reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Leeleeth- no właśnie akurat w tym momencie naprawdę już mam dosyć , myślę czy może po prostu sobie dać spokój i być mama chłopców i tyle , smutno mi w sumie bo już takie starania i dieta i mąż też przecież tyle supli i wszystko na darmo :/

Ja uzywalam.sylk cały czas podczas starań, przed i po , plus jeszcze do kapieli chyba jakiś lacibios z ph 3.5 - I nic mi to nie dało [emoji23] bo i tak syn.. lol

Ja kupilam zwykle paski w farmacji ph , o dziwo chyba kosztowały mnie 2 czy 3 euro [emoji23] szok

Kinga- Tak ty musisz czekać na pozytywny test owulacyjny ! Lepiej bez sensu przed bo plemniki już jakieś na jajo wtedy mogą czekać , także tylko w owulacje seks i później powtórzyć - dobre wyniki na syna ma baby dust , są 2 seksy żeby plemniki złapał jajo a już 2 stosunek chlopczykowo robi , dlatego koniecznie muszą być dwa - A przed nic ! Pociesze Cię że chłopca łatwiej zrobić bo jak ja np. Ba dziewczynkę to muszę przewidzieć kiedy mogę mieć owulacje a jak się przesunie to się cały plan jebnie a ty masz pewność bo czekasz na najciemniejszy test i po nim 24 hr pierwszy seks a na drugi dzień znów seks na poprawkę ;)

Jeśli chcesz te sodę zastosować to ja bym chyba zrobiła dzień przed faktycznymi seksami, ale dziewczyny na BD nic nie robią z tym i adminka po 2 corkach teraz metoda baby dust będzie miała syna - a pisała że też kombinowala i z sodą też ale zajsc nie mogla..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@kinga_z1 wiesz ostatnio, któraś tu wklejała ten dobry kalendarz chiński i mi sie sprawdziły i chce pogodzić daty ze staraniami, i fazami księżyca tez [emoji23]
Biore to z https://www.lunarium.co.uk/calendar/conception.jsp
Tam wylicza ci kiedy odpowiedni czas na poczęcie dziewczynki [emoji6] albo chłopca [emoji6]
I mi sie to pokrywa mniej więcej z chińskim, i niemal jeśli chodzi o owulacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@kinga_z1 wiesz ostatnio, któraś tu wklejała ten dobry kalendarz chiński i mi sie sprawdziły i chce pogodzić daty ze staraniami, i fazami księżyca tez [emoji23]
Biore to z https://www.lunarium.co.uk/calendar/conception.jsp
Tam wylicza ci kiedy odpowiedni czas na poczęcie dziewczynki [emoji6] albo chłopca [emoji6]
I mi sie to pokrywa mniej więcej z chińskim, i niemal jeśli chodzi o owulacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Lele, a masz link do tego kalendarza który Tobie się sprawdził? Bo trochę ich tu było[emoji6]

Fazy księżyca to już jakoś nie ogarniam i chyba odpuszczę nawet rozumowanie tego[emoji6] tym bardziej że moja córka była robiona w pełnię księżyca która niby odpowiada za syna o ładowarce wiecznie podłączonej do kontaktu nie wspomnę [emoji2][emoji2]
Ale im więcej czynników spełnionych tym czystsze sumienie że spełniło się wszystko[emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka, a tylko dwa w całym cyklu przytulanka na baby dust czy przed tymi dwoma najważniejszymi też coś? Jaki odstęp? Czy tylko dwa i już?

Odnośnie tych irygacji to też mam pytanie bo na chłopca podobno woda z sodą na 1h przed starankami. Ogólnie mierząc ph w okresie owulacyjnym nie mam wyżej niż 5 więc mało jak na synka, raz zrobiłam sobie irygację tak dla spróbowania i faktycznie 8 i więcej było tylko trochę się boję, żeby w ogóle się udało czy ta woda z sodą nie "wyżre" żołnierzyków:)))

Lele, a powiedz mi czy będziesz brała pod uwagę chiński kalendarz? Bo ja ostatnio mam fazę sprawdzania wszystkich dookoła i jednak coś w tym jest. Są pomyłki ale jednak też wielu osobom się sprawdza.

Imama, zrób mi podobną analizę moich starnek, jak ostatnio chyba Lele zrobiłaś, łącznie z tym co mam zacząć suplementować... W sumie po swoich przezyciach z tsh wolałabym nie przesadzić i czy wg Ciebie same witaminki dla ciężarnych (Femibion Planowanie Ciąży) i wiesiołek i syrop Guajazyl wystarczą?? Dieta nie jest dla mnie ciężka bo słono uwielbiam, pomidory w czystej postaci mi sie przejadły ale robię sosy i zupy pomidorowe, banany jem, ziemniaki i wędliny na obiad i kolację, płatki na mleku na śniadanie. Tylko jak staranka ogarnąć w cyklu? No i napisz co sądzisz o ewentualnych irygacjach....

Z tym gujazylem to ja bym była ostrożna
Pewności 100% nie mam ale dwa razy wzięłam i dwa razy poroniłam wiesz on bardzo rozrzedza a jednak śluz ma za zadanie zatrzymać te słabsze uszkodzone plemniki a ten syrop powoduje takie rozrzedzenie że może dojść z większym prawdopodobieństwem do zapłodnienia przez uszkodzony plemniki a co za tym idzie tylko stres i cierpienie ale to tylko moja opinia
A ja starałam się o córkę ale długi czas się nie udawało więc myślałam że tym sobie dopomogè a myślę że sobie tym tylko zaszkodzilam

Ostatnia edycja:
Miciurka nasza księżniczka super ma już wszystkie ząbki i chyba wyrzynanie ząbków przeszliśmy najgorzej a reszta super dostała od syna na mikołaja gumki frotki całą taka
kosmetyczkę to na głowie jak założę to ma tylko chwilę bo zaraz ściąga ale na rękach nóżkach to po zakłada wszystkie i tak chodzi cały dzień no i jak tylko usłyszy muzykę to zaraz trzęsie dupką tak że warto było tyle się męczyć z tym całym planowaniem jeżeli oczywiście to ono coś dało i tak długo na nią czekać

Kinga- w moim poscie miało pisac - bez seksu (wcześniej) a nie bez sensu hah ...słownik :/

Ja bym ten syrop też odpusciła to już lepiej brać zurawine itp. Baby aspirin czy zyrtec,

Majorcia - ale słodko , napewno jak patrzysz to cały czas się uśmiechasz że ona jest :D I że spróbowałas :)

Nie chce wam.burzyc teorii kalendarzy ale mój syn numer 2 miał być laska wg wszystkich kalendarzy chińskich lunarnych itp.itd. i z moich poczynań tym bardziej [emoji23] twardziel :D

No ja juz straciłam wszelką nadzieję na tą owulacje :( mam okres tyle że dziwny bo raz ze wcześniej, dwa nic nie boli 'okresowo' a co najwyżej czułam takie mega ciągnięcie w dół jakby max grawitacji :) Dodatkowo wczoraj miałam brązowa krew plus śluz, ale ogólnie krwawienie jest na tyle silne że muszę mieć tampon... No trudno :(w

TYLKO TERAZ JAK SIE STARAC o chłopca jeśli okres miałam w 25d a nie 30styl?:( ostatnia miesiączka była 20.12, miała być 20.01 a przyszła 15/16.01

reklama
Leeleeth- no właśnie akurat w tym momencie naprawdę już mam dosyć , myślę czy może po prostu sobie dać spokój i być mama chłopców i tyle , smutno mi w sumie bo już takie starania i dieta i mąż też przecież tyle supli i wszystko na darmo :/

Ja uzywalam.sylk cały czas podczas starań, przed i po , plus jeszcze do kapieli chyba jakiś lacibios z ph 3.5 - I nic mi to nie dało [emoji23] bo i tak syn.. lol

Ja kupilam zwykle paski w farmacji ph , o dziwo chyba kosztowały mnie 2 czy 3 euro [emoji23] szok

Kinga- Tak ty musisz czekać na pozytywny test owulacyjny ! Lepiej bez sensu przed bo plemniki już jakieś na jajo wtedy mogą czekać , także tylko w owulacje seks i później powtórzyć - dobre wyniki na syna ma baby dust , są 2 seksy żeby plemniki złapał jajo a już 2 stosunek chlopczykowo robi , dlatego koniecznie muszą być dwa - A przed nic ! Pociesze Cię że chłopca łatwiej zrobić bo jak ja np. Ba dziewczynkę to muszę przewidzieć kiedy mogę mieć owulacje a jak się przesunie to się cały plan jebnie a ty masz pewność bo czekasz na najciemniejszy test i po nim 24 hr pierwszy seks a na drugi dzień znów seks na poprawkę ;)

Jeśli chcesz te sodę zastosować to ja bym chyba zrobiła dzień przed faktycznymi seksami, ale dziewczyny na BD nic nie robią z tym i adminka po 2 corkach teraz metoda baby dust będzie miała syna - a pisała że też kombinowala i z sodą też ale zajsc nie mogla..

Hahaha to czemu jak kolejny cykl nie mogę się wstrzelic w płeć męska? :D

Do góry