reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A jak ja przechylić na niebieską?
Ja mam dwóch synów z owulacji. Bez żadnych suplementów,kombinacji. Po prostu strzał w sama owu i poprawka na drugi dzień :) Akurat brzuch bolał mnie zawsze 2 dni,więc w oba celowalismy.
Drugą miała być dziewczynka i jeden miesiąc spróbowałam 2 dni przed owu,a jak nic nie wyszło,to się wystraszyłam,że będę miała problemy z zajsciem i w kolejny cykl celowalam już w sam szczyt...No i mam drugiego synusia :D

reklama
Głowie chyba chodzi o pH organizmu. Plemniki w pochwie długo i tak nie posiedzą. Dlatego pH pochwy jest mylne. To, że w pochwie jest wysokie pH, to nie znaczy, że środowisko organizmu również ma wysokie pH.
Też właśnie o tym czytałam,że to nie ph pochwy,tylko organizmu jest ważne.
Ja akurat ćwiczę treningi cardio,więc nie wiem na co one są:) Mieszkam koło Aquaparku i jakoś mi do niego nie po drodze. Jeśli chodzi o bieganie to trenowałam je wyczynów,ale dużo wcześniej,niż moja pierwsza ciąża.

Ja według pasków owulacyjnych miałam nie jeden raz 2 owulacje w cyklu Haha. Gdybym im zaufała, to znowu syna robiłabym wtedy 2 dni przed faktyczną owulacją.
Ja tak miałam w zeszłym miesiącu. Nagle w 22 dc dwa grube paski...Ale mimo.tej wpadki wierzę w to,co pokazują,bo bol się zgadza z moim dc i objawami

Dziewczyny, wczoraj przytulnie było, ale jak już wspominałam mój miał wczoraj bardzo ciężki i nerwowy dzień i stwierdził, że on w taki dzień to córki nie będzie robił bo będzie z niej nerwus(faceci maja czasem te swoje mongolskie teorie) no i wyszło tak, że było przytualnie, ale powiedziałabym nie efektywne. I się wkurzylam na niego, powiedziałam że testy w przyszłym miesiącu będzie sobie sam robił... Ehh

Dziewczyny, wczoraj przytulnie było, ale jak już wspominałam mój miał wczoraj bardzo ciężki i nerwowy dzień i stwierdził, że on w taki dzień to córki nie będzie robił bo będzie z niej nerwus(faceci maja czasem te swoje mongolskie teorie) no i wyszło tak, że było przytualnie, ale powiedziałabym nie efektywne. I się wkurzylam na niego, powiedziałam że testy w przyszłym miesiącu będzie sobie sam robił... Ehh

Kochana sama tak miałam z moim M. - miałam juz pewność ze to ten dzien i co? Albo nieefektywnie albo nie mogłam go dobudzić po powrocie z mojej popołudniówki i nici... kolejny miesiąc w plecy :/

U mnie nie ma dylematów.
Mam tylko 1 syna.
Jedynie wiek trochę mnie goni i powoduje że mam ciśnienie. Za pół roku będę miała 37.
Chcę drugie dzieciątko, już mi nie zależy na płci. Tylko zdrowe dzieciątko.

U mnie za to problem techniczny, Na 10 cykli tylko 6 w miarę postaranych. U nas jak nie grypa, to proktolog, to moja angina, to niedyspozycja męża... brał tabletki na nadciśnienie i klapa... zawsze coś.
Teraz leci 11 cykl i taki siódmy "staraniowy". Licze na to że w końcu kiedyś sie uda.

reklama
A ja Wam powiem że jestem mega nastawiona już na córkę, co ma być to będzie [emoji4]
Jak starania były w dzien kiedy bolał brzuch to nici z tego były, więc za szybko było pewnie. Bazowałam tylko na śluzie, a ból brzucha był dopiero 2 dni później... Więc identyko jak z córką. Ciąża totalnie bezobjawowa, mdłości takie fest były tylko 3 dni [emoji1787]

Do góry