reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

co do sway watpie ze taki dostep w pl jest bo sama w uk sciagalam aci jel z australli a plastry z kanady a do pl nie wysylaja tego wiec ty bym polemizowala. replensa nie ma w pl represh niedostepny. widze na grupie ze dziewczyny maja problem dostac wlasciwe rzeczy. do tego sway na pl to kupa kasy i tez widze z tym sie licza, mnie moj rok 5000zl losztowal na pl ile wydalam na wszystki do tej pory

@Myszka a powiedz ile macie udanych sways na swoim koncie? [emoji848]

reklama
Ja poki co dobrze oby sie nie zmieniało...a co do vbac to mam spore watpliwosci...daj znac po wizycie
Dam znać. A chcesz napisać co Cię martwi? Ja w drugiej ciąży miałam jakoś mniej wątpliwości niż teraz. Chciałam i kropka. Nie podawałam tego planu w wątpliwość. Teraz jest inaczej.

Też jestem tego bardzo ciekawa.. ;)
Mi się wydaje, że najważniejsze jest to czy dziecko będzie zdrowe.. dopiero potem jakiej będzie płci;)

Ja tylko dodam ze aci jel nie ma 100% sprawdzalnosci, bo ostatnio czytalam 2-3 nieudane sway, i to bylo z aci jel bank, i kazda z tych osob nie dala rady zaplanowac sobie plci takiej jaka chciala,

Sama tak jak martosia mowi stanelam na rzęsach w 2 ciazy i nie udalo sie,

Zawsze cos w tych sway jest ze mozna cos poprawic lub cos zrobic lepiej ale nic nie jest 100% a" rozszarpywanie " kazdego sway na cząsteczki 1 nikomu nie pomaga, naprawde przeczytalam mase staran roznych dziewczyn, i jedna nie zrobi absolutnie nic tylko np. 1 stosunek, i czeka i bedzie miala te corke, a druga wdrozy suple, bedzie sie modlic i wszystkie "protokoły" zastosuje i bedzie miala syna,

Tak fajnie jest "dopomoc" szczesciu, ale nic z tych rzeczy nie zadziala na poziomie tak wysokiego % o jakim tu mowa,

Ps. Moje dzieci z kalendarzy i wszelakich teorii wychodza dziewczynami a to chlopaki, dlatego to sie nazywa ja "teoria" , a bez sensu jest żerowac na desperacji innych, bo ja widze co sie dzieje w internecie, plastry, magiczne olejki, jakies zaczarowane amulety... bransoletki itp. Na dana płec, trzeba podejsc z dystansem do twgo wszystkiego i tak jak dziewczyny pisza ze zdrowym rozsadkiem.

Ps. Nie chce na nikogo tu robic 'nagonki' po prostu pisze wnioski oparte na 6-7 letnim czytaniu i analizowaniu planowania płci, a uwierzcie ze tyle czytam o tym, i jedyny wniosek mam taki ze plci nie da sie zaplanowac, jest to szczescie lub i nie,

Np. Jedna dziewczyna ma corke z samej metody bdm, po 2 chlopcach, chciala 4 dziecko, tez zrobila tak samo, i bedzie teraz rodzic 4 dziecko ale chlopca, bo niestety "nie wyszlo" , ale napewno uwierzyla w te metode za 1 razem jak jej 'wyszlo' ;) ,

@Miciur-ka kochana,jak Ty piszesz że nie są się zaplanować płci to ja już też nie mam wątpliwości i pytań.
Kto jak kto ale Ty ze swoim wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem znasz to od podszewki.
Więc pomagajmy sobie w różny sposób przeginając ta szale na swoją stronę,jednak wszystko w granicach rozsądku i dobrego zdrowia,bo nie wierzę że taka ilością różności jaką pokazała koleżanka myszka102 nie można zrobić sobie krzywdy.

@Myszka a powiedz ile macie udanych sways na swoim koncie? [emoji848]
przeciez wiesz, bylas na grupie o ile mnie pamiec nie zawodzi. sway bylo jedno pauli ktora zdecydowala sie nie bic ph po seksie i lezec z nogami do gory. narazie nikt po niej nie robil. przymuerzaja sie i zbieraja kase na suple.
a grupa nie byla tajna przez rok i nikt nie pisal bo jak zrobilam sonde okazalo sie ze sie wstydza i nie chca zeby znajomi widzieli ze sa w takiej grupie. wiec musem zrobilam ja tajna zeby sie zaczelo cos na niej dziac. teraz czekam na swoje sway. i zobaczymy jaki efekt z tegk bedzie. zdecydowalam sie na zele plastry i bilam ph odrazu po spermie. plus 48h odstep od owulacji. i jedno podejscie w cyklu zrobilam. test na plec juz lezy czeka jak mi sie uda w 9tc juz bede miec wynik z krwi dna

reklama
przeciez wiesz, bylas na grupie o ile mnie pamiec nie zawodzi. sway bylo jedno pauli ktora zdecydowala sie nie bic ph po seksie i lezec z nogami do gory. narazie nikt po niej nie robil. przymuerzaja sie i zbieraja kase na suple.
a grupa nie byla tajna przez rok i nikt nie pisal bo jak zrobilam sonde okazalo sie ze sie wstydza i nie chca zeby znajomi widzieli ze sa w takiej grupie. wiec musem zrobilam ja tajna zeby sie zaczelo cos na niej dziac. teraz czekam na swoje sway. i zobaczymy jaki efekt z tegk bedzie. zdecydowalam sie na zele plastry i bilam ph odrazu po spermie. plus 48h odstep od owulacji. i jedno podejscie w cyklu zrobilam. test na plec juz lezy czeka jak mi sie uda w 9tc juz bede miec wynik z krwi dna
A powiedz mi co będzie kiedy z tego Twojego swey,po wykonaniu testu okaże się ze to chłopiec?

Do góry