reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzebinka dziękuję za smsa z zaporszeniem na plac zabaw. Jakoś ciężko nam się spotkać pomimo tak małej odległości. Zanim prztjechał M to było za późno na taką wyprawe tym bardziej, ze dziewczynki o 20 są już w łóżkach i śpią. Następnym razem musimy sie wcześniej umówić i ja sobie pojade zaraz po obiedzie.

krklisz wczoraj to chyba 40 minut chodziłam z Zosią i musiałam ją w końcu obudzić. Ryk był i tupanie nogami bo chyba dobrze jej się spało.

natuśka
baw się dobrze i oby dzieciaczki planowo drzemkę sobie zrobiły.

sempe życzę dużo siły i wytrwałości. Dobrze, że szybko działacie i pomagacie synowi.
Gratuluje synka

lilou ja tez jestem śpiąca i cały dzień ziewam. Zaraz idę sie myć i spać. Gdybym tylko miała możliwość uciąć sobie drzemkę...

Marcia ja też zawsze żałuję, że nie potrafię szyć. Niby można się takich rzeczy nauczyć ale to nie na moją cierpliwość ;p

Jestem tak zmęczona, że nie mam weny do pisania. Idę zaraz spać i zbierać siły na weekend. Mam nadzieję, że pogoda będzie ładna.

reklama
Tygrynka Biedna jestes ale tak to jest szybko wchodzi powoli wychodzi, ale pewnie juz blizej niz dalej.
Z kurierami tak bywa zawsze nie w pore na szczescie niektorzy juz maja zwyczaj anonsowania sie telefonicznie.

Marciaa a jakos nie zaluje bo nawet u krawcowej jkos nie zawsze jestem zdowolona wole rzeczy gotowe, albo
sie podobaja albo nie.

JULKA No wcale ci sie nie dziwie ze masz juz dosyc, ale coz trzeba sie poddawac leczeniu.

sampe To suuuuuuuper ;), tez bym chciala chlopca ;) moze 10.05 sie okaze.

an82 Wiesz mysle ze zawsze mozna sie jakos dogadac i zgrac.

na-tuska Za to jak dzieci pojda spac..............;) mozesz pic i bawic sie do bialego rana a ja niestety nie.

jagmar No w takich sytuacjach zaluje ze nie mam domu wjechalabym na podworko i niech sobie spi do woli ;),
bo nawet Oli w drodze na gore zwykle sie budzi.

Oki wrocil M z buleczkami wiec ide na sniadanko ;).
Dzis w nocy dziecko nas zaskoczylo zwykle jada o2.30 przedwczoraj nawet o 5 a dzis obudzila sie o23.30 i
byla glodna normalnie nie moglismy uwierzyc ze zjadla ';) skonczyla plakac i poszla spac dalej.
Milego dnia pa

Witam się z rana

Dzisiaj Bartuś zesrał mi się w moim łózku tak jest jak matka (czyli ja) pusiciłam go bez pamka raz się zesrał mała kupka a zachwile jak lakse zrobił to cała pościel do wymiany :-)

zmywarka zmywa my spakowani czekam aż połoze bartusia posmigam po necie i startujemy na działeczke oj ciezki dzien dzisiaj będzie dla mnie bo Bartuś bedzie miał atrakcje

Witam :)

co za pogoda :eek: wczoraj piekne słonko,a dzisiaj jesień :confused2:
młodzi wariuja ja juz wszytsko poszykowalam :tak: zaraz kłade Emile :p wstało o 8 a o 9 juz ziewała :-Dgorzej bedzie z Filipem ale plan jest zeby zasnął w aucie, potem go do wozka przeniesiemy :-p

An miłej pracy na działce,szkoda ze Wam pogoda nie dopisała :sorry:

krklisz ja tez sie cieszyłam jak moi sie w nocy budzili :-p zawsez dodatkowa ilosc jedzenia a przy wagach naszych dzieci kazdy gram na wage złota :tak: wazyłam ostatnio F na wadze domowej i miał w ciuchach 12,5 kilo :tak: emila mial w ciuchach 9,5 :sorry: wogole spradzałam roznice po pol rou diety i są postepy :tak: Filip urósł, miał 83 cm i 10,400 a teraz ma 92 cm i ok 11,700 :tak::tak::tak: z emilą gorzej ale widze ze urosła :tak:

jagmar miłego weekndu :tak: i reszcie tez :tak:

marciaa a materiał kupiłas na wzor jakies innej sukienki czy bedziesz tworzyc swoją?

uciekam kłąśc emile ciekawa jestem co z tego bedzie :sorry:

Pogoda niezachęcająca do niczego. Pojedziemy do teściów i pewnie Zosię zostawimy a sami pojdziemy na jakiś obiadek może do pizzy hut. Uwielbiam pizzę.
Wczoraj zalaliśmy sąsiadów. Tzn zalewamy ich sukcesywnie od jakiegoś czasu bo okazało się, że coś tam nam cieknie pod wanną.

an mi wczoraj Marysia kupkę strzeliła podczas kąpieli :) no i 2x miała przeciek skutkiem czego było zakupkanie mojej pościeli.

natuśka waga Twoich dzieci jest jak dla mnie zadziwiająca. Zosia jak miała rok to ważyła 12 kg ;p. Powodzenia w spełnianiu dzisiejszego planu :).

Miłego weekendu !

Witajcie!
pogoda faktycznie do niczego :/
Sempe gratuluję syna :D
aa i miałam kiedyś pisać - Jarzębinka gratuluję działeczki i przedszkola :))
Natuśka powodzenia dzisiaj i udanej zabawy! pięknie dzieciaki poszły!
Jagmar to z kolei dla mnie jest zadziwiające jak roczne dziecko może ważyć 12kg hehe bo Seba właśnie teraz też uzyskał tę wagę :)

nas dzisiaj odwiedzają teściowie i potem znajomi, a ja nie mam siły nic robić :/ wczoraj o 20 poleciałam jeszcze do lekarza, dostałam coś innego na kaszel i jak się nie poprawi to za 2 tygodnie laryngolog bo zatoki mam zawalone.. i do tego ta pogoda i już kompletnie nic mi się nie chce, a tu jeszcze dom trzeba ogarnąć...

Dostałam pisemko że komisje orzekającą niepełnosprawność mam na 14 maja :tak: Trzymajcie kciukasy ;-)

ma sie rozumieć, że kciuki będą zacisnięte....:tak:

no a własnie się dowiedziałam że będzie jednak trzeci SYN!!!!!!!!!!! nie mogę się otrząsnąć:-) mąż nie może uwierzyć, był przekonany ze tylko dziurki robi hihihihi wszystko z dzidziusiem w porządku mimo tych wszystkich stresów, najwidoczniej mam bardzo silny organizm i nic mnie nie powali..

gratulacje....:-)

Jarzebinka dziękuję za smsa z zaporszeniem na plac zabaw. Jakoś ciężko nam się spotkać pomimo tak małej odległości. Zanim prztjechał M to było za późno na taką wyprawe tym bardziej, ze dziewczynki o 20 są już w łóżkach i śpią. Następnym razem musimy sie wcześniej umówić i ja sobie pojade zaraz po obiedzie.

ja wyszłam z domu dopiero ok. 17.30... przypomniało mi się, zę zrobiłam pranie i szkoda było mi pogody wiec musiałam je jeszcze powiesic..... a wracalismy ok. 19.30 autobusem .....:tak:

Natuska... zabawy do białego rana .....:tak:

Tygrynka zdrowei szybko :tak:
Na-tuska udanej zabawy :tak: apropo wagi dzieci to Nati wazy 14kg a Damianek 20kg :-D w ciuchach ma się rozumieć :tak:

reklama
Dzień dobry!!!

Pogoda faktycznie do duszy, no ale kiedyś popadać musi żeby wszytko ładnie rosło. Mi to akurat dziś pasuje,bo nie mam dylematu między spacerek a sprzątaniem. po południu idziemy na urodzinki do Oli kuzynki.
P w pracy a ja ogarniam:tak:Staś śpi , może mi się w końcu uda poprasować;-)

natuska szare kluchy pyszne, ale nie mogłam zjeść za dużo, bo wieczorkiem na sushi z kumpelą byłyśmy:-)ale serio teściowa robi najlepsze na świecie:tak::happy:

an a w jaki dzień kończysz najszybciej? coś wymyślimy:tak:
jak puszczę Stasia bez pampka, to zawsze się z sika:) na szczęście nic więcej:-D

jagmar uuu :/ niewesoło z zalaniem, my kiedyś jak mieszkaliśmy na kawalerce to też zalewaliśmy:/ masz wyrozumiałych sąsiadów?
Fajnie macie z zostawieniem dzieciaków:tak: warto celebrować chwile tylko we dwoje:-)My jak gdzieś z Oli idziemy, to nic nie pogadamy, bo ciągle ma coś ważnego do powiedzenia, przerywa nam:/

Tygrynka ja od 2 m mam kaszel i katar, też pewnie powinnam gdzieś iść, bo siedzi na zatokach:( zdrówka! i sił na przygotowania:-)musicie wpasc do nas kiedyś , fajną grę mamy:tak:

krklisz oo oby tak ładnie jadła już zawsze! oby to zapowiedź nowego:tak:

Miłego weekendu, zawsze mniej zaglądam bo P krzyczy że przy kompie:zawstydzona/y:

Do góry