reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka mięta zaburza hormony itd także jak ty już pare cykli masz za sobą to zrezygnowałabym z niej osobiście. Napewno ona wpływa na plodnosc i ja zmniejsza.
Miciurka to troszkę odpoczynku masz. Ja byłam dzisiaj tylko w aptece i normalnie mi się spaceru zachciało bo cały tydzień w domu. Ale może jutro pójdziemy na chwile bo tak w domu siedzieć to tez nie dobrze dla małego.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Imama i LeeLeee, a może my zwyczajnie jesteśmy płodne i jednak dzieciowo zdrowe (organizmowo?) skoro mamy samych panów? A Ty Imama to może super zdrowa skoro mimo tego całego ogromu poświęcenia i działania mniej korzystnego na płodność i tak udał Ci się synuś?

reklama
Z mojego doświadczenia hormony pewniejsze Ja bym brała zresztą biorę Dla zdrowej dzidzi zrobiłabym wszystko ja gdybym nie brała pewnie stracilabym i ciąże z córką przed nią straciłam dwie na początku było wszystko ok a potem ciąża spowalniała i w końcu się zatrzymywała Już tu pisałam że jak zaszłam w ciążę z córką to już na drugi dzień robiłam bete i tsh przy czym tsh już szło do góry i było dużo powyżej sama zaraz zwiekszałam dawkę o 25 euthyroxu i biegłam do endo i tak miałam zwiększane dawki przez pierwsze trzy miesiące a potem mi spadało aż miałam 0,3 i znów miałam zmniejszane dawki i nie wiem ale bardzo ważne było żebym od początku brała jod
Ciężko tak komuś doradzić to i tak zależy wszystko od tego czy jest Ci potrzebne czy też nie i o tym musi zdecydować dobry endokrynolog więc jak cię to niepokoi to musisz znaleźć dobrego lekarza
Majorcia dzięki! pójdę do gin. Spróbuję się zapisać w przyszłym tygodniu, ale pewnie będę czekać. Ale zgadzam się z Tobą w 100% i też tak uważam, że te poronienia u niektórych kobiet mogą wynikać właśnie z tego tsh! Widzisz, moja znajoma, która też od lat walczy z tarczycą i chyba nawet hashimoto, to jest tylko na diecie (bardzo ścisłej i bez łykania prochów), no ale ostatnio zaszła w ciążę i zaraz ją straciła:( i to mnie chyba przekonuje, że jednak hormon nie musi być czarną wizją. Druga znajoma też straciła a chyba brała hormon na tsh, tylko nie wiem, czy lekarz jej zwiększył dawkę, czy zostawił wcześniejszą.

@Miciurk-ka zaciskam kciuki. Dużo od testu zależy. U mnie tez żegnałam sie z ciąża, a tu okazało sie ze czulszy test pokazywal mega słaba kreseczkę a gdy już bez nadziei zrobiłam ten mniej czuły wyszła ładna kreska [emoji15]

U nas znowu szpital, Witek wstał z gorączka 39 stopni, i boli Go jądro. Znowu jedziemy na IP. Normalnie płakać mi sie chce. Ja zdenerwowana to i Emil spać nie może i szatnie dzieci niespokojne.
Ze zmęczenia myśli mi sie rwą i nie pamietam ci chciałam napisać. Zakupiłam nowa dostawę supli.

Resztę odpisze pózniej bo znów Emil płacze [emoji24]

LeeLee jaki biedny ten Twój Wituś i Ty dzielna musisz pewnie być dla niego. Dużo zdrówka dla Was i sił!!!!!!!!!!

Leleeth IMAMA jak dzieciaki?
Marzycielka jak samopoczucie? Dalej masz klucza jajnika?

Dziękuje Majorcia. U mnie Mały już ładnie spał ale kaszel jeszcze go meczy wiec to troszkę nam zajmnie. We wtorek pewnie kontrola
A Ty Leeleeth jak tam Witek?

7u229jcg4s0byzyg.png

Witek z mężem byli na IP. Zrobili badania. Witus dostał Apap i odesłali Go do domu. Dzisiaj podsypia i od czasu do czasu popłakuje. Ale jest lepiej. Dzięki.

reklama
Majorcia chyba miałaś na myśli Miciurke :-) bo ja nie mam żadnych kluc jajników.
A u mnie dziś lub jutro owu i aż mnie serce boli ze się nie staramy. No ale tyle czekam to i to muszę przeczekac.

Do góry