córka.

Megi_Meg miałam to samo odnośnie córki. Mam starszego syna i jakoś tak nastawiona byłam, że teraz też kolejny chłopiec będzie i jak okazało się z e córeczka to na początku dziwnie było. A teraz nie mogę doczekać się porodu.

reklama
A to Twoj pierwszy synek czy kolejny? Napewno doczytalabym tu na forum w historii, ale nie wiem kiedy aż tyle się cofnę. Przy pierwszym obojetne mi było ale bardziej już córkę chciałam jednak , drugie juz koniecznie chcialam dziewczynke a trzecie to moja ostatnia szansa . Wiem ze jak nie teraz to nigdy.

To mój 4 synek.Dwóch mam w domu,a jednego Aniołka.U mnie ostatnia ciąża,więc bez szans na spełnienie.

Do góry