reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam po weekendowo :-D:tak::-D

moje dziecko uwielbia biegać w skarpetkach, ale ponieważ mamy psa, to jest skazane na papcie i zakłada bez protestów :tak:

Kubala a przyzwyczajenie i świadomość,że jest OK, oraz oczywiście czas zrobi swoje i Twoje samopoczucie sie porawi, wszystko się ułoży :tak:

pozdrawiam i życzę milego dnia :cool2:

reklama
Witam sie i ja :tak:

kurcze jaka ja dzis jestem wy..........ana:sorry2::sorry2::sorry2: czuje sie jak by mnie ktos walcem przejechała nic mi sie niechce:no::no::no: zimno jak cholera ciagle pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a dzis jeszcze z mała na szczepienie lece teraz napewno bedzie płacz bo az dwie dawki dostanie:-:)-:)-:)-(
mnie chyba jakies grypsko łapie bo kicham i smaram:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kubala- hehe wiem co czujesz bo jak bylismy w polsce i T mała na spacer zabrała i 5 h ich nie było to juz kazałam mojemu dzwonic kiedy wrócą hehe

ok lece sie ubrac bo jeszcze w piżamie biegam:-)

Witajcie
My zdrowe :-) Powiedzcie mi do jakiego wieku wasze szkraby jadły kilka razy w nocy? Bo ja chce zostawic 1-2 karmienia, dzis probowalam nie brac niuni do siebie do lozka na cyckanie bo 2 godziny wczesiej bralam i placz byl niesamowity :-(tak z godzine to sie pomeczylysmy, pozenij pol godzinki polezala w lozku no i jak w sumie minely 4 godziny od karmienia to jej w koncu dalam. Nie wiem jak to dokladnie jest bo w roznych poradnikach roznie pisza ale polroczne dziecko chyba juz nie budzi sie tak czesto z glodu :confused:
Gosia - ja szukam opiekunki do dziecka na 2-3 dni w tygoniu i szukajac niani wlasnie kilka osob chce pilnowac swoje i czyjes dziecko, dla mnie pomysl ok :tak: tylko ze moja Natka pol roczku i tu niektore osoby juz nie chcialy takiego szkrabka :sorry2:

-Iwonka-ja cie pociesze moja mała ma rok a nadal 1-2 razy w nocy budzi sie na jedzenie tylko nie wiem czy to z głodu czy z czego??? wiec chyba nie ma reguły:no::no:

my juz po szczepieniu troszke łez bło ale to normalka misoaczek moj kochany przez 3 tygodnie przytył 440 gr:tak::tak::tak::tak: ale jestem z niej dumna:-):-):-) teraz ma 9.440 kg az mi sie papunia smieje:-D:-D:-D:-D

no ale juz dostałam kubeczek na mocz i musze im zanies bo oni tez musza zbadac mocz:sorry2: zobacza czy co po tych lekach sie poprawia jak nie to mi pewnie zmienia
ach juznie mam sil na to wszystko:no:

a co tu tak cicho?

witajcie
mam takie pytanko techniczne... ten wątek jest na każdy temat dotyczący poznanianek? troche się tutaj gubię jeszcze ;)

witam serdecznie.... watek jest na kaaaaaaaaaaażdy temat, więc zapraszam do dyskusji....:tak::-D:tak:

a dzisiaj zadzwoniła nasza agentka od nieruchomości i jak wszytko sie pomyslnie ułozy to może już w nastpnym tygodniu bedziemy mogli sie wprowadzić na swoje M.....:-D:tak:

Iwonka, co do nocnych karmien, to ja nie pamietam ....:confused:

pozdrawiam wieczorową porą :tak:

iwonkablaz mój synek jest też niespełna półroczny i już od jakiegoś czasu nie budzi się na nocne karmienie, chociaż pewnie duże znaczenie ma to, że ja już niestety nie karmię piersią:-)

witamgosia - w sumie to masz dobry pomysł z tym dzieckiem, ja po swoim juz widze, ze lubi bawic sie z innymi dziecmi a Twoja corcia przeciez jest troche starsza. jarzebinka - ekstra, ekstra :)pinka - wydaje mi sie, ze nasze dzieci budza sie na mleko w nocy nie z glodu a z przyzwyczajenia, bo kuba "budzi" sie zawsze o tej samej godz. ( bo on sie nie nudzi, tylko okropnie kerci i czasem wystarczy smoczek a czasem trzeba zrobic mleko). iwonka - cierpliwosci zycze! ja zawsze planuje, ze nie dam mleka, ale jak sobie pomysle, ze mialby mi awnture w nocy robic to wole dla swietego spokoju dac mu wypic 60 tke i isc spac.A generalnie to byl okres ze kuba mi przesypial nocki, ale od czasu wychodzenaio pierwszych zebow cos mu sie poprzestawiało.ciri - jak sama zauwazyłas to tu piszemy o codziennym zyciu, ale sa wątki np. o alergii czy porady na temat lekarzy w poznaniu a takze o imprezkach dla dzieci. Wydaje mi sie, ze warto do nas zagladac :)Miłego wieczorku, smigam spac.

Kubala -albo z przyzwyczajenia albo przez te grzyby??????? bo lekarka mi powiedziala ze to tez jest powód ze mała sie budzi wierci w nocy,spi nie spokojnie i w ostatecznosci my rodzice dajemy jej mleko do nastepnego razu:tak::tak:
ja jak mała wyzdrowieje to musze to zmienic bo sie wykoncze narazie to toleruje bo jest chora ale potem zaczne z tym walczyc

moja mala jeszcze nie spi:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
hejo

my dzis spałysmy do 10 tej :szok::szok::szok::szok::szok:

Gosia - moja rada to taka zebyscie najpierw rozkrecili cos swojego jakis biznesik bo jak sama kiedys mówiłas nie macie stałej pracy wiec zaden bank wam kredytu nie da:no::no: a tak jak otworzycie cos swojego to po pół roku mozecie wziasc kredyt na firme:tak::tak::tak: to wydaje mi sie najbardziej realne w waszej sytuacji:-)
Jarzebinaka- gratki dla was!!!!!!! ale wam to szybko poszło no no:-D:szok::szok::szok:

ja dzis mam pełno roboty ale czy to zrobie?? sama nie wiem heheh

Do góry