reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy możliwe jest zajście w ciążę przed @

Nigdy tak nie miałam w pierwszej ciąży wiem że przed okresem zaszłam 2 dni ale ciąży nie donosiłam rok temu z powodu infekcji
nie mozna zajść przed miesiaczka, bo owulacja zawsze jest ok 10-16 dni przed okresem. Czyli wtedy gdyby nie doszło do zapłodnienia miałabyś przesunięta miesiączkę o około 14 dni

Ale jest cos takiego jak krwawienie srodcykliczne ktore wyglada jak miesiaczka i tak wtedy mozna zajść w ciaze.
Bo miesiaczka to złuszczenie śluzówki macicy po spadku progesteronu.
A krwawienie jest w tej fazie kiedy jeszcze jest przed lub w trakcie owulacji, wtedy śluzówka jest jeszcze cienka ale w calosci

Wiec jesl raz juz miałaś opóźniona owulacje musisz sie nastawić ze moze sie to zdarzać. Ze miesiaczk bedą sie spóźniać a testy bedą negatywne

Ostatnia edycja:
reklama
nie mozna zajść przed miesiaczka, bo owulacja zawsze jest ok 10-16 dni przed okresem. Czyli wtedy gdyby nie doszło do zapłodnienia miałabyś przesunięta miesiączkę o około 14 dni

Ale jest cos takiego jak krwawienie srodcykliczne ktore wyglada jak miesiaczka i tak wtedy mozna zajść w ciaze.
Bo miesiaczka to złuszczenie śluzówki macicy po spadku progesteronu.
A krwawienie jest w tej fazie kiedy jeszcze jest przed lub w trakcie owulacji, wtedy śluzówka jest jeszcze cienka ale w calosci

Wiec jesl raz juz miałaś opóźniona owulacje musisz sie nastawić ze moze sie to zdarzać. Ze miesiaczk bedą sie spóźniać a testy bedą negatywne
Nieprawda. Mam cykle 30dniowe. W pierwszej ciąży zaszlam w 22dc, a w drugiej bliźniaczej w 27dc. A okres zawsze dostaje 30dnia. I już wielokrotnie u lekarza będąc po 20dniu widać było że jestem.jeszcze przed owulacja. Wiem, że raczej powinno to wyglądać inaczej ale u mnie jest tak. Hormony ok, ciąże donoszone bez lekow itp.
Gdy zaszłam w 27dc to test wyszedł po 6dniach ale to były bliźniaki więc i beta wyższa.

Nieprawda. Mam cykle 30dniowe. W pierwszej ciąży zaszlam w 22dc, a w drugiej bliźniaczej w 27dc. A okres zawsze dostaje 30dnia. I już wielokrotnie u lekarza będąc po 20dniu widać było że jestem.jeszcze przed owulacja. Wiem, że raczej powinno to wyglądać inaczej ale u mnie jest tak. Hormony ok, ciąże donoszone bez lekow itp.
Gdy zaszłam w 27dc to test wyszedł po 6dniach ale to były bliźniaki więc i beta wyższa.
Ok sa kobiety co maja krótsza fazę lutealna, ale to zazwyczaj sie leczy zeby zajść w ciaze, bo po prostu endometrium jest za cienkie i ciezko sie zarodkowi zagnieździć stad tez duzo ciąż biochemicznych. Moze i należysz do wyjątków ale to naprawdę sa wyjątkowe sytuacje. I najlepiej by było wysłużyć ta fazę.
Ja tez należę do wyjątków aczkolwiek z innego powodu.
A krwawienia srodcykliczne masz?

Nie mam czegoś takiego przynajmniej nie zaobserwowałam. Mówię 32 dzień cyklu a okresu nie ma. Rano zrobiłam sikany ale negatywny bo czułość od 25uml wiec jak jest wczesna to raczej nie wykryje. Ogólnie od kiedy się liczy zapłodnienie od momentu połączenia plemników z jajeczkiem czy od momentu zagnieżdzenia się zarodka??
Przepraszam że tak pytam ale zgłupiałam troszkę czytając Internet na temat kiedy zrobić test.

Zapłodnienie to połączenie komórek, przez kilka dni połączone płyną w jajowodzie do macicy i tam następuje zagnieżdżenie nawet 12 dni po zapłodnieniu.
Nie masz zaleconego dupostanu przez lekarza?

Nie mam bo mówię nic z tym nie robiłam A do lekarza się nie rejestrowałam żeby nie zostać wyśmianą. Ale umowie wizytę na piątek i rano też tego dnia zrobię bete

Przy zagnieżdżeniu moze pojawić sie plamienie bo zarodek wgryza sie w śluzówkę macicy. I od zagnieżdżenia po kilku dniach wychodzi beta. Ile to zalezy od kobiety. Tu sie nie da tego tak łatwo stwierdzić

reklama
Do góry