reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

natuska fajnie że udało się dokompletować wszystko dla filipka czekam na zdj ;)

lilou u mnie był strogonow, sałatka grecka, sałatka warzywna, sałatka curry, dewolaje, kurczaki, kurczak i schab w galercie. Tort, 3bit, i jakieś ciacha Sławek kupił w cukierni i to wszytsko a najlepsze powodzenie miały chrupki kukurdziane (miały być dla dzieci ale starszym smakowały)
AAA zrobłam też mały konkurs żeby nie było za sztywno i sama sucha impreza wczesniej przygotowałam krzyzówke z hasłem głównym i z odpowiedziami związanymi z Bartkiem i nagrody miałam dla 1 i 2 miejsca i pocieszenia nagrody mufinki (kupione bo nie mialam czasu). Alkoholu nie było bo jakoś tak nie chciałam.

jarzebinka może rower ja się boje już 9 czerwca i wam tam mieszkającym współczuje ale ja tu na mojej wiosce tez masakra bede miala chyba się przesiąde na rower szybciej

Tygrynka no i nie odpisałaś mi o jakie piwo chodzi chyba focha strzele :-p no dobra choroba Cie zamroczyła :-)

Krkrisz - jak bylam w ciąży z bartkiem to do końca ciąży czułam smród z lodówki bleee.

Majka zgadzam się z TObą w stu procentach nic nie trza dodawac ;)

Bartuś dzisiaj zasnął o 20:30 ale rano spał 3h i potemn o 18 zasnął mi by jakiś taki śpiąco głodny i zasnął na sofie (z melczkiem i kaszunia oczywiscie) i potem po 30 min sie obudzil i do wanny ale sie cieszył uwielbia wode. Ciezko mu bylo zasnąć ale w końcu mu sie udało. Ja też się odmeldowuje i spadam spać paa

reklama
jestem od godzinki w domu :))))) nawet sobie nie wyobrażacie jaka szczęśliwa po 3,5 tygodnia nieobecnosci :D co prawda jechalismy 6,5godziny (pol godziny przerwy w macu :D), Seba pol drogi spal, pol drogi kaszlal (ale jak wyjechalismy na dobre z Mazur to oboje przestalismy kaszlec! ciekawe czy to nie jakas alergia??), potem w Gnieznie zasnal znowu i spi juz raczej do rana :) maz padl z lekka goraczka :/
aa autkiem przyjechalismy starym bo w nowym cos tam z czujnikiem przyspieszenia nie dzialalo :/ okaze sie za dwa tygodnie czy autko jednak bedzie nasze.. szkoda, bo juz opilismy ;)
a my mamy inaczej niz wszyscy bo mamy fotelik Romer King Plus :p w testach wypada tak jak Tobi ale jest szerszy, jak przymierzalismy mlodego (a tez kupowalismy duzo przed 1 urodzinami, ok 8 mies, bo glowka w Peg Perego wystawala) to myslelismy o kurtce zimowej itp i to byl super wybor, mlody siedzi wlasnie jak King ;)
Ania nosz kurcze faktycznie przeoczylam a czytalam :/ ale piwa i tak nie przywiozlam, bo dzisiaj zamkniety byl ten sklep gdzie maja, w trzech pozostalych nie bylo, a wiecej nie chcialam latac :/ mam nadzieje ze Skrzat wybaczy i poczeka 2 tyg, rodzice wtedy przywioza :D Browar Kormoran - Nasze Piwa
dobra zmykam spac, jutro lekarz, zakupy i mily wieczor :))) dobranoc kochane!!

Hello
Tygrynka witojcie:) NO wybaczy, wybaczy a ma wybór;P Ale w takim razie czeka na za dwa tygodnie:p Dobrze, że Wam lepiej oby szybko przeszło!

No dziś słonko mnie obudziło:) Całe szczęście:D Basia mam nadzieję się wybiega na dworze! Generalnie muszę na małe zakupy do Biedronki skoczyć i jeszcze trochę poogarniać, ale chcoiaż udało mi się umyć podłogi na gorze jak zasnęła. Generalnie nadal śpi, aż długo jak na nią:p Ale może będzie za dnia bardziej wyspana niż wczoraj i mniejszy marud:) Idę zrobić sobie kawki i jej mleczka, to może wstanie:)

hej hej,
my pobudka o 6 i do teraz latanie po mieszkaniu i zachwycanie się każdą zabawką jak nową :D teraz sie zmeczyl albo ogarnal i oglada bajke a ja mam chwilke :D
Skrzat bedzie bedzie, rodzice juz wiedzą i mówią że na pewno kupią ale się im jeszcze przypomnę :) ale zła byłam, bo ten sklep w niedziele otwarty a w poniedzialek nie :/ na pocieszenie mam jedno wisniowe dla Ciebie :)) aaa w ogole to mnie wielkie szczescie spotkalo bo jak kupowalam to co bylo to pani chciala ode mnie dowodzik :D:D

Majkak Ja tam zazdroszcze tobie, czas dla dziecka bardzo wazny ale nie sadze zeby pracujaca mama byla gorsza
mama niz ta siedzaca w domku z dzieckieckiem. Pracujac w szkole nie siedzisz w pracy od rana do wieczora, wiec
spokojnie starczy ciebie dla malenstwa ;) wlasnie sobie uswiadomilam ze nie wiem jak twoje dziecko ma na imie? ;).
Podziwiam wasza organizacje, dobrze ze masz takiego meza ;), nie martw sie tak bardzo zawsze tesknimy do
czegos czego nie mamy bedac w domu tesknisz do pracy, a bedac w pracy do domu tak to chyba juz jest.

Co do fotelika nie ma problemu jak dziecko szybko przybiera, u mnie problem jest tu ze mala wazy 8kg nozki rosna glowka
jeszcze nie wystaje ale w dluzszej podrozy nogi moga jej cierpnac, jednak specjalisci nie kaza z tego powodu zmieniac
fotelika bo mala przodem nie powinna jezdzic, a kupilismy 9-18kg montowany tylem to jest luzny bokami i
i nie mozna go polozyc bo mamy mocno profilowane siedzenie co powodu ze przy spaniu dziecku glowe musialam trzymac ;(.
z prezentem trafna uwaga ;).

jagmar Ja korzystalam z tego rankingu

fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

i rozwazam cybeX Pallas 9-36kg.

Tylko ze w roku 2012 trudno juz kupic model z 2010 no chyba ze poszukasz uzywanego.

Ishi My w Ikei szukalismy materaca tradycyjnego ale wszystkie byly za miekkie, teraz ogladalismy tapczan i byl nieco
lepszy ale troche dziwi nas to ze pianka 28kg /powinna byc bradziej miekka niz 35kg/ a jak sie podozylismy to
wydaje sie odwrotnie ;) wiec sie zastanawiamy.
Bebe czytala tez mial dobre opinie ale mysle nad takim 9-36, nie wiem czy sie sprawdzi opinie niby sa ok.

jarzebinak Faktycznie lepiej sie przespacerowac lub odkurzyc rower :). Podziwiam tych ktorzy potrafia stac do bolu
ja nie mam takiej cierpliwosci jak wiem ze bedzie mega korek wole tam nie jechac ;).

Tygrynka Super ze podroz sie udala, trzymam kciuki za auto.
Tak tak milo czasem pani w sklepie potrafi zaskoczyc, tylko jak mnie ostatnio poproszono to ekspednietka miala
mega musztadowki wiec nie wiedzialam czy mam sie cieszyc ;).

Skrzat Milego sprzatania a ty w jakich okolicach mieszkasz? Bo jakos mi wylecialo :).

U mnie dzis pewnie standardowo nudny dzien obiad sprzatanie, ale chociaz pogoda troche pociesza ;).

Witam :)

my juz po swieczkach :) torcik gotowy ale to popoludniu dopiero (juz mi sie za wyżeranie zabrali :eek:)... Flipowi podpowiedzileismy z zyczeniem (trochę tak pod siebie ):-D
ide ich pakowac i zaraz smigam do rodzicow:-p

Tygrynka witaj w miescie :tak:

Skrzat u nas o 7 był 1 stopien ale fakt słoneczko milutkie :tak:

An to sie narobiłas :szok:

oki uciekam bo czas ucieka a jeszcze musze dzisiaj za fryzjera robic (dziadka obciąc) a potem sama ide cos ze soba zrobic :-p az sie boje efektów co to bede miec na tej głowie :cool2:

Tygrynka no to nie wim jakie piwo wybrac dwa jakies bym wybrała jak nie było by problemu tylko nie wiem jakie ? moze mi coś podpowiesz spadam wykorzystac sloneczko i nowy rowerej bartusia zwany pszczola.

Filipku stoooo lat !

jarzebinka może rower ja się boje już 9 czerwca i wam tam mieszkającym współczuje ale ja tu na mojej wiosce tez masakra bede miala chyba się przesiąde na rower szybciej

jarzebinak Faktycznie lepiej sie przespacerowac lub odkurzyc rower :). Podziwiam tych ktorzy potrafia stac do bolu
ja nie mam takiej cierpliwosci jak wiem ze bedzie mega korek wole tam nie jechac ;).

więc dzisiaj rowerkiem, rano troszkę zimno, ale młodszego opatulilam i pojechalismy, choć jednak juz dzis otworzyli Bukowską ( choć jej nie zrobili, bo nie ma nowego asfaltu:no: ) ale i tak rowerkiem było szybciej, zobaczymy jak ulice będą wyglądały po pracy.....:tak:

Witam :)

my juz po swieczkach :) torcik gotowy ale to popoludniu dopiero (juz mi sie za wyżeranie zabrali :eek:)... Flipowi podpowiedzileismy z zyczeniem (trochę tak pod siebie ):-D

Dla Filipka z okazji dzisiejszego świeta wszystkiego najlepszego....

Najlepsze życzonka,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego,
życia kolorowego
i wielkich wrażeń
przy spełnianiu marzeń!

reklama
Do góry