reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testowanie dzień przed @ negatyw a jednak ciąża

Jeżeli w dniu negatywnego testu nie miałaś pozytywnej bety. A owulacja nie była potwierdzona monitoringiem to bym była ostrożna w twierdzeniu że miałaś test fałszywie negatywny 🤷‍♀️
W dniu negatywnego testu nie robilam bety. Zrobilam dwa dni pozniej po pozytywnym tescie. Jestem w 14tc wiec jestem pretty sure, ze mialam falszywy negatyw 😁 zdarzaja sie czesciej, niz falszywe pozytywy i powodow moze byc wiele. Dlatego pierwszy dzien spodziewanej @ niczego nie wyrokuje, to jedyne co ja tu mowie

reklama
W dniu negatywnego testu nie robilam bety. Zrobilam dwa dni pozniej po pozytywnym tescie. Jestem w 14tc wiec jestem pretty sure, ze mialam falszywy negatyw 😁 zdarzaja sie czesciej, niz falszywe pozytywy i powodow moze byc wiele. Dlatego pierwszy dzien spodziewanej @ niczego nie wyrokuje, to jedyne co ja tu mowie

Czyli jak w dniu @ mialam negatywy, a tydzień później pozytywy tzn że test był wadliwy? Czy po po prostu przesunęła mi się owulacja? 😉 I co za tym idzie implantacja?

Sprawdzilam wlasnie apke. Owulacja 15 czerwca, spodziewany @2.07, negatywny test ciazowy (z tych niby ultra sensitive co to wykrywaja wczesna ciaze) 3.07, pozytywny test 5.07. Czyli ciaza wykryta 20 dpo (!). Najwyrazniej, it can happen 🤷🏻‍♀️ chyba dwoch owulacji w jednym cyklu raczej nie mialam ;)

Sprawdzilam wlasnie apke. Owulacja 15 czerwca, spodziewany @2.07, negatywny test ciazowy (z tych niby ultra sensitive co to wykrywaja wczesna ciaze) 3.07, pozytywny test 5.07. Czyli ciaza wykryta 20 dpo (!). Najwyrazniej, it can happen 🤷🏻‍♀️ chyba dwoch owulacji w jednym cyklu raczej nie mialam ;)

Napisałaś, że nie miałaś potwierdzonej owulacji na USG przez lekarza ginekologa 🤷‍♀️

Edit. Jeszcze sobie pogrzebałam i data porodu nie zgadza się z owulacją ;) tzn. wynika z Twoich wypowiedzi, że owulacja była ups ... 3 dni później. Idealnie te 3 dni co zrobiłaś test ... czyli jest tak jak myślałam.

Test nie mógł być fałszywie negatywny bo zwyczajnie nie było jeszcze implantacji ;)

I dodam jeszcze - znam tutaj jedną dziewczynę z fałszywie negatywnym testem, beta była wysoka i była w dniu testu, do tego było to i vitro więc wiadomo było kiedy do zapłodnienia doszło. Ale to jedna na milion.

Napisałaś, że nie miałaś potwierdzonej owulacji na USG przez lekarza ginekologa 🤷‍♀️
Okej, chyba niebardzo mam ochote sie wdawac w te wymiane, napisalam na watku tylko i wylacznie by pokrzepic autorke, ze moze sie zdarzyc, iz ciaza wyjdzie pozniej niz w dzien spodziewanego @- *bo o to pyta w poscie*
Nie znam autorki, nie wiem czy miala monitoring, nie ma o tym w jej poscie. Niebardzo najwyrazniej rozumiem Twoje wypowiedzi.
Pozdrawiam

Okej, chyba niebardzo mam ochote sie wdawac w te wymiane, napisalam na watku tylko i wylacznie by pokrzepic autorke, ze moze sie zdarzyc, iz ciaza wyjdzie pozniej niz w dzien spodziewanego @. Nie znam autorki, nie wiem czy miala monitoring, nie znam sie na monitoringu, bo sama robilam wylacznie testu owu,
Pozdrawiam

No wyjdzie, jeżeli owulacja się przesunęła to wyjść może nawet jak u mnie nawet po tygodniu czy dwóch - ale to nie jest wina testu, tylko braku ciąży na ten moment, bo nie zawsze owulacja jest tak jak aplikacja Ci pokazuje ;)

Dzisiaj mam termin @ która jeszcze nie nadeszła i jak narazie brak objawów żeby się zbliżała. Nie wykluczam że cykl mógł się wydłużyć bo wiadomo to normalne. Test zrobiony po południu. Ja nie wiem czy mam zwidy czy tam widać cień cienia? Chyba już wariuje 😂🤦‍♀️🫣
Czekam cierpliwie chyba do poniedziałku jak do poniedziałku @ się nie pojawi pójdę na betę.

Załączniki

• IMG_2129.jpeg
    IMG_2129.jpeg
    426 KB · Wyświetleń: 73
No wyjdzie, jeżeli owulacja się przesunęła to wyjść może nawet jak u mnie nawet po tygodniu czy dwóch - ale to nie jest wina testu, tylko braku ciąży na ten moment, bo nie zawsze owulacja jest tak jak aplikacja Ci pokazuje ;)
Nie dajesz dziewczyno za wygrana patrze 🙈 owulacji nie wyliczylam z apki, w apce przed chwila sprawdzilam dokladne daty. Owulacja wyszla mi w testach owu. Robionych przez kilka dni pod rzad. To moze to te testy byly wadliwe? A moze nie wiem jak sie sika na patyczek? 🤡 Juz mi tak zamieszalas w glowie ze hej 😂

Dzisiaj mam termin @ która jeszcze nie nadeszła i jak narazie brak objawów żeby się zbliżała. Nie wykluczam że cykl mógł się wydłużyć bo wiadomo to normalne. Test zrobiony po południu. Ja nie wiem czy mam zwidy czy tam widać cień cienia? Chyba już wariuje 😂🤦‍♀️🫣
Czekam cierpliwie chyba do poniedziałku jak do poniedziałku @ się nie pojawi pójdę na betę.
Powodzenia 🤞 jesli nie wytrzymasz do poniedzialku, to zobacz czy jest jakis lab w okolicy otwarty w weekendy i lec na bete.

reklama

Ja niestety nie widzę, dodatkowo dodam, że te testy się bardzo słabo wybarwiają.
Testy z Rossmana paskowe mają różne opinie, często dają fałszywe kreski, ale dla mnie wyłapują też super szybko ciąże, u mnie beta była 1.4

123456.jpg

Co prawda płytkowy mam 20ml, ale ledwo się wybarwił a beta musiała być naprawdę duża bo dwa 2 później była prawie 1000 i na USG był już pęcherzyk ciążowy

Do góry