reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gosica no pewnie ze Was lubi:))mocniutko trzyma!Juz 2 miesiace bedzie miala w poniedzialek:)
Miciurka szczerze to u nas do dupy.Synuś przedszkolak ciagle chorowal,chorowal i wkoncu sie okazalo ze ma przerosniety 3 migdal stad te wieczne katary i kaszle.. złapało Go tez zapalenie ucha.. no i Inka nagle goraczka i tez zapalenie ucha i gardla.Wylądowalismy w szpitalu.Od srody jestesmy w domu ale teraz ma mokry kaszel z kataru i juz sie zas schizuje ze wyladujemy znowu tam.. a w niedziele Chrzciny..takze chorobowo na maksa..Ja tez smarkam..maz to samo.Musimy 2 dzieci wyleczyc.Koszmar..
Poza tym to Inka super!Nie placze praktycznie.Ładnie przybiera na wadze.Karmie piersia tylko.W nocy spi 5h pozniej 3..4 czasem:)Na to nie mam co narzekac:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@Imama dziękuję;) Poprubuję z jakimiś globulkami,zapewne nie zaszkodzą.
@Maziajka @Millo - przesłodkie dziewuszki:)
@Leeleet też muszę sobie zakupić taki różowy talizman :)

Polecam, i hematyt jak pisała Miciurka [emoji6]
Bardzo ładnie wyglada,

Spotakalam matkę koleżanki z podstawówki, urodziła... co? No oczywiście, że dziewczynkę [emoji17][emoji24]
Smutno mi.

Posiłki ograniczyłam do dwóch dziennie [emoji1320]i odniosłam sukces zobaczcie, niemal idealny wykres węglowodanowy [emoji7]
1516120518-e26b2cdf0ab8a257-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png

Miciurka, czyli jednak o+12? Ja już ten etap mam za sobą. Ale Ty zdecydowanie lepiej obczajasz swój cykl wiec łatwiej będzie Ci się wstrzelic. Rozumiem, ze babydust przez te ostatnie niepowodzenia z Cię przestało przekonywać?
Mikallo, przykro mi ze tak się musi iezmagac z chorobskami. U nas podobnie, wszyscy katar, kaszel, zapalenie ucha z antybiotykiem. Na szczęście bez szpitala.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Polecam, i hematyt jak pisała Miciurka [emoji6]
Bardzo ładnie wyglada,

Spotakalam matkę koleżanki z podstawówki, urodziła... co? No oczywiście, że dziewczynkę [emoji17][emoji24]
Smutno mi.

Posiłki ograniczyłam do dwóch dziennie [emoji1320]i odniosłam sukces zobaczcie, niemal idealny wykres węglowodanowy [emoji7]
1516120518-e26b2cdf0ab8a257-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png
Kochana ,ależ masz siłę samozaparcia. Podziwiam.I tym bardziej życzę Ci sukcesu przy takim wysiłku który wkładasz w przygotowania.
Koleżanka urodziła dziewczynkę...to dobrze...Może to znak;)
Trzymam&&&&

Gosica - generalnie plan mam taki że jeśli będę miała większy odstęp jak 3 dni to zadziałamy na 0+12 z replensem

Generalnie to mega wkuuu.. jestem... bo chyba mi się przez te leki cały cykl jebnie.. I już naprawdę może po prostu nie jest nam dane to dziecko ? Nie wiem ... , najprawdopodobniej tarczyca mi się powiększyła mam taka szyję że masakra ... I taka zła jestem że niby biorę lek na jedno a rozpie*rdala mi drugie .. , myślę że mój cykl to będzie nieporozumienie jakieś a nawet jak będzie w miarę to jak zajsc w ciążę jak problemy tarczycowe , chyba pojadę do Polski na miesiąc dwa żeby ogarnąć temat bo tu coś się nie szykuje ..

Belle- ja osobiście robiłam irygacje ale później zrezygnowałam bo nie moglam.wcale zajsc , uzywalam.sylk , teraz się na replens przezucilam i fajnie na mnie działa,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciur-ka współczuje takich problemów. Kiepsko, że w tym momencie akurat wszystko wyłazi, oby sie jak najszybciej uregukowalo [emoji1307]
A ten sylk to jak często używałaś? Podczas serduszkowania?
Jeden „czyta” książkę, drugi maluje z „efektami dźwiękowymi” trzeci piłuje wysokie „c” i w tle pozytywka leci, od nadmiaru dźwięków zupełnie nie słyszę własnych myśli [emoji23]

A jakie te paseczki pH używaliście? Polecicie coś konkretnie?

Fajnie, że nie tylko ja tak świruje z tymi ciuszkami [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka, a tylko dwa w całym cyklu przytulanka na baby dust czy przed tymi dwoma najważniejszymi też coś? Jaki odstęp? Czy tylko dwa i już?

Odnośnie tych irygacji to też mam pytanie bo na chłopca podobno woda z sodą na 1h przed starankami. Ogólnie mierząc ph w okresie owulacyjnym nie mam wyżej niż 5 więc mało jak na synka, raz zrobiłam sobie irygację tak dla spróbowania i faktycznie 8 i więcej było tylko trochę się boję, żeby w ogóle się udało czy ta woda z sodą nie "wyżre" żołnierzyków:)))

Lele, a powiedz mi czy będziesz brała pod uwagę chiński kalendarz? Bo ja ostatnio mam fazę sprawdzania wszystkich dookoła i jednak coś w tym jest. Są pomyłki ale jednak też wielu osobom się sprawdza.

Imama, zrób mi podobną analizę moich starnek, jak ostatnio chyba Lele zrobiłaś, łącznie z tym co mam zacząć suplementować... W sumie po swoich przezyciach z tsh wolałabym nie przesadzić i czy wg Ciebie same witaminki dla ciężarnych (Femibion Planowanie Ciąży) i wiesiołek i syrop Guajazyl wystarczą?? Dieta nie jest dla mnie ciężka bo słono uwielbiam, pomidory w czystej postaci mi sie przejadły ale robię sosy i zupy pomidorowe, banany jem, ziemniaki i wędliny na obiad i kolację, płatki na mleku na śniadanie. Tylko jak staranka ogarnąć w cyklu? No i napisz co sądzisz o ewentualnych irygacjach....

Do góry