reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testowanie dzień przed @ negatyw a jednak ciąża

reklama
Nie dajesz dziewczyno za wygrana patrze 🙈 owulacji nie wyliczylam z apki, w apce przed chwila sprawdzilam dokladne daty. Owulacja wyszla mi w testach owu. Robionych przez kilka dni pod rzad. To moze to te testy byly wadliwe? A moze nie wiem jak sie sika na patyczek? 🤡 Juz mi tak zamieszalas w glowie ze hej 😂

Testy owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem ;)

dodam, ze beta wtedy w piatek 5.07 byla juz >500

Nooo i nie widzę nieprawidłowości ;)
Owszem często pisze się, że beta startuje od zera i w teorii niby może mieć 14dpo 5 ;) ale raczej oczekuje się bety bliżej tysiąca

Znam jeden przypadek ciąży z testem negatywnym. Ale raczej test powinien już wyjść...

Pytanie czy owulacja była potwierdzona czy wydaje Ci się że była...
Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temu

Ja niestety nie widzę, dodatkowo dodam, że te testy się bardzo słabo wybarwiają.
Testy z Rossmana paskowe mają różne opinie, często dają fałszywe kreski, ale dla mnie wyłapują też super szybko ciąże, u mnie beta była 1.4

Zobacz załącznik 1660756

Co prawda płytkowy mam 20ml, ale ledwo się wybarwił a beta musiała być naprawdę duża bo dwa 2 później była prawie 1000 i na USG był już pęcherzyk ciążowy
Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?

Ten z 18.04. Wynik 1.4 to z którego dnia cyklu?

No i tu zależy jak na to patrzeć (czyli to co cały czasu tutaj tłumaczę) bo jak chcesz sobie od ostatniej miesiączki to 30 dzień cyklu :) ale owulacja była w 21 cyklu (patrząc na datę porodu), a sugerując się pikiem na teście owulacyjnym to w 23dc - zrobiłam betę bo mam ją za darmo w pakiecie, a robiłam i tak progesteron sugerując się 7 dniami po owulacji :)

Gdyby owulacja się nie przesunęła można by powiedzieć, że był to mniej więcej 21 dzień cyklu ;)

Nie potwierdzona monitoringiem, tylko i wyłącznie testy plus kalendarzyk. W tych dniach największej szansy przytulanki co drugi dzień. Ostatni możliwy z dnia 29sierpnia stosunek a więc równe dzisiaj 14dni temu

W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało :(

W teorii plemniki mogą przeczyć nawet do 5-7 dni, w praktyce to jest raczej 2-3 dni i warunki muszą być sprzyjające. Ja bym raczej nie miała już nadziei, nie wiem też jak długą masz fazę lutealną (bo moja to np. nie klasyczne 14 dni a 15), ale jednak już po samym spóźnieniu miesiączki prawdopodobnie widać, że coś się poprzesuwało :(
Czekam w takim razie na @

Testy owulacyjne nie są potwierdzeniem owulacji. Mój był pozytywny w poniedziałek - gdybym opierała się wyłącznie na nim i dopiero zaczęła się starać - nie zaszłabym w ciąże bo biorąc pow uwagę datę porodu z USG owulacja była przed pikiem ;)
Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrected 🙌
Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…

Kurcze, nie wiedzialam, myslalam, ze te testy sa raczej wiarygodne, tak zreszta zapewniaja na ulotce. W takim razie I stand corrrected 🙌
Moze to i dobrze, ze odkrylam to forum dopiero po zajsciu, tak to bym pewnie 500tys wiecej rzeczy rozkminiala. A tak, la belle indifference…

Myślę, że masz po prostu ogromne szczęście :) że zajście w ciąże i utrzymanie jej nie wiązało się u Ciebie z problemami :)

reklama
Do góry