reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testowanie dzień przed @ negatyw a jednak ciąża

reklama
Nie dajesz dziewczyno za wygrana patrze 🙈 owulacji nie wyliczylam z apki, w apce przed chwila sprawdzilam dokladne daty. Owulacja wyszla mi w testach owu. Robionych przez kilka dni pod rzad. To moze to te testy byly wadliwe? A moze nie wiem jak sie sika na patyczek? 🤡 Juz mi tak zamieszalas w glowie ze hej 😂

Testy owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem ;)

dodam, ze beta wtedy w piatek 5.07 byla juz >500

Nooo i nie widzę nieprawidłowości ;)
Owszem często pisze się, że beta startuje od zera i w teorii niby może mieć 14dpo 5 ;) ale raczej oczekuje się bety bliżej tysiąca

Znam jeden przypadek ciąży z testem negatywnym. Ale raczej test powinien już wyjść...

Pytanie czy owulacja była potwierdzona czy wydaje Ci się że była...
Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temu

Ja niestety nie widzę, dodatkowo dodam, że te testy się bardzo słabo wybarwiają.
Testy z Rossmana paskowe mają różne opinie, często dają fałszywe kreski, ale dla mnie wyłapują też super szybko ciąże, u mnie beta była 1.4

Zobacz załącznik 1660756

Co prawda płytkowy mam 20ml, ale ledwo się wybarwił a beta musiała być naprawdę duża bo dwa 2 później była prawie 1000 i na USG był już pęcherzyk ciążowy
Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?

Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?

No i tu zależy jak na to patrzeć (czyli to co cały czasu tutaj tłumaczę) bo jak chcesz sobie od ostatniej miesiączki to 30 dzień cyklu :) ale owulacja była w 21 cyklu (patrząc na datę porodu), a sugerując się pikiem na teście owulacyjnym to w 23dc - zrobiłam betę bo mam ją za darmo w pakiecie, a robiłam i tak progesteron sugerując się 7 dniami po owulacji :)

Gdyby owulacja się nie przesunęła można by powiedzieć, że był to mniej więcej 21 dzień cyklu ;)

Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temu

W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało :(

W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało :(
Czekam w takim razie na @

Testy owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem ;)
Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrected 🙌
Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…

Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrected 🙌
Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…

Myślę, że masz po prostu ogromne szczęście :) że zajście w ciąże i utrzymanie jej nie wiązało się u Ciebie z problemami :)

reklama
Do góry