reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

amandae mi tez kadrowa zakładała ksiazeczke rdzinną i zglaszała dzieciaki do Zusu :) mnie od lat rozlicza tata takze nie pomoge z biurem ale czesto sie ludzie w roznych miejscach ogłaszają ze np za 20 zł rozlicza :tak:

sempe duzo duzo sił, super ze z Rafałek jest dobrze :) dobrze ze starszak przyszedł o pomoc :tak: ale masz nerwów w tej ciazy :no:

Skrzat najbardziej mnie cieszy ze spotkam sie z moją przyjaciólką z liceum :tak: razem z siostrą maja zespół muzyczny i bedą grac na weselu :tak::tak::tak::tak: 3 lata jej nie widziałam :szok: juz obcykałysmy plan jak pogadac skoro ona bedzie w pracy :-p koszule to ja akurat lubie prasowac, tylko nie spodziewałam sie ze kregosłup mi padnie przy tym , a na siedząco nie umiem :-p

Lilou a po ile maja zdjecia? tez mam zaległości 2 letnie :sorry2:

Emila mi dzisiaj zasnęła o 10:30 a Filip godzine pozniej, jakby jutro tak spali to byłoby super :) chyba ich obudze jutro o 5 to padną wczesniej :p

EDIT: Julka zapraszam :)

reklama
A znacie jakieś biura podatkowe szybkie i godne polecenia? Nie umiem odliczyć Zosi od podatku, a chętnie bym skorzystała z tej ulgi, od 3 lat nie dostaję żadnego zwrotu :-p

wypełniasz PIT -0 jesli rozliczasz w programie Pit-y to przed wypełnieniem zaznaczasz że będziesz odliczać dziecko i tam zaznaczasz tylko ile dzieci i za jakie miesiące i program automatycznie rozliczy.
ale spiesz się bo do końca kwietnia trzeba się rozliczyć :tak:

na-tuska to daj znać kiedy Ci będzie pasowało :tak: bo chętnie bym z kimś poplotkowała :)

Dziewczyny ja nie wiem co ze mną się dzieje, czy mi znów tarczyca się psuje czy co:/ jestem taka senna od 4 dni (a od 2 tyg biorę lek), miałam tyle do zrobienia i zasnęłam ze Stasiem o 11 do 13:30:-( nie znoszę tak:/

sempe niewesoło:( dobrze że z młodszym lepiej. mam nadzieje że poprawi się stan najstarszego, ważne że działacie,wspieracie.

krklisz to daj mi pomyśleć co i gdzie:tak:

natuska mają po 35 gr.nie wiem jakiej jakości bo nigdy nie wywoływałam.

amandae Staś pierwszy raz też tak reagował, i na trawę i na piasek.super to wygląda:) muszę z nim iść , tylko muszę bardzo uważać bo piasek już raz zjadł:baffled: na szczęście z ogrodowej paiskownicy, wiec liczę że kup tam nie było..

amandae Najpierw siedziala i patrzyla potem interesowaly ja foremki, i spychanie piasku z brzegu piaskownicy na
ktory wsypywala go mama :), niestety raz czy dwa raczki z piaskiem lecialy do buzi ;).
Ja nie znam w PN ale to proste jest wypelniasz tylko zalacznik 0 za kazdy miesiac zycia odliczasz 92,67 jak mala
urodzila sie w maju to w majlu juz masz ta ulge.

JULKA HCP tez mi bylo bliskie ;).

na-tuska To niezla impreza sie zapowiada juz ci zazdroszcze, ja co prawde 5 tez jade na wesele ale dzieki dzidzi
to pewnie nie poszoleje tak jak bym chciala ;).

lilou OK ;). Umow sie z lekarzem moze zmieni dawke lub lek.

hej dziewczyny,
kaszlę jak gruźlik, zaraz płuca wypluję :/ żebym chociaż paliła.. ;)
Amandae idź i najwyżej udawaj że zapomniałaś wziąć lub nie wiedziałaś że trzeba, ja tak robię jak się zdarzy że chcą, wtedy machają ręką że mam już nie szukać i dają do podpisania papierek że potwierdzam że jest ubezzpieczenie :) sprawdź koniecznie to czółko i daj nam znać! a sosy mi poleciła Skrzat nazywa się ogródek czy coś z biedronki, pyszny! po naszej sałatce niestety nie ma juz śladu, właśnie się zmywa w zmywarce ostatni taki ślad ;)
Sempe jejku znowu coś :( szkoda że nie masz spokoju w ciąży, ale bardzo dobrze że jeden synek zdrowy a drugi poprosił o pomoc, oby wszystko szybko się wyprostowało!!
Lilou niefajnie, sprawdź to!
Natuśka bawcie się dobrze! tylko za dużo koleżanki od pracy nie odciągaj :p i czekamy na fotki Wasze eleganckie :))
Julka oo takie plany to bardzo dobre plany - leżak, słońce, książka, odpoczynek - brzmi bosko :D

moi panowie byli dzisiaj w sklepie, plus 30min spacer, ja czekałam na kuriera który oczywiście przyjechał jak panowie już dawno wrócili do domu :D myślę że na razie starczy ze spacerem, niech dojdzie do siebie po antybiotyku.. najgorzej że nadal ma katar i kaszel, w przyszłym tygodniu chyba znowu idziemy wszyscy do lekarza, bo coś średnio to wyzdrowienie nam idzie. a jutro mieliśmy jechać do przyjaciół na grilla na weekend :(

Amandae a nie chodzi przypadkiem o ZUS ZCNA...mi go wystawiala kadroa jak babka chciala ubezp Franka

hej ja od rana w rozjazdach. Byłam whurtowni materiałow. O matko tyle pieknych...czemu ja nie umiem czyc :-(

obkupiłam sie w materiał na sukienke na poprawiny i potem wio do krawcowej i m1 ale nic nie kupilam...cos mi torebki wpadaja w rece ale ile mozna :p

lilou a może warto zrobic podstawowe badania?
Tygrynka tez tak mysle że relaksik super sprawka :tak: a bierzesz jakies leki na ten kaszel? Zdrówka życze :tak:
krklisz no ja juz mam dosyć HCP choć nie mam co narzekac bo leakrze i personel świetni :tak:
Marciaa a co to za materiał?

Dostałam pisemko że komisje orzekającą niepełnosprawność mam na 14 maja :tak: Trzymajcie kciukasy ;-)

Sempe jejku znowu coś :( szkoda że nie masz spokoju w ciąży, ale bardzo dobrze że jeden synek zdrowy a drugi poprosił o pomoc, oby wszystko szybko się wyprostowało.

no a własnie się dowiedziałam że będzie jednak trzeci SYN!!!!!!!!!!! nie mogę się otrząsnąć:-) mąż nie może uwierzyć, był przekonany ze tylko dziurki robi hihihihi wszystko z dzidziusiem w porządku mimo tych wszystkich stresów, najwidoczniej mam bardzo silny organizm i nic mnie nie powali...

najadłam się pierogów z mięsem i kapusty kiszonej i ledwo dycham:-)

Tygrynka kaszel może się utrzymywać nawet do 2tyg po antybiotyku a podawałaś sinupret albo pulneo? na katar rewelacja

sampe - no to dobrze że chce się leczyć psycholog mam nadzieje ze pomoże są jeszcze psychiatrzy nie wiem w jakim rejonie mieszkasz ale na opolskiej na NFZ spoko są.

amandea no mi też się wydaje że pracodawca powinien dać

Skrzat no to jak na Basie to wstała w nocy ;) Mój tak wstaje codziennie

Krklisz, Lilou a ja moge się z wami dołączyć z solenizantem bo to taka mała róznica imprezka dla maluchów BB?

edit: zapomniałam ze jak w tygodniu to my nie mozemy bo praca wiec jak co zrobcie razem

Tyrgynka poprostu Sebuś jest bardzo grzeczny ja nie wiem co ty tu widzisz że on coś chce ;)

Natuska - moge prasowac na siedzaco nawet caly dzien filimik w tv lub w kompie i heja hoo

Julka trzymam kciuki

Karola ja na chrapanie stusuje zatykania nosa lub potraktowania mocno z łokcia ;) i tak nie pamięta na drugi dzień potem się tylko pyta czemu go ręka boli :-D

Bartuś dzisiaj był z ciocią bo mama wyjechała ale przeżyli oby dwoje jak on boi się obcych to fajnie się sprawował zjadł obiadek i poszli z ciocia na długi spacer super. Jutro jedziemy do Przeźmierowa bo musze ES pomóc z ogrodem a Bartusiem zajmie się ciocia wiec super. Bartuś już spi a ja sobie siedze i nadrabiam neta pozdrówka

Ostatnia edycja:
reklama
sempe twarda sztuka jestes :) mimo wszytsko wiele sił i pozytywnych mysli :)

Lilou i jak kluchy są ? miłego spotkania na sushi :)

julka kciuki zacisniete &&&&

Tygrynka jak bedemiec jakaś fotke to wrzuce :p

krklisz ja tez sie nie pobawie do 21-22 bo bede miec dzieciaki :sorry2: mam nadzieje ze nie będą sie wstydzic tanczyc :p

obleciałam pol rataj zeby kupic 5 głupich białych balonów, juz mnie krew zalała, bo oczywiscie zaliczyłam 6 zbednych sklepów po drodze :p no ale Emila ma 2 zapasowe buty w razie W (na jutro) tone spinek dla mnie i Mili, czapke dla Filipa, spozywke :-p oczywiscie na malte nie dotarłam jak planowałam :sorry2:

Do góry