reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
kiedyś przeglądałam zagraniczne forum gdzie kobiety wrzucaja zdjęcia do oceny płci. Jeden wyrostek był 100% chłopięcy, wszyscy jednogłosnie stwierdzili. A w 15 tc 3 kreski w potty shot i baba jak nic, na dodatek 4ta córka tej kobiety :D
Byłabym przeszczęśliwa gdyby u mnie też tak było. Żałuję że nie poprosiłam lekarza o zdjęcie przekroju 2d ale byłam w takim szoku że chciałam już wyjść. O płeć zapytałam na sam koniec badania. Już było wiadomo że dzidziuś zdrowy. Wiadomo że to było dla mnie najważniejsze ale marzenie mam jednak :( gdyby płeć podał na początku to bym wypatrywała w przekrojach jeszcze tego wyrostka. Myślałam że na wydrukach będzie ale nie mam takiego zdjęcia :/

Tego tak naprawdę nie wiem bo nigdy przenigdy nie miałam krwawień międzymiesiączkowych poza tym zwariowanym cyklem wrześniowym i teraz w listopadzie ale jak to przeanalizowałam jestem niemal pewna, że od jakiegoś czasu, co drugi cykl wypada bezowulacyjny i wtedy właśnie pojawiają się różne plamienia i wydłuża się o 4 dni.
Co do teorii to świetnie bo mam dwóch Synów z regularnych od zawsze 28 dniowych cykli a teraz mi się skracają , ostatni miał 26 dni.
Co ma być to i tak będzie :)
I my do kwietnia też raczej na luzie bo mąż więcej wolnego na dni płodne nie weźmie hahaha ;)
Oj oj jak się skracają to chlopczykowo! Jak się wydłużają to dziewczynkowo - a tak na serio to wiadomo, ze to kolejna teoria tylko :D gdyby to była prawda to miałabym dwie córki. Ale badania są konkretne przeprowadzone przez kilka odrębnych zespolow lekarzy.
a czy któraś miała kiedyś ogromne pecherzyki 27-30 mm? I może jeszcze ciąże z takiej owulacji? Bo naczytałam się ze niektórzy lekarze przekreślają takie cykle a inni wręcz uważają ze to super szansa na ciąże.. ja nie wiem jak wytrzymam do kwietnia- tyle czasu jeszcze :/ a wokół mnie same ciężarne...😓

Dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe słowa ❤
Kilka lat podejmowaliśmy decyzję o 3 dziecku. Oboje liczyliśmy na dziewczynkę. Zresztą bracia też 😔 wiadomo, że kochać i dbać będziemy tak samo jakby był dziewczynką. Poprostu ciężko się pogodzić z tym że to marzenie się już nie spełni.
Cieszymy się że mały zdrowy i że w ogole jest nam dane mieć dzieci. To najważniejsze

2 stycznia ...
Łudzę się cały czas że lekarz źle spojrzał... Wiem że to głupie. Cieszę się że dzidziuś zdrowy ale poprostu liczyłam baaardzi na dziewczynkę. To moje ostatnie dziecko więc i ostatnia szansa. W dodatku presja otoczenia robi swoje :(

To tak jak u mnie.Na pierwszych prenatalnych w 13tc 70% chłopak.WIerzyłam w te 30% chociaż u mnie ewidentnie było widać,że szanse marne.Łudziłam się długo, w moim otoczeniu dużo pomyłek było.Powodzenia.Może akurat się to zmieni.

Dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe słowa ❤
Kilka lat podejmowaliśmy decyzję o 3 dziecku. Oboje liczyliśmy na dziewczynkę. Zresztą bracia też 😔 wiadomo, że kochać i dbać będziemy tak samo jakby był dziewczynką. Poprostu ciężko się pogodzić z tym że to marzenie się już nie spełni.
Cieszymy się że mały zdrowy i że w ogole jest nam dane mieć dzieci. To najważniejsze
Mi się wydaje że to dziewczynka. Jest

To tak jak u mnie.Na pierwszych prenatalnych w 13tc 70% chłopak.WIerzyłam w te 30% chociaż u mnie ewidentnie było widać,że szanse marne.Łudziłam się długo, w moim otoczeniu dużo pomyłek było.Powodzenia.Może akurat się to zmieni.
Rozum mówi że lekarz wie co widział i radzi żeby się pogodzić a serce krzyczy że to pomyłka :)
Lekarz naprawde świetny, sprzęt najwyższej klasy naprawde. Czuję że ma rację, ale ciężko mi to zaakceptować i pogodzić się.
Jakby okazało się że maluch chory jest to bym miała powód do rozpaczy i dlatego aż mi głupio samej przed sobą.

reklama
Do góry