reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

co do sway watpie ze taki dostep w pl jest bo sama w uk sciagalam aci jel z australli a plastry z kanady a do pl nie wysylaja tego wiec ty bym polemizowala. replensa nie ma w pl represh niedostepny. widze na grupie ze dziewczyny maja problem dostac wlasciwe rzeczy. do tego sway na pl to kupa kasy i tez widze z tym sie licza, mnie moj rok 5000zl losztowal na pl ile wydalam na wszystki do tej pory

@Myszka a powiedz ile macie udanych sways na swoim koncie? [emoji848]

reklama
Ja poki co dobrze oby sie nie zmieniało...a co do vbac to mam spore watpliwosci...daj znac po wizycie
Dam znać. A chcesz napisać co Cię martwi? Ja w drugiej ciąży miałam jakoś mniej wątpliwości niż teraz. Chciałam i kropka. Nie podawałam tego planu w wątpliwość. Teraz jest inaczej.

Też jestem tego bardzo ciekawa.. ;)
Mi się wydaje, że najważniejsze jest to czy dziecko będzie zdrowe.. dopiero potem jakiej będzie płci;)

Ja tylko dodam ze aci jel nie ma 100% sprawdzalnosci, bo ostatnio czytalam 2-3 nieudane sway, i to bylo z aci jel bank, i kazda z tych osob nie dala rady zaplanowac sobie plci takiej jaka chciala,

Sama tak jak martosia mowi stanelam na rzęsach w 2 ciazy i nie udalo sie,

Zawsze cos w tych sway jest ze mozna cos poprawic lub cos zrobic lepiej ale nic nie jest 100% a" rozszarpywanie " kazdego sway na cząsteczki 1 nikomu nie pomaga, naprawde przeczytalam mase staran roznych dziewczyn, i jedna nie zrobi absolutnie nic tylko np. 1 stosunek, i czeka i bedzie miala te corke, a druga wdrozy suple, bedzie sie modlic i wszystkie "protokoły" zastosuje i bedzie miala syna,

Tak fajnie jest "dopomoc" szczesciu, ale nic z tych rzeczy nie zadziala na poziomie tak wysokiego % o jakim tu mowa,

Ps. Moje dzieci z kalendarzy i wszelakich teorii wychodza dziewczynami a to chlopaki, dlatego to sie nazywa ja "teoria" , a bez sensu jest żerowac na desperacji innych, bo ja widze co sie dzieje w internecie, plastry, magiczne olejki, jakies zaczarowane amulety... bransoletki itp. Na dana płec, trzeba podejsc z dystansem do twgo wszystkiego i tak jak dziewczyny pisza ze zdrowym rozsadkiem.

Ps. Nie chce na nikogo tu robic 'nagonki' po prostu pisze wnioski oparte na 6-7 letnim czytaniu i analizowaniu planowania płci, a uwierzcie ze tyle czytam o tym, i jedyny wniosek mam taki ze plci nie da sie zaplanowac, jest to szczescie lub i nie,

Np. Jedna dziewczyna ma corke z samej metody bdm, po 2 chlopcach, chciala 4 dziecko, tez zrobila tak samo, i bedzie teraz rodzic 4 dziecko ale chlopca, bo niestety "nie wyszlo" , ale napewno uwierzyla w te metode za 1 razem jak jej 'wyszlo' ;) ,

@Miciur-ka kochana,jak Ty piszesz że nie są się zaplanować płci to ja już też nie mam wątpliwości i pytań.
Kto jak kto ale Ty ze swoim wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem znasz to od podszewki.
Więc pomagajmy sobie w różny sposób przeginając ta szale na swoją stronę,jednak wszystko w granicach rozsądku i dobrego zdrowia,bo nie wierzę że taka ilością różności jaką pokazała koleżanka myszka102 nie można zrobić sobie krzywdy.

@Myszka a powiedz ile macie udanych sways na swoim koncie? [emoji848]
przeciez wiesz, bylas na grupie o ile mnie pamiec nie zawodzi. sway bylo jedno pauli ktora zdecydowala sie nie bic ph po seksie i lezec z nogami do gory. narazie nikt po niej nie robil. przymuerzaja sie i zbieraja kase na suple.
a grupa nie byla tajna przez rok i nikt nie pisal bo jak zrobilam sonde okazalo sie ze sie wstydza i nie chca zeby znajomi widzieli ze sa w takiej grupie. wiec musem zrobilam ja tajna zeby sie zaczelo cos na niej dziac. teraz czekam na swoje sway. i zobaczymy jaki efekt z tegk bedzie. zdecydowalam sie na zele plastry i bilam ph odrazu po spermie. plus 48h odstep od owulacji. i jedno podejscie w cyklu zrobilam. test na plec juz lezy czeka jak mi sie uda w 9tc juz bede miec wynik z krwi dna

reklama
przeciez wiesz, bylas na grupie o ile mnie pamiec nie zawodzi. sway bylo jedno pauli ktora zdecydowala sie nie bic ph po seksie i lezec z nogami do gory. narazie nikt po niej nie robil. przymuerzaja sie i zbieraja kase na suple.
a grupa nie byla tajna przez rok i nikt nie pisal bo jak zrobilam sonde okazalo sie ze sie wstydza i nie chca zeby znajomi widzieli ze sa w takiej grupie. wiec musem zrobilam ja tajna zeby sie zaczelo cos na niej dziac. teraz czekam na swoje sway. i zobaczymy jaki efekt z tegk bedzie. zdecydowalam sie na zele plastry i bilam ph odrazu po spermie. plus 48h odstep od owulacji. i jedno podejscie w cyklu zrobilam. test na plec juz lezy czeka jak mi sie uda w 9tc juz bede miec wynik z krwi dna
A powiedz mi co będzie kiedy z tego Twojego swey,po wykonaniu testu okaże się ze to chłopiec?

Do góry