kinga_z1
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lele, a masz link do tego kalendarza który Tobie się sprawdził? Bo trochę ich tu było[emoji6]@kinga_z1 wiesz ostatnio, któraś tu wklejała ten dobry kalendarz chiński i mi sie sprawdziły i chce pogodzić daty ze staraniami, i fazami księżyca tez [emoji23]
Biore to z https://www.lunarium.co.uk/calendar/conception.jsp
Tam wylicza ci kiedy odpowiedni czas na poczęcie dziewczynki [emoji6] albo chłopca [emoji6]
I mi sie to pokrywa mniej więcej z chińskim, i niemal jeśli chodzi o owulacje.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Miciur-ka, a tylko dwa w całym cyklu przytulanka na baby dust czy przed tymi dwoma najważniejszymi też coś? Jaki odstęp? Czy tylko dwa i już?
Odnośnie tych irygacji to też mam pytanie bo na chłopca podobno woda z sodą na 1h przed starankami. Ogólnie mierząc ph w okresie owulacyjnym nie mam wyżej niż 5 więc mało jak na synka, raz zrobiłam sobie irygację tak dla spróbowania i faktycznie 8 i więcej było tylko trochę się boję, żeby w ogóle się udało czy ta woda z sodą nie "wyżre" żołnierzyków))
Lele, a powiedz mi czy będziesz brała pod uwagę chiński kalendarz? Bo ja ostatnio mam fazę sprawdzania wszystkich dookoła i jednak coś w tym jest. Są pomyłki ale jednak też wielu osobom się sprawdza.
Imama, zrób mi podobną analizę moich starnek, jak ostatnio chyba Lele zrobiłaś, łącznie z tym co mam zacząć suplementować... W sumie po swoich przezyciach z tsh wolałabym nie przesadzić i czy wg Ciebie same witaminki dla ciężarnych (Femibion Planowanie Ciąży) i wiesiołek i syrop Guajazyl wystarczą?? Dieta nie jest dla mnie ciężka bo słono uwielbiam, pomidory w czystej postaci mi sie przejadły ale robię sosy i zupy pomidorowe, banany jem, ziemniaki i wędliny na obiad i kolację, płatki na mleku na śniadanie. Tylko jak staranka ogarnąć w cyklu? No i napisz co sądzisz o ewentualnych irygacjach....
Hahaha to czemu jak kolejny cykl nie mogę się wstrzelic w płeć męska?Leeleeth- no właśnie akurat w tym momencie naprawdę już mam dosyć , myślę czy może po prostu sobie dać spokój i być mama chłopców i tyle , smutno mi w sumie bo już takie starania i dieta i mąż też przecież tyle supli i wszystko na darmo :/
Ja uzywalam.sylk cały czas podczas starań, przed i po , plus jeszcze do kapieli chyba jakiś lacibios z ph 3.5 - I nic mi to nie dało [emoji23] bo i tak syn.. lol
Ja kupilam zwykle paski w farmacji ph , o dziwo chyba kosztowały mnie 2 czy 3 euro [emoji23] szok
Kinga- Tak ty musisz czekać na pozytywny test owulacyjny ! Lepiej bez sensu przed bo plemniki już jakieś na jajo wtedy mogą czekać , także tylko w owulacje seks i później powtórzyć - dobre wyniki na syna ma baby dust , są 2 seksy żeby plemniki złapał jajo a już 2 stosunek chlopczykowo robi , dlatego koniecznie muszą być dwa - A przed nic ! Pociesze Cię że chłopca łatwiej zrobić bo jak ja np. Ba dziewczynkę to muszę przewidzieć kiedy mogę mieć owulacje a jak się przesunie to się cały plan jebnie a ty masz pewność bo czekasz na najciemniejszy test i po nim 24 hr pierwszy seks a na drugi dzień znów seks na poprawkę
Jeśli chcesz te sodę zastosować to ja bym chyba zrobiła dzień przed faktycznymi seksami, ale dziewczyny na BD nic nie robią z tym i adminka po 2 corkach teraz metoda baby dust będzie miała syna - a pisała że też kombinowala i z sodą też ale zajsc nie mogla..
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom