reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica-ja właśnie miałam dziś pytać jak tam ale widziałam że Ciebie nie ma, a jak w tym cyklu zadziałalas? 2 dni przed owu się udało ?przypomnij ,zakwaszalas sie?Trzymam kciuki coś czuje że grudzień twój :)! Powodzonka!

Leeleeth-jak czytam o wysyłaniu pacjentów z paracetamolem w ręku to mnie (wybacz za slownictwo) ku*wica strzela...

Znalazlam link laski której się udało 2 razy! zaplanować córkę wklejam może komuś się przyda , sama mam zamiar skorzystać

Link do: 234f4a Ovulation charts on FertilityFriend.com

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka,w tym cyklu załapaliśmy się wg mnie 2 dni przed ovu,jedno podejście;) zakwaszalas się ale dobe przed przytulankami-żel Medivag.
Dzięki za kciuki, jakoś nie czuje żeby się w tym cyklu udało...ale zobaczymy za pare dni.
Idziesz do lekarza? Jak się czujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica- bo przestań tego nie możesz wiedzieć czy sie udało czy nie , cierpliwie trzeba poczekać , postaraj się zająć czymś innym a zleci w mgnieniu oka, to idealnie się wstrzelilas :)

tak kochana zadzwonię dziś do lekarza zobaczymy co powie, i kiedy może mnie wziąć , czuje się dalej tak samo :/ , muszę ogarnąć sytuację bo dosłownie spać nie mogę , chodzę jak zombie

A słuchaj jak brałaś clo to ile wcześniej się owulacja pojawiła ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth tak właśnie koenzym jest na plodnosc. Może brać mężczyzna bad kobieta. U kobiet podobno badania pokazały ze przy suplementacji mniej poronien jest i ciąża ogólnie bez mdłości itd także bardzo ciekawy jest. Może być troszkę chłopczykowy bo poprawia jakoś plemników ale tez obniża cukier we krwi.
Miciurka No lajtowe miała i bardzo krótkie te planowania ale jednak jak ma się coś zmnienic to się zmieni a szkoda tego czasu.
To @ nie przyszła? Robiłaś dzisiaj teścik jakiś?
Gosica mam nadzieje ze u Ciebie będzie niespodzianka na święta [emoji7]

Dziewczyny jestem i czytam Was ale nie pisze bo nie mam co, ja zrezygnowałam i poprostu staram się o dziecko. Każdej z Was kibicuje :) tak czy inaczej ja na 2 dzieci nie skończe bo według mnie to mało, planuje 3 może 4 niezależnie jaka płeć wyjdzie za drugim razem ;)

Gosica powodzenia kiedy testujesz ?

Miciurka czekam na rozwój sytuacji u Ciebie :)

Imama kiedy masz wizyte?

Miłego dnia

Majorcia zdrówka dla syna, jelitówką strasznie wymeczajaca jest. My w tamtym roku non stop po kolei chorzy. Mam nadzieje ze inni chociaż się nie zaraza.

Miciurka, ja myśle ze mi córka nie jest pisana [emoji29]niby sporo robię w tym kierunku ale znając życie będę w tej grupie mniejszości którym się nie powiodło z planem. W każdym razie czekam cierpliwie, tym testem ovunie sugeruje się bo ob jest chyba lewy, zawsze wychodzi mi pozytyw.
Tak, clo przyspieszyło mi ovu o OK.4-5 dni, zwykle miałam w 20 dniu z wahaniami -+ 3 dni.
Idź, idź do lekarza bo szkoda nerwow.
Imama, tez czytałam ten opus staranek z 2 córkami. Zawsze jadłam mało, wg mnie bardziej pod dietę LE i mam 2 synów. Myśle ze u nas głównie sprawka męża [emoji4]ze ten testosteron był wysoki. Jeśli uda mi się zajść w ciaze i będzie synek to przyjmę ze tylko synowie są nam pisani-wg mnie więcej już nie jestem w stanie zrobić. Swoja droga marze o pozytywie na święta.
Biedronka, zatestuje może we czwartek rano, będzie to chyba 9 dpo. Nie wiem czy nie za wczesnie?

Gosica zawsze się może udać. Widzisz mojej bratowej się udało a nic nie zmieniała. Jest jedna smerfetka na 9 smerfow hehe także szanse zawsze są ale myśle zmniejszone jak przewaga chłopców.
Sama nie jestem przekonana czy to ten testosteron wogole bo naprawdę mega dużo córek widzę i znajomy wyłysiały tez ma córkę także wątpię ze to czynnik przewodni. Bardziej myśle może jakieś predyspozycje pokoleniowe jak Np choroby. Jednak jak są rakowce w rodzinie prawdopodobieństwo zachorowania na ta chorobę rośnie, zawały itd tak samo.... No i swoją droga ktoś tam czeka na nasza rodzinkę i chyba nie zbyt po tym wszystkim wierze ze da się to zmienić.

Hej dziewczyny, nadrobiłam Was jak zwykle w pracy.
@Miciur-ka - kurcze, szkoda że to się tak potoczyło, teraz ważne zeby sprawdzić ten jajnik.
@Gosica - trzymam kciuki i nie trac nadziei, niby czemu. Życzę Ci tych kreseczek na Świeta a później 3 kreseczek na USG :D
Wszystkim dużo zdrówka - dla Was i dzieciaczków.

@gorligorligor - powiem Ci że tych hormonów nie ma co sie bać. To nic innego jak uzupełnienei tego czego Twój organizm nie umie wyprodukować. Jeśli tarczyca nie daje rady to trzeba wziąć uzupełnienei tyroksyny w tabletce. Ja prawdopodobnie bede rozpoczynała każdy dzień tabletką do końca życia. Już nawet sie nad tym nie zastanawiam. TSH mam ładnie wyregulowane na poziomie ok 1, ale np teraz biorę codziennie 100/112 euthyrox.
Przed pierwszą ciążą wykryli mi niedoczynność, miałam zakaz starań bo TSH pow 4. Zajęło mi 5 mieisęcy zbicie odpowiednią dawka leku (pozniej jeszcze zbijałam prolaktynę) i krótko ponziej zaszłam w ciąże. W ciąży brałam jeszcze więcej euthyroxu, TSH skakało całą ciążę, endokrynolog co miesiąc, a i tak synek urodził sie z TSH=13! Mielsimy kilka kontroli endokrynologicznych, pierwszą już w 14 dobie życia i maluszek dostawał tez euthyrox jakiś czas. Później regularne kontrole TSH. Zakończylismy przygodę z endokrynologiem jak miał 3 latka jest zupelnie zdrowy a niedoczynnosc mial przejsciową po mnie.
Tarczyca jest ważna w staraniach o ciąże i w trakcie, nie można bagatelizować.

Ja chyba odpuszczę starania w grudniu, powróce na plac boju po nowym roku. Zdarza mi sie wziąć jakąs tabletkę na uspokojenie, niestety po 12 latach mam nagle nawrót nerwicy, nie wiem czemu, chwilami ciężko mi sobie poradzić, a do ciąży trzeba podejść odpowiedzialnie.

reklama
Do góry