reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

amandae mi tez kadrowa zakładała ksiazeczke rdzinną i zglaszała dzieciaki do Zusu :) mnie od lat rozlicza tata takze nie pomoge z biurem ale czesto sie ludzie w roznych miejscach ogłaszają ze np za 20 zł rozlicza :tak:

sempe duzo duzo sił, super ze z Rafałek jest dobrze :) dobrze ze starszak przyszedł o pomoc :tak: ale masz nerwów w tej ciazy :no:

Skrzat najbardziej mnie cieszy ze spotkam sie z moją przyjaciólką z liceum :tak: razem z siostrą maja zespół muzyczny i bedą grac na weselu :tak::tak::tak::tak: 3 lata jej nie widziałam :szok: juz obcykałysmy plan jak pogadac skoro ona bedzie w pracy :-p koszule to ja akurat lubie prasowac, tylko nie spodziewałam sie ze kregosłup mi padnie przy tym , a na siedząco nie umiem :-p

Lilou a po ile maja zdjecia? tez mam zaległości 2 letnie :sorry2:

Emila mi dzisiaj zasnęła o 10:30 a Filip godzine pozniej, jakby jutro tak spali to byłoby super :) chyba ich obudze jutro o 5 to padną wczesniej :p

EDIT: Julka zapraszam :)

reklama
A znacie jakieś biura podatkowe szybkie i godne polecenia? Nie umiem odliczyć Zosi od podatku, a chętnie bym skorzystała z tej ulgi, od 3 lat nie dostaję żadnego zwrotu :-p

wypełniasz PIT -0 jesli rozliczasz w programie Pit-y to przed wypełnieniem zaznaczasz że będziesz odliczać dziecko i tam zaznaczasz tylko ile dzieci i za jakie miesiące i program automatycznie rozliczy.
ale spiesz się bo do końca kwietnia trzeba się rozliczyć :tak:

na-tuska to daj znać kiedy Ci będzie pasowało :tak: bo chętnie bym z kimś poplotkowała :)

Dziewczyny ja nie wiem co ze mną się dzieje, czy mi znów tarczyca się psuje czy co:/ jestem taka senna od 4 dni (a od 2 tyg biorę lek), miałam tyle do zrobienia i zasnęłam ze Stasiem o 11 do 13:30:-( nie znoszę tak:/

sempe niewesoło:( dobrze że z młodszym lepiej. mam nadzieje że poprawi się stan najstarszego, ważne że działacie,wspieracie.

krklisz to daj mi pomyśleć co i gdzie:tak:

natuska mają po 35 gr.nie wiem jakiej jakości bo nigdy nie wywoływałam.

amandae Staś pierwszy raz też tak reagował, i na trawę i na piasek.super to wygląda:) muszę z nim iść , tylko muszę bardzo uważać bo piasek już raz zjadł:baffled: na szczęście z ogrodowej paiskownicy, wiec liczę że kup tam nie było..

amandae Najpierw siedziala i patrzyla potem interesowaly ja foremki, i spychanie piasku z brzegu piaskownicy na
ktory wsypywala go mama :), niestety raz czy dwa raczki z piaskiem lecialy do buzi ;).
Ja nie znam w PN ale to proste jest wypelniasz tylko zalacznik 0 za kazdy miesiac zycia odliczasz 92,67 jak mala
urodzila sie w maju to w majlu juz masz ta ulge.

JULKA HCP tez mi bylo bliskie ;).

na-tuska To niezla impreza sie zapowiada juz ci zazdroszcze, ja co prawde 5 tez jade na wesele ale dzieki dzidzi
to pewnie nie poszoleje tak jak bym chciala ;).

lilou OK ;). Umow sie z lekarzem moze zmieni dawke lub lek.

hej dziewczyny,
kaszlę jak gruźlik, zaraz płuca wypluję :/ żebym chociaż paliła.. ;)
Amandae idź i najwyżej udawaj że zapomniałaś wziąć lub nie wiedziałaś że trzeba, ja tak robię jak się zdarzy że chcą, wtedy machają ręką że mam już nie szukać i dają do podpisania papierek że potwierdzam że jest ubezzpieczenie :) sprawdź koniecznie to czółko i daj nam znać! a sosy mi poleciła Skrzat nazywa się ogródek czy coś z biedronki, pyszny! po naszej sałatce niestety nie ma juz śladu, właśnie się zmywa w zmywarce ostatni taki ślad ;)
Sempe jejku znowu coś :( szkoda że nie masz spokoju w ciąży, ale bardzo dobrze że jeden synek zdrowy a drugi poprosił o pomoc, oby wszystko szybko się wyprostowało!!
Lilou niefajnie, sprawdź to!
Natuśka bawcie się dobrze! tylko za dużo koleżanki od pracy nie odciągaj :p i czekamy na fotki Wasze eleganckie :))
Julka oo takie plany to bardzo dobre plany - leżak, słońce, książka, odpoczynek - brzmi bosko :D

moi panowie byli dzisiaj w sklepie, plus 30min spacer, ja czekałam na kuriera który oczywiście przyjechał jak panowie już dawno wrócili do domu :D myślę że na razie starczy ze spacerem, niech dojdzie do siebie po antybiotyku.. najgorzej że nadal ma katar i kaszel, w przyszłym tygodniu chyba znowu idziemy wszyscy do lekarza, bo coś średnio to wyzdrowienie nam idzie. a jutro mieliśmy jechać do przyjaciół na grilla na weekend :(

Amandae a nie chodzi przypadkiem o ZUS ZCNA...mi go wystawiala kadroa jak babka chciala ubezp Franka

hej ja od rana w rozjazdach. Byłam whurtowni materiałow. O matko tyle pieknych...czemu ja nie umiem czyc :-(

obkupiłam sie w materiał na sukienke na poprawiny i potem wio do krawcowej i m1 ale nic nie kupilam...cos mi torebki wpadaja w rece ale ile mozna :p

lilou a może warto zrobic podstawowe badania?
Tygrynka tez tak mysle że relaksik super sprawka :tak: a bierzesz jakies leki na ten kaszel? Zdrówka życze :tak:
krklisz no ja juz mam dosyć HCP choć nie mam co narzekac bo leakrze i personel świetni :tak:
Marciaa a co to za materiał?

Dostałam pisemko że komisje orzekającą niepełnosprawność mam na 14 maja :tak: Trzymajcie kciukasy ;-)

Sempe jejku znowu coś :( szkoda że nie masz spokoju w ciąży, ale bardzo dobrze że jeden synek zdrowy a drugi poprosił o pomoc, oby wszystko szybko się wyprostowało.

no a własnie się dowiedziałam że będzie jednak trzeci SYN!!!!!!!!!!! nie mogę się otrząsnąć:-) mąż nie może uwierzyć, był przekonany ze tylko dziurki robi hihihihi wszystko z dzidziusiem w porządku mimo tych wszystkich stresów, najwidoczniej mam bardzo silny organizm i nic mnie nie powali...

najadłam się pierogów z mięsem i kapusty kiszonej i ledwo dycham:-)

Tygrynka kaszel może się utrzymywać nawet do 2tyg po antybiotyku a podawałaś sinupret albo pulneo? na katar rewelacja

sampe - no to dobrze że chce się leczyć psycholog mam nadzieje ze pomoże są jeszcze psychiatrzy nie wiem w jakim rejonie mieszkasz ale na opolskiej na NFZ spoko są.

amandea no mi też się wydaje że pracodawca powinien dać

Skrzat no to jak na Basie to wstała w nocy ;) Mój tak wstaje codziennie

Krklisz, Lilou a ja moge się z wami dołączyć z solenizantem bo to taka mała róznica imprezka dla maluchów BB?

edit: zapomniałam ze jak w tygodniu to my nie mozemy bo praca wiec jak co zrobcie razem

Tyrgynka poprostu Sebuś jest bardzo grzeczny ja nie wiem co ty tu widzisz że on coś chce ;)

Natuska - moge prasowac na siedzaco nawet caly dzien filimik w tv lub w kompie i heja hoo

Julka trzymam kciuki

Karola ja na chrapanie stusuje zatykania nosa lub potraktowania mocno z łokcia ;) i tak nie pamięta na drugi dzień potem się tylko pyta czemu go ręka boli :-D

Bartuś dzisiaj był z ciocią bo mama wyjechała ale przeżyli oby dwoje jak on boi się obcych to fajnie się sprawował zjadł obiadek i poszli z ciocia na długi spacer super. Jutro jedziemy do Przeźmierowa bo musze ES pomóc z ogrodem a Bartusiem zajmie się ciocia wiec super. Bartuś już spi a ja sobie siedze i nadrabiam neta pozdrówka

Ostatnia edycja:
reklama
sempe twarda sztuka jestes :) mimo wszytsko wiele sił i pozytywnych mysli :)

Lilou i jak kluchy są ? miłego spotkania na sushi :)

julka kciuki zacisniete &&&&

Tygrynka jak bedemiec jakaś fotke to wrzuce :p

krklisz ja tez sie nie pobawie do 21-22 bo bede miec dzieciaki :sorry2: mam nadzieje ze nie będą sie wstydzic tanczyc :p

obleciałam pol rataj zeby kupic 5 głupich białych balonów, juz mnie krew zalała, bo oczywiscie zaliczyłam 6 zbednych sklepów po drodze :p no ale Emila ma 2 zapasowe buty w razie W (na jutro) tone spinek dla mnie i Mili, czapke dla Filipa, spozywke :-p oczywiscie na malte nie dotarłam jak planowałam :sorry2:

Do góry