reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja rephresh kupiłam bez problemu. Nawet mi jedna strzykaweczka pełna nieruszona została. Wiec dostaniesz ;)
ale nie fioletowy tylko jest niebieski a to zamiennik nie testowalam wole potwierdzone uzywac niz niewiadomego rodzaju. z tego co na rok dzialania grupy ten niebiseski q pl niedostepny w aptekach, juz pomine ze wg rakningu najslabiej dziala i najkrocej trzyma a jesCze raz tyle co repelns kosztuje

reklama
Dziewczyny teraz wszystko spokojnie mozna znalezc i do Polski wysylaja, nawet i z Australii, takze dostępność wszystkiego jest tylko na odpowiednie strony trzeba wejsc, moim skromnym zdaniem nie da sie plci zaplanowac i tyle, to tylko przypadek losowy, ile bylo dziewczyn ktire robily wszystko i tak wyszla plec przeciwna, taka prawda, to samo teoria ramzi - mozna ja porownac z kalendarzem chinskim czyli jak wszystko 50/50 , wiadomo warto miec nadzieje i probowac ale juz nie raz sie przekonalam czytajac mase prób innych lasek z Polski czy za granicy ze zaden Aci jel, ani inne duperele nie da nam pewnosci na dana płeć, istnieje tez cos takiego jak "tendencja"do posiadania 1 plci dzieci, lub partner moze miec przewage plemników 1 plci, takze wszelakie sway to sobie mozna probowac ale z przymrozeniem oka ze moze byc tak ze jednak bedzie ten 2 -3 chlopak lub dziewczynka dla danej rodziny.

Myszka102, dawno tu się udzielałam ale posty od Ciebie zmusiły mnie do tego.
Sugerujesz, ze niby plastry zdziałają cuda, a planowanie płci opiera się na pH, i to m.in sterowanie pH przez skore? Ale numer!
Aktualnie jestem w ciąży z córeczka, która udało się zaplanować krok po kroku przede wszystkim metoda egs+suplementy. A to dzięki m.in wsparciu dziewczyn z tego forum, które sledza fora, strony amerykanskie, chętnie dzielą się swoją wiedza i trzeźwo myślą! Owszem wspomniałaś o egs, czy macie te metodę przetestowana czy po prostu opierajcie się na pH, bo takie wnioski wysnułam. Te zele, suple, a zwłaszcza jakieś plastry cudów nie zdziałają. Każda para jest indywidualna, mamy wiele przykładów gdzie przy niskim pH rodzili się chłopcy nie tylko tu na forum ale i na genderdreaming czy ingender itp. Ja podczas swojego sway nie pilnowałam pH co 30 min, tylko miałam je „po” na poziomie ok.6-jesli już używałam zakwaszacza (zwłaszcza podczas poprzednich staranek) to kupiłam rephresh na apo discounter, a aci-Jel nie byl mi potrzebny-z tego co się orientuje tez można go zamówić z wysyłka do pl.
A na suple wcale tyle kasy nie wydałam-starania w sumie trwały prawie rok, potem wdrożyłam egs, nawet sprzęt typu mikroskop, inkubator, plus te suple to ułamek kosztów w porównaniu z 5tys.zl. Żurawinę brałam dostępna w pl, firmy walmark-rzędu 17000/1tab. Te plastry to nabijanie ludzi w butelkę, sorry ale 99$ (czy ciut więcej?) za coś takiego Link do: VIAMEDEX Genetic and Drug Testing Laboratory
to chyba tylko Amerykanki są w stanie uwierzyć w te cuda[emoji23]

Czy tu jest napisane ze ten żel ma 100% ? Czy ja zle widzę...?
ja nie mowie ze sway ma 100% tylko ze amerykanki licza kazde sway z uzyciem zelu i maja poki co kazde udane z uzyciem jego. post byl liczony w przeciagu 6 miesiecy i ciaz tam

co do kolezanki wyzej to egs jednak ma wieksza szanse to i wyszla tobie corka. ale jak ktos tego nie robi tylko kozysta z opcji ph to i moze cos sie gdzies nie udac. wiadomo.
ja sie zdecydowalam na plastry, zele i suple i tego kontrole.
u mnie egs odpada z pewnych powodow organizacyjnych.
wiadomo ze obnizajac ph zwiekszasz szanse na dana plec. nigdy nie ma 100% ale gleboko wierze ze uda mi sie. kazdy w cos wierzy.

co do kosztow mnie tyle wynioslo. co chwile cos musialam dokupowac, najgorzej plastry i patyczki do ph mnie pociagly bo naprawde sa drogie. do tego inne rzeczy, wliczone w to leki na mthfr zastrzyki z heparyny bo mam trombofilie. widc to tak wszystko wygladalo. aci jel tez byl drogi. same plastry 400zl zel 250zl zaplacilam doszlo clo plus sam zel drogi byl, a gdzie reszta. a plastry dokupowalam co 2/3miesiace jak i reszte co miesiac.
22paczki duphastonu na podtrzymanie w tym. luteina, mase innych rzeczy. przylozylam sie i wierze ze mi sie uda

@Miciur-ka @Gosica dziękuję dziewczyny za wsparcie moich wypowiedzi konkretnymi faktami.
@myszka102 dziewczyny wydały lub wydzą majątek aby przechylic szale na swoją stronę. Ale nie chodzi o te pieniądze,chodzi o skuteczność metod a to jest temat jeszcze nie do końca ogarnięty. Może kiedyś...

@Miciur-ka @Gosica dziękuję dziewczyny za wsparcie moich wypowiedzi konkretnymi faktami.
@myszka102 dziewczyny wydały lub wydzą majątek aby przechylic szale na swoją stronę. Ale nie chodzi o te pieniądze,chodzi o skuteczność metod a to jest temat jeszcze nie do końca ogarnięty. Może kiedyś...
wiadomo ze kazdy ma swoje poglady ale jesli juz sway to lepiej zrobic wszystko co mozemy zeby potem sobie nie zarzucic ze cos moglysmy inaczej, ze coz zle, nie wszystko, ze mozna bylo wiecej sie postarac, na ile ja moge to sie przyloze i oby sie udalo

@myszka102 mam nadzieję że Ci się uda. Że będzie coraz więcej udanych starań w oparciu o te wszystkie suple,żele i resztę wspomagaczy.
Myślę że może kiedyś będzie to na tyle ogarniete aby dawać max pewności na żądaną płeć. Ale póki co jest to jeszcze w powijakach i na tajnych grupach.

reklama
Jeszcze nad tym nie myślałam. Mam dopiero 32 tc więc niby czas jest bo taki obrót jeśli się wykonuje to po 37tc kiedy jest już donoszona. To dlatego, że istnieje ryzyko odklejenia się łożyska lub po prostu wcześniejszego rozpoczęcia akcji porodowej. Ja się ogólnie trochę boje takiego zabiegu itak mam schize na temat mojego cięcia. Ale też nie wiem czy u mnie się wykonuje takie obroty musiałabym popytać lekarza. Zobaczę co dziś powie mi bo mam wieczorem wizytę.
A Ty jak się czujesz?
Ja poki co dobrze oby sie nie zmieniało...a co do vbac to mam spore watpliwosci...daj znac po wizycie

Do góry