dodam, ze beta wtedy w piatek 5.07 byla juz >500No wyjdzie, jeżeli owulacja się przesunęła to wyjść może nawet jak u mnie nawet po tygodniu czy dwóch - ale to nie jest wina testu, tylko braku ciąży na ten moment, bo nie zawsze owulacja jest tak jak aplikacja Ci pokazuje![]()
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Nie dajesz dziewczyno za wygrana patrzeowulacji nie wyliczylam z apki, w apce przed chwila sprawdzilam dokladne daty. Owulacja wyszla mi w testach owu. Robionych przez kilka dni pod rzad. To moze to te testy byly wadliwe? A moze nie wiem jak sie sika na patyczek?
Juz mi tak zamieszalas w glowie ze hej
![]()
Testy owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem
dodam, ze beta wtedy w piatek 5.07 byla juz >500
Nooo i nie widzę nieprawidłowości
Owszem często pisze się, że beta startuje od zera i w teorii niby może mieć 14dpo 5
Truskawka0105
Aktywna w BB
Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temuZnam jeden przypadek ciąży z testem negatywnym. Ale raczej test powinien już wyjść...
Pytanie czy owulacja była potwierdzona czy wydaje Ci się że była...
Truskawka0105
Aktywna w BB
Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?Ja niestety nie widzę, dodatkowo dodam, że te testy się bardzo słabo wybarwiają.
Testy z Rossmana paskowe mają różne opinie, często dają fałszywe kreski, ale dla mnie wyłapują też super szybko ciąże, u mnie beta była 1.4
Zobacz załącznik 1660756
Co prawda płytkowy mam 20ml, ale ledwo się wybarwił a beta musiała być naprawdę duża bo dwa 2 później była prawie 1000 i na USG był już pęcherzyk ciążowy
olka11135
Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?
No i tu zależy jak na to patrzeć (czyli to co cały czasu tutaj tłumaczę) bo jak chcesz sobie od ostatniej miesiączki to 30 dzień cyklu
Gdyby owulacja się nie przesunęła można by powiedzieć, że był to mniej więcej 21 dzień cyklu
olka11135
Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temu
W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało
Truskawka0105
Aktywna w BB
Czekam w takim razie na @W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało![]()
Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrectedTesty owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem![]()

Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…
olka11135
Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrected
Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…
Myślę, że masz po prostu ogromne szczęście
reklama
Tego, ze bezproblemowo, nie powiedzialamMyślę, że masz po prostu ogromne szczęścieże zajście w ciąże i utrzymanie jej nie wiązało się u Ciebie z problemami
![]()