reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
Jeżeli na pogotowiu pani ginekolog powiedziała ci że macica jest twarda to znaczy że to na pewno nie ciąża. Macica jest miękka i pulchna po zapłodnieniu. Ciąże można stwierdzić po samym badaniu ginekologicznym. A tym bardziej w 6 tc. Ale stwierdzić lub wykluczyć jakąś chorobę to nie bardzo. Najlepiej udać się do swojego ginekologa opowiedzieć mu o tym co cię martwi i niech on zleci jakieś badania. Przynajmniej będziesz spokojna i pewna co do swojego zdrowia. Pozdrawiam

Ja również radze udac sie do innego gina, zroic bete dwa razy jesli wynik bedzie wyzszy niz norma za pierwszym razem :tak: warto rozwiac wszelkie wątpliwosci jesli takie masz.
A ze macica jest twarda to nie znaczy ze ciazy nie ma, moze to byc początek jej i sie po tym nie wyczuje, warto to sprawdzic.
Pozdrawiam.

Witam serdecznie.

Moje imię Adrian. Otóż kochałem się ze swoją wybranką w czerwcu (w ostatnich dniach tegoż miesiąca), wszystko było ok, że tak się wyrażę, w pełni bezpiecznie z zabezpieczeniami i wytryskiem poza macicą, w lipcu (pod koniec) moja kobieta miała prawidłowy okres, natomiast w sierpniu i wrześniu już nie i do tej pory nie wystąpił... Czy jest jakakolwiek szansa, że zapłodnienie mogło jakoby przeczekać występujący okres i objawić się dopiero po nim czy nie istnieje tak możliwość?
Proszę o racjonalnie wytłumaczenie owej kwestii, pozdrawiam.

a test ciazowy i ginekolog, usg i badanie tutaj znajdziesz odpowiedz a nie na forum

ps wytrysk jak juz to mogles miec w pochwie a nie w macicy czy tam poza nią ;-)

Najlepiej zrobic test ciazowy. Zdarza sie,ze kobieta ma okres przez jakis czas bedac jednoczesnie w ciazy,ale nie znaczy,ze tak jest zawsze. Niech twoja kobieta zrobi test,a dla pewnosci uda sie do ginekologa;)

W maju odstawiłam tabletki, później od czerwca do sierpnia miałam okres jak w zegarku. Przez ten czas z narzeczonym nie stosowaliśmy zabezpieczenia nie planujemy dziecka ale jeśli byłoby to bylibyśmy bardzo szczęśliwi:) Zawsze przed okresem miałam typowe objawy zbliżającego się okresu a tym razem nic żadnego bólu piersi, żadnych zmian nastroju. 27 września powinnam dostać okres ale go nie było, więc zrobiłam test,który wyszedł negatywnie. Cały czas nasuwają mi się pytania ? Czy test mógł wyjść negatywnie bo został zrobiony trochę za szybko? Czy możliwe jest abym była w ciąży i nie miała żadnych objawów? Czy bolący krzyż może mieć coś z wspólnego z brakiem okresu??

Drogi Adamie kobieta moze byc w ciazy i miec jednoczesnie"okres" tylko to nie jest okres tylko plamienie w ciazy.mase tak kobiet ma.I duza czesc myli to z okresem.Moze tez miec taki normlany okres 7 dniowy do 6 miesiaca ciązy

reklama
Do góry