reklama
kasiaa91
Fanka BB :)
Miałaś tak duży wzrost przy CP?Oczywiście trzymam kciuki, żeby było wszystko okej !! Ja miałam taki wzrost i okazało się to ciążą pozamaciczna , też plamiłam na brązowo .
Patrycja899
Ja mam PCOS, teraz 3 ciąża po dwóch pustych jajach. Przyrosty bety też nie były szałowe, ale póki co zarodek rośnie i serce też bije. Plamienia mam od początku, dostałam duphaston w dużych dawkach, przy wizycie w 8t uwidoczniony krwiak, więc stąd plamienie. Myślę, że lekarz mógł inaczej to ująć, ale z moich poprzednich i obecnych wizyt wiem, że też różne rzeczy mogą się wydarzyć i chyba tylko cierpliwość pomoże
Gadziamama
Autorko zadzwoń do lab i dopytaj o ten pierwszy wynik.
93kora
aż taj drastycznego nie miałam . 1 beta 500 z kawałkiem po 48 h ponad 6 tysięcy .. Od początku plamiłam właśnie na brązowo.. Niestety pękł mi jajowód i zostałam bez jednego jajowóduMiałaś tak duży wzrost przy CP?
S
Szka
Gość
ale to jest chory świat. Zamiast pomoc to czekaj aż kilka razy stracisz dziecko. Trzymam kciuki, żeby ta ciąża była donoszonaMi odmówili jakiejkolwiek operacji w szpitalu w Poznaniu, stwierdzili, że dopiero jak nie będzie się udawać z ciążą to coś z tym zrobią (w sensie nie donoszę, poronie kilka razy itd). W tym szpitalu byłam jak miałam 18 lat i Ginekolog, u którego byłam wczoraj dziwił się, że nie zadziałali nic w tym kierunku. powiedział, że jeśli teraz się nie uda to od razu mnie wyśle do Łodzi na badania i tam podejmą decyzję czy zostają te macice/jedna usuwają/czy łączą je w jedną. Ponoć po takiej operacji nie można zachodzić w ciążę przez co najmniej 3 lata
Dla mnie jest coś nie tak z tym jednym oznaczeniem
Zrobiłam bym na Twoim miejscu dzisiaj badanie w diagnostyce - będziesz miała pewność ze po stronie lab jest wszystko ok
Przypomniałam sobie, że ta pani z laboratorium mnie pamiętała i powiedziała, że tamten wynik był powyżej 1000 więc dziś zrobi z rozcieńczenia. A o co chodziło z tym rozcieńczeniem to nie wiem... Też głupia jestem że nie dopytalamDla mnie jest coś nie tak z tym jednym oznaczeniem
Zrobiłam bym na Twoim miejscu dzisiaj badanie w diagnostyce - będziesz miała pewność ze po stronie lab jest wszystko ok.
Dzownilam do laboratorium, okazuje się, że ten pierwszy wynik był oznaczeniowy tzn. że tylko wskazywał czy jestem w ciąży czy nie. Czyli mogłam mieć nawet 20 tys w środę a i tak pokazywało by >>1300. Gdybym powiedziała, że jestem pewna że jestem w ciąży to od razu zrobiliby mi ten z rozcieńczenia, czyli ten dokładniejszy tak jak dzisiaj. A ja się już tyle stresu najadłam przez te kilka godzin...Przypomniałam sobie, że ta pani z laboratorium mnie pamiętała i powiedziała, że tamten wynik był powyżej 1000 więc dziś zrobi z rozcieńczenia. A o co chodziło z tym rozcieńczeniem to nie wiem... Też głupia jestem że nie dopytalam
reklama
Madame83
No właśnie tak to wyglądało, jakby aparat był ustawiony na taką wartość maksymalną i po prostu wyszło więcej, ale nie wiadomo ile dokładnie.Dzownilam do laboratorium, okazuje się, że ten pierwszy wynik był oznaczeniowy tzn. że tylko wskazywał czy jestem w ciąży czy nie. Czyli mogłam mieć nawet 20 tys w środę a i tak pokazywało by >>1300. Gdybym powiedziała, że jestem pewna że jestem w ciąży to od razu zrobiliby mi ten z rozcieńczenia, czyli ten dokładniejszy tak jak dzisiaj. A ja się już tyle stresu najadłam przez te kilka godzin...
A kiedy robiłaś tę pierwsza betę, a kiedy byłaś u ginekologa?
Podziel się: