reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

natuska fajnie że udało się dokompletować wszystko dla filipka czekam na zdj ;)

lilou u mnie był strogonow, sałatka grecka, sałatka warzywna, sałatka curry, dewolaje, kurczaki, kurczak i schab w galercie. Tort, 3bit, i jakieś ciacha Sławek kupił w cukierni i to wszytsko a najlepsze powodzenie miały chrupki kukurdziane (miały być dla dzieci ale starszym smakowały)
AAA zrobłam też mały konkurs żeby nie było za sztywno i sama sucha impreza wczesniej przygotowałam krzyzówke z hasłem głównym i z odpowiedziami związanymi z Bartkiem i nagrody miałam dla 1 i 2 miejsca i pocieszenia nagrody mufinki (kupione bo nie mialam czasu). Alkoholu nie było bo jakoś tak nie chciałam.

jarzebinka może rower ja się boje już 9 czerwca i wam tam mieszkającym współczuje ale ja tu na mojej wiosce tez masakra bede miala chyba się przesiąde na rower szybciej

Tygrynka no i nie odpisałaś mi o jakie piwo chodzi chyba focha strzele :-p no dobra choroba Cie zamroczyła :-)

Krkrisz - jak bylam w ciąży z bartkiem to do końca ciąży czułam smród z lodówki bleee.

Majka zgadzam się z TObą w stu procentach nic nie trza dodawac ;)

Bartuś dzisiaj zasnął o 20:30 ale rano spał 3h i potemn o 18 zasnął mi by jakiś taki śpiąco głodny i zasnął na sofie (z melczkiem i kaszunia oczywiscie) i potem po 30 min sie obudzil i do wanny ale sie cieszył uwielbia wode. Ciezko mu bylo zasnąć ale w końcu mu sie udało. Ja też się odmeldowuje i spadam spać paa

reklama
jestem od godzinki w domu :))))) nawet sobie nie wyobrażacie jaka szczęśliwa po 3,5 tygodnia nieobecnosci :D co prawda jechalismy 6,5godziny (pol godziny przerwy w macu :D), Seba pol drogi spal, pol drogi kaszlal (ale jak wyjechalismy na dobre z Mazur to oboje przestalismy kaszlec! ciekawe czy to nie jakas alergia??), potem w Gnieznie zasnal znowu i spi juz raczej do rana :) maz padl z lekka goraczka :/
aa autkiem przyjechalismy starym bo w nowym cos tam z czujnikiem przyspieszenia nie dzialalo :/ okaze sie za dwa tygodnie czy autko jednak bedzie nasze.. szkoda, bo juz opilismy ;)
a my mamy inaczej niz wszyscy bo mamy fotelik Romer King Plus :p w testach wypada tak jak Tobi ale jest szerszy, jak przymierzalismy mlodego (a tez kupowalismy duzo przed 1 urodzinami, ok 8 mies, bo glowka w Peg Perego wystawala) to myslelismy o kurtce zimowej itp i to byl super wybor, mlody siedzi wlasnie jak King ;)
Ania nosz kurcze faktycznie przeoczylam a czytalam :/ ale piwa i tak nie przywiozlam, bo dzisiaj zamkniety byl ten sklep gdzie maja, w trzech pozostalych nie bylo, a wiecej nie chcialam latac :/ mam nadzieje ze Skrzat wybaczy i poczeka 2 tyg, rodzice wtedy przywioza :D Browar Kormoran - Nasze Piwa
dobra zmykam spac, jutro lekarz, zakupy i mily wieczor :))) dobranoc kochane!!

Hello
Tygrynka witojcie:) NO wybaczy, wybaczy a ma wybór;P Ale w takim razie czeka na za dwa tygodnie:p Dobrze, że Wam lepiej oby szybko przeszło!

No dziś słonko mnie obudziło:) Całe szczęście:D Basia mam nadzieję się wybiega na dworze! Generalnie muszę na małe zakupy do Biedronki skoczyć i jeszcze trochę poogarniać, ale chcoiaż udało mi się umyć podłogi na gorze jak zasnęła. Generalnie nadal śpi, aż długo jak na nią:p Ale może będzie za dnia bardziej wyspana niż wczoraj i mniejszy marud:) Idę zrobić sobie kawki i jej mleczka, to może wstanie:)

hej hej,
my pobudka o 6 i do teraz latanie po mieszkaniu i zachwycanie się każdą zabawką jak nową :D teraz sie zmeczyl albo ogarnal i oglada bajke a ja mam chwilke :D
Skrzat bedzie bedzie, rodzice juz wiedzą i mówią że na pewno kupią ale się im jeszcze przypomnę :) ale zła byłam, bo ten sklep w niedziele otwarty a w poniedzialek nie :/ na pocieszenie mam jedno wisniowe dla Ciebie :)) aaa w ogole to mnie wielkie szczescie spotkalo bo jak kupowalam to co bylo to pani chciala ode mnie dowodzik :D:D

Majkak Ja tam zazdroszcze tobie, czas dla dziecka bardzo wazny ale nie sadze zeby pracujaca mama byla gorsza
mama niz ta siedzaca w domku z dzieckieckiem. Pracujac w szkole nie siedzisz w pracy od rana do wieczora, wiec
spokojnie starczy ciebie dla malenstwa ;) wlasnie sobie uswiadomilam ze nie wiem jak twoje dziecko ma na imie? ;).
Podziwiam wasza organizacje, dobrze ze masz takiego meza ;), nie martw sie tak bardzo zawsze tesknimy do
czegos czego nie mamy bedac w domu tesknisz do pracy, a bedac w pracy do domu tak to chyba juz jest.

Co do fotelika nie ma problemu jak dziecko szybko przybiera, u mnie problem jest tu ze mala wazy 8kg nozki rosna glowka
jeszcze nie wystaje ale w dluzszej podrozy nogi moga jej cierpnac, jednak specjalisci nie kaza z tego powodu zmieniac
fotelika bo mala przodem nie powinna jezdzic, a kupilismy 9-18kg montowany tylem to jest luzny bokami i
i nie mozna go polozyc bo mamy mocno profilowane siedzenie co powodu ze przy spaniu dziecku glowe musialam trzymac ;(.
z prezentem trafna uwaga ;).

jagmar Ja korzystalam z tego rankingu

fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

i rozwazam cybeX Pallas 9-36kg.

Tylko ze w roku 2012 trudno juz kupic model z 2010 no chyba ze poszukasz uzywanego.

Ishi My w Ikei szukalismy materaca tradycyjnego ale wszystkie byly za miekkie, teraz ogladalismy tapczan i byl nieco
lepszy ale troche dziwi nas to ze pianka 28kg /powinna byc bradziej miekka niz 35kg/ a jak sie podozylismy to
wydaje sie odwrotnie ;) wiec sie zastanawiamy.
Bebe czytala tez mial dobre opinie ale mysle nad takim 9-36, nie wiem czy sie sprawdzi opinie niby sa ok.

jarzebinak Faktycznie lepiej sie przespacerowac lub odkurzyc rower :). Podziwiam tych ktorzy potrafia stac do bolu
ja nie mam takiej cierpliwosci jak wiem ze bedzie mega korek wole tam nie jechac ;).

Tygrynka Super ze podroz sie udala, trzymam kciuki za auto.
Tak tak milo czasem pani w sklepie potrafi zaskoczyc, tylko jak mnie ostatnio poproszono to ekspednietka miala
mega musztadowki wiec nie wiedzialam czy mam sie cieszyc ;).

Skrzat Milego sprzatania a ty w jakich okolicach mieszkasz? Bo jakos mi wylecialo :).

U mnie dzis pewnie standardowo nudny dzien obiad sprzatanie, ale chociaz pogoda troche pociesza ;).

Witam :)

my juz po swieczkach :) torcik gotowy ale to popoludniu dopiero (juz mi sie za wyżeranie zabrali :eek:)... Flipowi podpowiedzileismy z zyczeniem (trochę tak pod siebie ):-D
ide ich pakowac i zaraz smigam do rodzicow:-p

Tygrynka witaj w miescie :tak:

Skrzat u nas o 7 był 1 stopien ale fakt słoneczko milutkie :tak:

An to sie narobiłas :szok:

oki uciekam bo czas ucieka a jeszcze musze dzisiaj za fryzjera robic (dziadka obciąc) a potem sama ide cos ze soba zrobic :-p az sie boje efektów co to bede miec na tej głowie :cool2:

Tygrynka no to nie wim jakie piwo wybrac dwa jakies bym wybrała jak nie było by problemu tylko nie wiem jakie ? moze mi coś podpowiesz spadam wykorzystac sloneczko i nowy rowerej bartusia zwany pszczola.

Filipku stoooo lat !

jarzebinka może rower ja się boje już 9 czerwca i wam tam mieszkającym współczuje ale ja tu na mojej wiosce tez masakra bede miala chyba się przesiąde na rower szybciej

jarzebinak Faktycznie lepiej sie przespacerowac lub odkurzyc rower :). Podziwiam tych ktorzy potrafia stac do bolu
ja nie mam takiej cierpliwosci jak wiem ze bedzie mega korek wole tam nie jechac ;).

więc dzisiaj rowerkiem, rano troszkę zimno, ale młodszego opatulilam i pojechalismy, choć jednak juz dzis otworzyli Bukowską ( choć jej nie zrobili, bo nie ma nowego asfaltu:no: ) ale i tak rowerkiem było szybciej, zobaczymy jak ulice będą wyglądały po pracy.....:tak:

Witam :)

my juz po swieczkach :) torcik gotowy ale to popoludniu dopiero (juz mi sie za wyżeranie zabrali :eek:)... Flipowi podpowiedzileismy z zyczeniem (trochę tak pod siebie ):-D

Dla Filipka z okazji dzisiejszego świeta wszystkiego najlepszego....

Najlepsze życzonka,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego,
życia kolorowego
i wielkich wrażeń
przy spełnianiu marzeń!

reklama
Do góry