reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest szansa? Bo ja oszaleje

Oczywiście trzymam kciuki, żeby było wszystko okej !! Ja miałam taki wzrost i okazało się to ciążą pozamaciczna , też plamiłam na brązowo .

reklama
Ja mam PCOS, teraz 3 ciąża po dwóch pustych jajach. Przyrosty bety też nie były szałowe, ale póki co zarodek rośnie i serce też bije. Plamienia mam od początku, dostałam duphaston w dużych dawkach, przy wizycie w 8t uwidoczniony krwiak, więc stąd plamienie. Myślę, że lekarz mógł inaczej to ująć, ale z moich poprzednich i obecnych wizyt wiem, że też różne rzeczy mogą się wydarzyć i chyba tylko cierpliwość pomoże

U mnie przy ciazy zaśniadowej mialam wynik około 60tysięcy. Myślę, że to jednak błąd laboratorium. Nie sądzę, żeby beta urosła tak szybko w jakimkolwiek przypadku... Nie wiem sama.

Mi odmówili jakiejkolwiek operacji w szpitalu w Poznaniu, stwierdzili, że dopiero jak nie będzie się udawać z ciążą to coś z tym zrobią (w sensie nie donoszę, poronie kilka razy itd). W tym szpitalu byłam jak miałam 18 lat i Ginekolog, u którego byłam wczoraj dziwił się, że nie zadziałali nic w tym kierunku. powiedział, że jeśli teraz się nie uda to od razu mnie wyśle do Łodzi na badania i tam podejmą decyzję czy zostają te macice/jedna usuwają/czy łączą je w jedną. Ponoć po takiej operacji nie można zachodzić w ciążę przez co najmniej 3 lata 😟
ale to jest chory świat. Zamiast pomoc to czekaj aż kilka razy stracisz dziecko. Trzymam kciuki, żeby ta ciąża była donoszona

Dla mnie jest coś nie tak z tym jednym oznaczeniem

Zrobiłam bym na Twoim miejscu dzisiaj badanie w diagnostyce - będziesz miała pewność ze po stronie lab jest wszystko ok

Dla mnie jest coś nie tak z tym jednym oznaczeniem

Zrobiłam bym na Twoim miejscu dzisiaj badanie w diagnostyce - będziesz miała pewność ze po stronie lab jest wszystko ok.
Przypomniałam sobie, że ta pani z laboratorium mnie pamiętała i powiedziała, że tamten wynik był powyżej 1000 więc dziś zrobi z rozcieńczenia. A o co chodziło z tym rozcieńczeniem to nie wiem... Też głupia jestem że nie dopytalam

Przypomniałam sobie, że ta pani z laboratorium mnie pamiętała i powiedziała, że tamten wynik był powyżej 1000 więc dziś zrobi z rozcieńczenia. A o co chodziło z tym rozcieńczeniem to nie wiem... Też głupia jestem że nie dopytalam
Dzownilam do laboratorium, okazuje się, że ten pierwszy wynik był oznaczeniowy tzn. że tylko wskazywał czy jestem w ciąży czy nie. Czyli mogłam mieć nawet 20 tys w środę a i tak pokazywało by >>1300. Gdybym powiedziała, że jestem pewna że jestem w ciąży to od razu zrobiliby mi ten z rozcieńczenia, czyli ten dokładniejszy tak jak dzisiaj. A ja się już tyle stresu najadłam przez te kilka godzin...

reklama
Dzownilam do laboratorium, okazuje się, że ten pierwszy wynik był oznaczeniowy tzn. że tylko wskazywał czy jestem w ciąży czy nie. Czyli mogłam mieć nawet 20 tys w środę a i tak pokazywało by >>1300. Gdybym powiedziała, że jestem pewna że jestem w ciąży to od razu zrobiliby mi ten z rozcieńczenia, czyli ten dokładniejszy tak jak dzisiaj. A ja się już tyle stresu najadłam przez te kilka godzin...
No właśnie tak to wyglądało, jakby aparat był ustawiony na taką wartość maksymalną i po prostu wyszło więcej, ale nie wiadomo ile dokładnie.
A kiedy robiłaś tę pierwsza betę, a kiedy byłaś u ginekologa?

Do góry