No niby wiem
ale tak sobie obiecywałam ze tym razem nie dam się mężowi namówić na seksy w najpłodniejszym czasie a wyszło jak zwykle
ale na pocieszenie znalazłam solidne dane odnośnie płci i czasu stosunku. Załączam grafy
najwiecej dziewczynek urodziło się ze stosunkow dzień przed i w sama owulacje. Drugi graf pokazuje odstęp od owulacji a prawdopodobieństwo ciąży w ogóle. Największy odstęp zakończony ciąża to było 5 dni i tylko 10% szansy. Dzień po, czyli teoria o+12 nie zaowocowała ani jedna ciążą. Za to odkryli w tym badaniu związek między płcią dziecka a długością fazy folikularnej kobiety. Im dłuższa faza folikularna = dłuższy cykl- tym większa szansa na córkę. Im krótsza tym większe prawdopodobieństwo syna. Ponoć szansa na córkę wzrasta o 7% każdego dnia wydłużonego cyklu licząc od dnia 28. Ja jestem dzisiaj w 23 dc i dopiero miałam owulacje - wow. Niemal pewna dziewczynka - szkoda tylko ze ja w te ich wyniki badań nie wierze
bo zawsze miałam cykle 35-38 dni a mam dwóch synów wiec tego. No
A powiedz mi czym spowodowane jest to twoje krwawienie?
trzymam kciuki za owocne staranka . Jak nie zaciaze w tym miesiącu to będę na tabsach do kwietnia ale zostane z Wami i będę trzymac kciuki ♥ wracam do gry od kwietnia. Teraz najgorszy czas - 2 tyg czekania...