reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam

Lilou co za nieludzka godzina jak na Ciebie :-D

Jagmar, Karola kazda metoda na chrapanie dobra, byle skuteczna :-p tez czasami łokciem sie posługuje :-p

Tygrynka wow to faktycznie Sebus chyba cos chciał :p pewnie na dwór go ciągnie i tu jest haczyk :tak:

wyprasowałam wczoraj wszytsko :szok: tak jak lubie prasowac, tak przy 8 koszulki i 4 sukience wymiekałam , kregosłup juz w stopach miałam :sorry2: B dzisiaj wolne załatwił takz enie bedziemy jutro na wariackich papierach jechac :tak: zoobowiązał sie ze umyje samochód i wysprzata :tak: dzieciaki od rana rysują i gotują :tak:

uciekam jakis obiad wysmyczyc i zacząc ich pakowac :dry: jest plan ze ok 21-22 odwieziemy ich do rodziców (tam bedą moi dziadkowie) polozymy spac a my wracamy sie bawic :-p tylko czy zasną, no i mam problem z drzemką, chciałabym ich polozyc w domu zeby sie wyspali i mieli siłe sie bawic a ślub jest na 14:30 ( o tej zazwyczaj jeszcze spia :dry: jak bedzie łądnie to bede szła pieszo blizniakiem wczesniej, zeby zasneli w wozku :dry: mam nadziejej ze nie bedzie padac :tak:

reklama
Cześć Babeczki,

Wczoraj padłam, nie miałam siły się odezwać. Zosia nie mogła usnąć chyba nadmiar wrażeń, zaliczyłyśmy wczoraj pierwszą piaskownicę, ale jej się podobało :-) Byłyśmy też u lekarza po skierowanie do chirurga, Zosia ma na czole jakby taki malutki guzik wyczuwalny pod palcami, raz to blednie, raz jest widoczne, no ale za długo się trzyma więc guza sobie nie nabiła. Może jakaś chrząstka czy coś.. Ale jak rejestrowałam do chirurga, kazali mi oprócz RMUA wziąć zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia. Ja taki wniosek odsyłałam kadrowej, ale nie mam kopii.

Dziewczyny ratujcie, to się w ZUSie wyciąga czy jak? Obowiązuje jakaś rejonizacja czy jak mam najbliżej to sobie załatwiam? Macie doświadczenie?

na-tuska Ojej ale przynajmiej sie wyspalas ;).
Dzialka tez nice zwlaszcza ze pogoda dopisala ;).
Slub 14.30 to bardzo wczesnie, oby plan sie powiodl ;).

lilou Tak tak ale chyba wszystko odbedzie sie u rodzicow w Wagrowcu, bo dziadkowie do Pn nie beda
chcieli przyjechac, i termin tez jeszcze nie do konca mam bo 5 jedziemy na wesele moglibysmy zrobic 12
ale moja mama jest w sanatorium nie wiadomo jak z przepustka bedzie, wiec nie wiem czy nie poczekamy
do konca miesiaca jak wroci. A roczek przypada 7 maja ;).
A moze zrobimy razem jakas imprezke dla BB? ;)
Czasem z gruponem tak bywa, dobrze ze nie masz jakiej tragedii na glowie a drugi raz tam nie pojdziesz i tyle.

Skrzat Dzieki rzeczywiscie bylo super pogoda dopisala, myslalam ze moze dolaczysz a tu na-tuska cie podkupila ;).
Mi tez juz herbata wyladowala na kanapie na szczescie rumiankowa ;), bo kanape mam jasna ;).
Za zegarkiem jak bym przeleciala allegro duzy wybor szybko, a jak nic nie bedzie to bym suzkala w sklepach.
Kasiu jak moglas? Nie chcialas przezyc nowych wrazen ? ;)))))))
Ja zawsze tu kupuje zegarki ale nie wiem czy znajdziesz cos dla dziecka

Zegarki Casio Promocje - Casio-Polska.pl

JULKA Wierze ze musialo to byc ciezkie, a jak znosisz chemie? Bardzo dokuczaja ci jej objawy uboczne?

Tygrynka Dzieki bylo super, ma nadzieje ze nastepnym razem dolaczysz, tymczasem zdrowiej ;).
Aha no ladny zestaw ;), a jak z cola cigle post?

kozaczunio O milo cie czytac ;) cola z kawa niezly zestaw :).

an82 ;) ale sie dalam tak czytam 2 maj musze zobaczyc kaledarz moze bede mogla? ;). A po chwili kurcze to nasza
rocznica slubu bedzie :).
za taka ilosc to chyba dobra cena ;).

jagmar Rowniez dziekujemy bylo bardzo milo, nastepnym razem zapraszamy do nas ;). To dobrze
ze obudzila sie po 30min bo mialam wyrzuty
sumienia ze teraz jeszcze godzine bedziesz sama chodzic ;).
My wczoraj szybko kupilismy sobie pizze na wynos bo stwierdzilam ze Estellowa pizza za mna chodzi, ale M
mial pecha bo pomiom zamoienia pol na pol tunczyk/szynka w domu okazalo sie ze na calej byla ryba ;).

Krola To super maz zamontuje-ooooooooooooo podziwiam moj to by nawet nie probowal ;).
Samochodem to jesze luz gorzej jest w mpk gdzie kazdy grzeje i jeszcze jakis menel wejdzie od ktorego
taki zapach bije.............ze ma najwiecej miejsca w zatloczonym autobusie.
Spryciary z tym nosem ;).

Wczoraj po obiadka jeszcze musielismy skoczyc do Akpolu i udalo na sie obejrzec foteliki samochodowe,
juz wiem ze cybex zdecydowanie odpada mala polke-pas biodrowy ma pod broda, a przypinanie ze kazdym razem
pasem bezpieczenstwa samochodu bedzie raczej upierdliwe.
Chyba kupie jakis Romer.
Ja ostatnio z moim zatkanym nosem laduje na kanapie wymiennie z M ale nie narzekam bo materac w sypiali
jest tragicznie miekki a kanapa ok.
Ojej ale sie rozpisalam :), u mnie dzis bedzie sprzataniowy ;).
Kawa mi sie skonczyla czas wstac ;).

Krklisz możemy pomyśleć nad tym:tak:

natuska oby udało Ci się spacyfikować dzieciaki, a Wy ze spokojem poszli się bawić:-)

amandae ja nie mam pojęcia, bo mimo różnych wizyt u lekarzy, nikt nie chciał czegoś takiego ode mnie:/

Staś marud, noc też niespokojna, ząb kolejny mu idzie :/ teraz wyrzucił pranie do prasowania, i ubiera się w rzeczy :-D

amandae ja tez nie pomogę, bo od nas też nie chcieli takiego dokumentu!
Lilou roczek Stasia, kiedy to minęło!
Na-tuska zuch kobita, koszule prasuje się do d... A jutro fajnie macie z tym weselem:) Też bym sobie na jakieś poszła;)

Basia dzisiaj wstała o 6:45 a szła spać w sumie późno bo po 21:30...ech no nic! zjadłyśmy śniadanko, omleta jej zrobiłam po raz pierwszy w życiu, wcinała że aż jej się uszy trzęsły:) Ile można jeść jajka ugotowane lub jajecznicę:p
Teraz dopijam kawkę i biorę się za uładzenie domu:p bo weekend więc co by mieć wolne:p

Amandae mnie raz na pomocy doraznej pani pytala o to zaswiadczenie, ale w koncu przyjela nas bez. Na wszelki wypadek zalatwilam w razie jeszcze by ktos kiedys chcial. Znaczy maz zalatwil-poprosil pracodawce i on mu to zalatwil. To sie dokladniej nazywa "zgloszenie danych o czlonkach rodziny dla celow ubezpieczenia zdrowotnego". A z d rugiej strony jest napisane "informacja o wysylce i potwierdzeniu". A jak bylismy z mala u ortopedy i zapomnialam leg. ubezpieczeniowej to mi pani dala takie zaswiadczenie ze potwierdzam ze dziecko jest ubezpieczone i ze jesli sie okaze ze nie jest to zoobowiazuje sie do pokrycia kosztow wizyty, to podpisalam i tyle.

Cześć Babeczki,

Ale jak rejestrowałam do chirurga, kazali mi oprócz RMUA wziąć zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia. Ja taki wniosek odsyłałam kadrowej, ale nie mam kopii.

Dziewczyny ratujcie, to się w ZUSie wyciąga czy jak? Obowiązuje jakaś rejonizacja czy jak mam najbliżej to sobie załatwiam? Macie doświadczenie?

pracodawca bez problemu powinien Ci ten druk wydać:-)

witam:-)
milcze bo mam tyle problemów ze hej!! Rafcio wyzdrowiał całkowicie i nadal nie wiadomo co mu dolega a natomiazt z najstarszym synem katastrofa..... mówi i samobójstwie.. więc działamy u psychologanawet sam o to poprosił:szok: ja tez juz jestem po pierwszej wizycie bo mam tak zszargane nerwy ze az boje się o siebie!!

miłego weekendu:-)

amande Ja bym zadzwonila do ksiegowej ona zglaszala do ubezpieczenia wiec ona powinna posiadac kopie tego wniosku,
ja kiedys rozmawialam z moja ze mi wysle to tak na wszelki wypadek.
My tez wczoraj 1 raz pisakownica ;), mala zadowolona.

lilou Oki ale musisz dac jakies pomysly bo ja narazie laik w temacie jestem ;).

skrzat A moje dzieco jajecznice mi dzis wyjadalo ;).

Aniaa23 Ja jak bylam jakis czas temu w przychodni to pani poprosila jakas kobiete ktora byla z synem o jego
pesel i na stronie NFZ sprawdziala ubezpieczenie dziecka-bylam w szoku.

sampe Bardzo wspolczuje ale dobrze ze odpowienio reagujesz takich mysli dziecka nie wolno lekcewazyc, zycze
duuuuuuuuu zo sil i oby w koncu bylo troche lepiej.

Dziękuję Wam Dziewczyny, czyli nie bardzo mam po co iść do zusu, i tak pewnie mnie odeślą do pracodawcy. Wrr.. tyle że ja kadrową mam w Warszawie, a wizytę mam na wtorek, pewnie nie zdąży wysłać. No nic, dzwonię, ciekawe co mi powie ta kadrowa. Fajnie gdyby Zosię przyjęli, mogę podpisać coś takiego jak Ty Ania23, ale chciałabym wiedzieć co ona ma na tym czole...

Sempe oj dużo siły życzę, twarda musisz być. Dobrze, ze syn zwraca się o pomoc, to da się naprawić, grunt, że nie lekceważysz tego, ale musi byc Ci ciężko...:-( Wizyta pomogła?

Julka za dużo nieszczęść jak na jedną rodzinkę. Zdrówka! Jak się czujesz?

Tygrynka ale mi ochoty narobiłaś na grecką wczoraj, tyle że ja nie umiem sosu zrobić, a K. tak daleko...

Krklisz a jak Oli na piasek reagowała? Zosia najpierw długo się brzydziła jak dotykała (tak samo reaguje na banana, pedantka jedna) a potem nie mogła się nadziwić, godzinę "zamiatała" rączkami brzeg piaskownicy. Do buzi nawet rączek specjalnie nie pchała ;-)

A znacie jakieś biura podatkowe szybkie i godne polecenia? Nie umiem odliczyć Zosi od podatku, a chętnie bym skorzystała z tej ulgi, od 3 lat nie dostaję żadnego zwrotu :-p

reklama
ale żeście naklikały i juz nic niepamiętam jedyne co to amandae druk wyda Ci pracodawca, tzn kadrowa, ja takowy posiadam :tak:
na-tuska mam nadzieje że kiedyś będe mogła Cie odwiedzić na działeczce? ;-) często bywam w HCP więc mam blisko :-p

wywaliłam chłopców na dwór i mam troche luzu :-D
Stwierdziłam ze musze kupic sobie leżak ogrodowy i książka w ręke i odpoczywanko :-D
Filona co u Was? Jak mały?????????????

Do góry