reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

opisze moje objawy chociaż niebyły jakieś tam super wyraźne...
ale wiem w jakiej desperacji szukałam takich wypowiedzi na forach :-)
a więc

@ - miesiączka

przed terminem @
- już ok tygodnia po owulacji krótki ale mocny ból jak na @
- później lekkie pobolewanie jajników tak jakby na @,
i pobolewanie w dole brzucha
- bolące piersi ale tylko w dotyku
- zmienny nastrój,rozdrażnienie

po terminie @
- pobolewanie jajników , w dole brzucha
czasem jak sie skręciłam czy gwałtownie podniosłam
tak jakbym miała tam obolałe mięśnie w środku...
dziwne uczucie którego nie umiem opisać.
- straszne zmęczenie
- lekki ból głowy
- powiększone węzły chłonne pod pachami
- suche usta
- buzia i usta nabrały koloru
- stan podgorączkowy
- częściej chodziłam siusiać
- większe zapotrzebowanie na tlen, głęboko oddychałam
- smutki, humory...:-D ..dostałam niewytłumaczalnego ataku zazdrości
bez powodu i chyba pierwszy raz sie z ukochanym pokłóciłam

test zrobiłam ok tygodnia po spodziewanym terminie miesiączki
i niby wiedziałam ze chyba jestem w ciąży ale i tak nie wierzyłam
ze los mnie tak obdarował bo ogólnie to mam pecha w życiu.

a mdłości nigdy nie miałam i nie mam do dzisiaj :-D

reklama
pierwsze co to
1) bardzo suchą skórę miałam - szczególnie na nogach i pojawiły sie problemy z cerą
2) zmiana budowy ciała - wydawało mi się że lepiej jem i tyje ale jakos tak inaczej bo talia znikła"
również pobolewało mnie podbrzusze tak jak czasem przed @
i okropna senność
a dopiero poźniej jak nie pojawiła się @ to
- okropny ból piersi, bolało mnie nawet jak się sama dotykałam
- dalsza senność mi dokuczała
- ślinotok

i to chyba wszystko!

Moja znajoma nie ma chłopaka. Mówi, że czuje się jak była by w ciąży. Cały czas bierze hormony. Czy jest możliwość zapłodnienia bez udziału mężczyzny?? Dla mnie to trochę dziwne. Jak wy sądzicie??

nie musi mieć chłopaka żeby zajść ale musi bzyknąć się z facetem . jeżeli niebyło takiego kontaktu to bedzie mały kosmita he he :-D

Cisowianka-dziewczyno(a moze dziecko:confused:)masz pięcioro dzieci z 2 różnymi facetami-jak mozesz zadac pytanie czy jest mozliwosc zaplodnienia bez mężczyzny:szok:
Jak dla mnie to Ci sie nudzi,wypisujesz na roznych wątkach totalne głupoty i oczekujesz madrych odpowiedzi:confused:Żałosne
Idz porozmawiaj z któryms ze swoich byłych kochanków-o ile istnieja podobnie jak dzieci-moze Oni zaspokoją Twoją ciekawosc i udzielą odpowiedzi na interesujace Cie zagadnienia.A forum z łaski swojej nie zasmiecaj....

No ja miałam troche dziwnie... O ciazy dowiedziałam sie kilka dni przed okresem. Z mezem staralismy sie o dzidzie i tak z glupia zrobilam test nawet nie miałam zadnych typowych objawow. Jedyne co to bolały mnie piersi ale nie brałam tego pod uwage bo przed miesiaczka zawsze tak mam. Dopiero po wizycie u lekarza jakis 6 tyc zlapały mnie mdlosci i sennosc.

To pytanie to na serio:confused::szok::szok:
:-D:-D:-D

Jeśli chodzi o Cisowiankę to się już sprawa wyjaśniła ale powiem wam, że bardzo wiele osób (kobiet) głosi tego typu prawdy szczerze w to wierząc.
Moja przełożóna w pracy ogłosiła wszem i wobec, że jej koleżanka właśnie w ten magiczny sposób zaszła w ciążę.....uznałam, że komentarz jest zbyteczny.... ( zastanawiałam się tylko co w głowie ma osoba, która uznała, żeto właśnie ona ma być managerem .... po 4 latach pracy już wiem ha ha ha ):-D:baffled::-D:baffled::-D

reklama
Do góry