reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dzień dobry kochane:-)

Fajnie że Wam się udało zobaczyć, jak się obudziłam i spojrzałam za okno to zastanawiałam się czy się spotka, super że choć trochę się udało pospacerować:tak: następnym razem może uda mi się dołączyć.

I zawsze chętna na spacerki na Malcie, Cytadeli;-)w nowym zoo:tak:

nam weekend miło upłynął, w sobotę P w pracy, po południu pojechałam z Oli i z siostrą do sklepu po buty(tylko dla siostry udało się kupić) a wieczorkiem byli znajomi:tak:jak zwykle dużo śmiechu,graliśmy i zajadaliśmy sie founde serowym bo wreszcie zrobiłam:-) Niedziela leniwa, kościół i kawka u teściów:tak:

Już za dwa tyg urodzinki Stasinka, myślę nad menu, jak macie jakieś pomysły to chętnie posłucham:tak:

an jeszcze raz dla Bartusia Sto lat!!!! niech rośnie zdrowo!:-)

ajentka fajnie że trochę podziałkowaliście, ojj jak ja Wam jej zazdroszczę:tak:Marcelek pewnie w siódmym niebie:-)

tygrynka ojjj Wy biedaki:-:)-(wracajcie do zdrowia!!!i do nas!

natuska super zakupy:tak:czekamy na zdjęcia Filipa przystojniaka:tak:

jarzębinka współczuję bardzo korków!

krklisz fajnie że Oli Ci śpi podczas mszy, Staś tak wariuje że chyba przrestaniemy go zabierać:baffled: szybkiego posprzątania lodówki;) mnie czekają porządki powekendowe:eek:

poziomka fajnie że udaje Ci się tu zajrzeć:tak: Mój P był na targach ale w piątek, zawiedziony był bo jnie było za dużo hostess:-D

Biorę się za sprzątanie, potem jadę do banku wyjaśniać jedną sprawę,może Rikapę w PiP odwiedzę:-)

miłego dnia!

reklama
Hello,
I po weekendzie, u nas jak zawsze bieganina i na chwilę usiaść się nie dało! A dzisiaj czas na porządki:p Ale na razie mam jakiego lenia poniedziałkowego;/ ale zabrać się muszę, bo chciałam do Leroy wieczorem z zet jechać więc muszę ogarnąć by nie psioczył że nie posprzątane a my gdzieś jeździmy! Ale pogoda do dupy i humor Basi też, taka na nie dzisiaj jest;/
Wczoraj bylismy na koncercie Queen sympfonicznie, bardzi fajnie było, spała u nas moja mama, a w sobotę my u nich więc też udało nam się wyrwać do pubu ze znajomymi:D Fajnie, że Wam się udało spotkanie mimo pogody, jak szczerze myślałam że odpuściłyście!
Tygrynka biedny Sebuś, zdrówka dla niego, oby kaszel minał po tych sterydach i dla Ciebie dużo siły, że tak cię powaliło, może grypa?
Krkisz
w IKEI nie byliśmy, tylko w salonie przy Giancie, ale chyba w końcu stanie na systemie Stuva do Basi pokoiku, tylko jak tak policzyłam to trochę kasy zejdzie:( Co do fotelików, to Rikapa jako nasza znawczyni też mówiła że za szybko nie należy się przesadzać, my mamy teraz Maxi Cosi Tobi i jesteśmy bardzo zadowoleni, łatwo się montuje a Basia go lubi:)
An super, że roczek udany i raz się napracujesz a jedzenia na tydzień:p
Ajentka dobrze, że z soboty chociaż skorzystaliście pogodowo:) Mam nadzieję, że w tym roku uda nam się spotkać w Skokach:D
Na-tuska no to garniaka masz z głowy:)
oki uciekam bo Basia jęczy myślę jak sprzątać bo ona ciagle za mna chodzi i marudzi;/

cześć
krklisz ja chętnie na jakąś wyprawę na świeżym powietrzu przy ładniej pogodzie się wybiorę. Myślałam o czwartku, piątku bo wtorek i środę mam już zaplanowaną.

Tygrynka trzymajcie się cieplutko i szybko zdrowiejcie. Buziaczki dla Sebusia i dla Ciebie

Jarzębinka kiepsko nas tu urządzili, wszędzie objazdy i korki. No ale już niedługo skończą i będziemy mieli piękne ulice i chodniki :)

Skrzat my też mamy fotelik maxi cosi tobi. Zazdroszczę Wam tego koncertu sama chętnie bym się wybrała.

Ja Zosie przesadziłam dość szybko ale to dlatego, że ona wysoka zawsze była i głowa jej wystawała za fotelik jak miała 7-8 miesięcy ale wagi jeszcze 13 kg nie osiągnęła. Z dwojga złego to chyba ważniejsze jest to, żeby główka nie wystawała za zagłówek w foteliku. Swoją drogą to nawet nie wiedziałam, że robią foteliki dla większych bobasów tyłem do kierunku jazdy. Teraz znowu to samo. Waga 15 kg, mieści się w tobim ale podgłówek na najwyższym poziomie i jak nic po lecie trzeba ja będzie przesadzić na inny.

dzieki dziewczynki, kochane jestescie :)) czujemy sie o niebo lepiej, jeszcze nie jakos super, ale na tyle, ze WRACAMY :D:D:D juz prawie spakowani, zaraz ruszamy, takze odezwe sie juz z Poznania :)))) nawet nie wiecie jak sie ciesze :)))))

na-tuska Ojoj to ale bedzie elegancik ;).

lilou Serowe founde to brzmi ciekawie.
Oli nie wzielam do kosciola bo balam sie ze mi sie obudzi, a ona jak nie pospi dopoludnia 1-1,5h
to potem popoludniu musi jeszcze raz zasnac co skutkuje problemami z wieczornym zasypianiem,
wiec wolimy zeby raz dopludnia przysnela na dluzsza chwile.

Skrzat Ty to tez podrozniczka jestes ;). Szkoda tylko ze Rikapy ciagle nie ma ;).

jagmar Ok czw pi moze byc, miejmy nadzieje ze pogoda sie spisze.
Jak glowa wystaje to nie masz wyboru musisz zmieniac fotelik ;).

Tygrynka To super milego testowania autka ;).

Chyba jednak lodowka spadnie z planu nie przezyje jej zapchow :) bez maseczki.

Witajcie kochane!
ishi - tak pracuję w szkole, dokładnie w podstawówce, bo od gimnazjum robię przerwę (chcę jednak trochę z synkiem pobyć :)).... Opieka jest na 6! Zero stresów i nerwów, młody wybawiony, nakarmiony, przewinięty, wszystko na full wypas :D
jagmar - z jednej strony można pozazdroscić mnie, z drugiej tobie :)))) Z jednej str praca, wyjście do ludzi, z drugiej czas poświęcony dzieciom - bezcenny! Gdyby nie ten kredyt..... :)
tygrynka - zdrówka, zdrówka, zdrówka!!!!!!!! I dla ciebie i dla Sebusia, oby szybko bakteryje sobie poszły! :)))

powiem wam, że wyjście do pracy jest super, idę do ludzi - ok.... ale ogarnięcie rzeczywistości wieczorem, po położeniu Piotrusia spać jest naprawdę wyczerpujące... Trzeba przygotować wszystko na następny dzień dla małego, dla mnie..... jest co robić, na szczęście mąż jest bardzo pomocny, sprząta kuchnię i salon, a ja szykuję żarełko i ciuszki dla małego, śniadania szykujemy do pracy na zmianę (tydzień/tydzień :D), także stanowimy zorganizowaną rodzinkę :)))) Jedno jest pewne, pracująca mama to zorganizowana mama :)))) tym bardziej jest nam łatwiej, że mamy dystans i luz.... jak nie zrobię obiadu to trudno, zjemy jajecznicę i też jest oki :)))) Jednak trochę zazdroszczę mamusiom, które są z dziećmi w domu... ten czas jest naprawdę bezcenny i nie do odzyskania :) Na szczęście ja wychodzę na kilka godzin i wracam do bąbla mojego :) Co maja powiedzieć kobiety, które idą na 8 godz plus dojazd.... godne podziwu! :))) Fajnie macie z tym zoo i wspólnymi spotkaniami, naprawdę super! A z fotelikiem to zgadzam się z jagmar, bo my mamy dokładnie tak samo, młody ma 7 m-cy, waży ok 11 kg, a z fotelika do 13 kg nóżki mu tak wystaja, że gdybyśmy mieli mieć wypadek (nie daj Boże), to ja nie wiem... w tym m-cu kupujemy tobiego, bo aż strach ( a niby wagowo jest ok)... będzie jeździł przodem, bo jest już sporym chłopcem, nic nie poradzę... A fotelik musi być naprawdę bezpieczny, uważam że strata i maxi cosi są naprawdę na najwyższych miejscach w "tabeli" :))) Pozdrawiam!

Ps. spojrzałam wlasnie na tę stronę w allegro z fotelikiem, dodają tam losowo wybrane naczynko (właśnie takie kupiłam w ikei), cały komplet kosztuje 10 zł :)))))))))))))))))))

reklama
Hej

Dziecko moje młodsze już śpi od pół godziny.
Starsze baluje jeszcze na urodzinach kolegi razem z tatusiem.
A ja siedzę sobie już w szlafroczku, z umytymi włosami :-)

Majka a czego uczysz ?
Etat nauczyciela, to marzenie wielu mam.
Mało godzin, dużo wolnego, wiem, że minusy też są bo mam w rodzinie 2 pracowników oświaty, ale przy małych dzieciach super praca :tak:

Skrzat system Stuva ma lilou, fajnie się prezentuje.

krklisz materac kupowaliśmy zwykły piankowy dla A.
My mamy z Ikei materac dla siebie i jakiś super twardy nie jest, a wzięliśmy najtwardszy jaki był.
Ale wygodny jest, ja nie narzekam :laugh2:

Tygrynka fajnie, ze wracacie.
Powinniście chyba lada chwila w Poznaniu być ?

U nas z fotelikiem była tak samo. Głowa wystawała.
J. przesiadł się do 9-18 jak miał chyba 7-8 miesięcy.
Potem na następny 15-36 też szybko, jeszcze 3 lat nie miał.
A. póki co jeździ w Bebe Confort Iseos, ja sobie chwalę bardzo, mam już trzeci egzemplarz :-D

Do góry