Mi odmówili jakiejkolwiek operacji w szpitalu w Poznaniu, stwierdzili, że dopiero jak nie będzie się udawać z ciążą to coś z tym zrobią (w sensie nie donoszę, poronie kilka razy itd). W tym szpitalu byłam jak miałam 18 lat i Ginekolog, u którego byłam wczoraj dziwił się, że nie zadziałali nic w tym kierunku. powiedział, że jeśli teraz się nie uda to od razu mnie wyśle do Łodzi na badania i tam podejmą decyzję czy zostają te macice/jedna usuwają/czy łączą je w jedną. Ponoć po takiej operacji nie można zachodzić w ciążę przez co najmniej 3 lataA nie można czegoś zrobić z tymi dwoma mamcicami? Ostatnio tez się spotkałam z takim przypadkiem i dziewczyna ma iść na padania z podanien kontrastu żeby sprawdzić jakiś kanalik ( nie chce mieszać) bo być może uda się je połączyć, jeżeli nie to będzie musiała mieć jedna wycięta. Trzymam kciuki aby z Twoja ciąża wszystko było dobrze. Na pewno te dwie mamcice nie ułatwiają sprawy. My też się staraliśmy prawie rok i ciążę straciliśmy. Kochana będzie wszystko dobrze, zobaczysz ❤
reklama
Madame83
Fanka BB :)
Ostatnio czytałam historię kobiety, która mając dwie macice donosiła i urodziła, więc trzeba być dobrej myśli póki co.Mi odmówili jakiejkolwiek operacji w szpitalu w Poznaniu, stwierdzili, że dopiero jak nie będzie się udawać z ciążą to coś z tym zrobią (w sensie nie donoszę, poronie kilka razy itd). W tym szpitalu byłam jak miałam 18 lat i Ginekolog, u którego byłam wczoraj dziwił się, że nie zadziałali nic w tym kierunku. powiedział, że jeśli teraz się nie uda to od razu mnie wyśle do Łodzi na badania i tam podejmą decyzję czy zostają te macice/jedna usuwają/czy łączą je w jedną. Ponoć po takiej operacji nie można zachodzić w ciążę przez co najmniej 3 lata
Dziewczyny, pomocy w środę beta była 1327 a dzisiaj 46473 co to oznacza, przecież to za dużo.... Według kalkulatora HCG jest okej, że przyrost w normie no ale o tyle aż by wzroslo w ciągu 2 dni?Tak właśnie założyłam, że nie miałaś owulacji w książkowym 14 dc i tym bardziej nic się nie stresuj, beta jest naprawdę ładna, moje kilka biochemów kończyło się przy becie rzędu 20-40, więc na spokojnie idź dzisiaj sprawdzić czy coś idzie w górę czy jednak w dół, będziesz spokojniejsza na weekend. I koniecznie daj znać, jaki dziś wynik
An-Dzia
A to samo laboratorium i jednostka? No i może przecinek gdzieś?Dziewczyny, pomocy w środę beta była 1327 a dzisiaj 46473 co to oznacza, przecież to za dużo.... Według kalkulatora HCG jest okej, że przyrost w normie no ale o tyle aż by wzroslo w ciągu 2 dni?
Martyna1987
A to badanie było w tym samym laboratorium?
Tak
Tak. Na tym pierwszym nie mam jednostki tylko zapis >>1327 a na tym drugim 46473,0mlU/ml.A to badanie było w tym samym laboratorium?
Aniqa1
Bardzo dziwne, ze na pierwszym nie ma oznaczenia, zaqsze powinna byc podana jednostka. Jedyne co mi przychodzi do glowy, ten nagly wzrost bety, to ciaża zaśniadowa (tzw. Zaśniad groniasty) - w niej bhcg rosnie bardzo szybko, sa mdlosci. Oby nie, ale chyba trzebaby powtoezyc badanie, albo udac sie do gina wcześniejTak
Tak. Na tym pierwszym nie mam jednostki tylko zapis >>1327 a na tym drugim 46473,0mlU/ml.
Aniqa1
CiÄża zaÅniadowa: przyczyny, objawy, diagnostyka
CiÄża zaÅniadowa, inaczej zaÅniad groniasty, jest powikÅaniem wczesnej ciÄży. Powstaje wskutek nieprawidÅowego zapÅodnienia komórki jajowej, która szybko rozrasta siÄ w jamie macicy. Jakie sÄ przyczyny i objawy ciÄży zaÅniadowej? Na czym polega jej diagnostyka i leczenie?
www.edziecko.pl
reklama
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Coś tu jest nie tak Czy to przypadkiem nie jest HCG całkowite? HCG składa się z alfa i beta hcg. Przeważnie w ciąży robie się beta HCG. Można też HCG całkowite ale wtedy nie należy ich że sobą porównywać.Dziewczyny, pomocy w środę beta była 1327 a dzisiaj 46473 co to oznacza, przecież to za dużo.... Według kalkulatora HCG jest okej, że przyrost w normie no ale o tyle aż by wzroslo w ciągu 2 dni?
Podziel się: