reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

cze pikne,
witam sie wieczorkiem,wreszcie znalazlam czas na kompaZaleglosci nie nadrobie..Skonczylsimy remont,posprzatalismy,poukladalismy,zostaly juz nam takie pierdoly,wiec sukcesywnie i to porobimy.
U mnie oki,choc moje cory podziebione i maz tez.
I tyle z nowosci ciekawosci u mnie.
Moje dziewczyny mie ie dlugi zamecza,musze byc caly czas przy nich i z nimi,obie maja taki okres teraz.
Pozdrawiam

reklama
witam ... :tak:

i juz moge sie pochwalić, od wczoraj jesteśmy właścicielami mieszkanka na Grunwaldzie, na chwilę obecną mieszkamy u znajomych........ ale mam nadzieję,że nie potrwa to długo i wprowadzimy sie juz do siebie ........ a potem ZAPRASZAM NA PARAPETÓWKE .......... :tak:

Katka, jak miło :tak::-) i zdrówka życzę ....

Iwonka, ja zaczęłam sadzać małego na nocnik w momencie jak juz potrafiłam mu wytłumaczyć, a on mógł juz zrozumieć, co to nocnik i co tam sie robi, wcześniej nie widziałam poprostu sensu sadzania dla zasady, aby mały sobie posiedział :baffled: bo soś w tym jest jak pisze Słowiczek,że zabierasz dziecku dzieciństwo i co będziesz z małą siedziała i czekała aż cos zrobi, to czasem może trwać wieki, a i tak nie wiem, czy taki maluch pokojarzy o co chodzi, bo sam z siebie to na pewno nie posiedzi jak tyle ciekawych rzeczy do okoła...... :tak:

hello

dzisiaj piękne sonko na przywitało :tak:
a ja dzisiaj mam rozmowe o pracę... w sumie to tak do końca nie jestem nią zainteresowana, bo poki co to chyba w obecnej mam dobrze... ale jestem ciekawa jak taka rozmowa wygląda... nigdy nie byłam a chyba dobrze zdobywac doswiadczenie. Sama nie wim czy isc czy nie... :cool:

iwonka - co do basenow to my bylismy na dwoch... na wildzie i na drodze debinskiej... i tu i tu podobne warunki :tak: na wildzie chyba wiecej przewijakow i wiecej miejsca w szatni ale szafki malutkie tu i tu :no:
Generalnie ja juz bym drugi raz nie poszła z tak małym dzieckiem na basen... pełno tam zarazków :szok:

jarzebinka - to gratuluje :tak: Super :-) Zycze szybkiego zamieszkania pod nowym dachem :tak:

katka - zroweczka kochana!

Jarzębinka GRATULACJE!!!!NIe ma to jak własne M.

Chorowitkom zdrówka!!!

A u nas dalej chorobowo. Łukasz ma mega biegunkę...:-(
Niech to szlag trafi...

Ale za to o serducho jego jestem spokojniejsza. Sam dr Wojtalik będzie go badał. :-)

hejo

u nas tez piekne słonce ale pogoda mroźna jak narazie ja dzis znów musze do miasta naginac a tak mi sie nie chce bo zaplanowałam sobie porzadki w szafach na dzis:tak: trzeba nie potrzebne ciuchy powywalac bo miejsca mi juz brakuje......

Jarzebinka- ale fajowo ze ci sie udało super a na jakiej ulicy dokładnie???
Iwonka- kiedys pisałas jak czest jestem w Polsce to tak srednio raz na 6-m-c a czasami i rzadziej;-)
Słowiczek- trzymam kciuki za synka by wszystko było ok z serduszkiem a przepraszam ze pytam moze nie doczytałam co twojemu małemu jest z rączką??

Musze sie pochwalic bo moje dziecko znów sie czegos naumiało a mianowicie:tak::tak:
- umie wydmuchac nosek w chusteczkę
-wejdzie sama na łózko
-wchodzi po schodach
- jak tanczy to obraca sie w kółko i macha raczkami
- pokazuje gdzie ma oczko nosek itp....
- robi ajka( głaszcze po buzi)
-układa magnesiki na lodówce....
to chyba tyle...................;-)

lece zmyc podłoge bo mała jajo jadła i wtarła mi co nieco w panele:sorry2::sorry2::sorry2:

Pinka, mieszkanko, przy Marcelińskiej, a dokładnie na ul. Poranek, czyli wieżowiec za Biedronką ..... więc po krzesełko nadal będziesz miała bliziutko ..... :tak::tak::tak: i gratulacje dla małej za nowe umiejętności :cool2:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny;-)
Juz tak dawno mnie tu nie było, ze nie wiem czy mnie tu jeszcze przyjmiecie :-p Mam troszkę kłopotow w zyciu rodzinnym i jakąs taką malutką depresję przez to wszystko, ale podczytuję Was ukradkiem, tylko na pisanie zero natchnienia :zawstydzona/y:
U nas generalnie ok. od powrotu z Pl na poczatku czerwca cały czas mam gosci, najpierw siostra z chłopakiem, potem druga z synem, a teraz jest tu mama, ale wylatuje 7 pazdziernika i znow zostanę sama na placu boju :-( Kuba śmiga juz sam, zacząl dokladnie w wieku 13 miesięcy, coraz więcej mówi, stawia sie czasem i buntuje, ale radzę sobie jakos z jego fochami, choc niekiedy cierpliwosci brak.Staram się nadrobic zaległosci na BB, ale nie jest łatwe, więcej piszę na "sierpniowych 2007", ale i Was nie chcę opuszczać, bo Poznań noszę głęboko w serduszku i byc moze juz niedługo wrócę do Wielkopolski, zobaczymy jak się to wszystko potoczy ;-) Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam :-)

Ja juz po zakupach mała nakarmiona i ja mam sajgon w chacie taki jaki miałam nie mam weny na nic:-:)-:)-:)-:)-(tak jakos do dupy sie czuje:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Słowiczek- przeczytałam twoja historie i sama nie wiem co powiedziec:no::no:
pewnie juz to za akceptowałaś i teraz juz nie jest to taki problem dla ciebie jak kiedys i dobrze bo tak jak wszystkie dziewczyny ci pisały masz cudnego synka i to najwazniejsze

reklama
Hejka
Jarzebinka - no to gratulki że mieszkanko juz twoje, teraz oby szybciej na swoje i bedzie git :) czekamy na parapetówe z niecierpliwoscia :-p;-) no a na nocniczku razcej nie bede sadzala na pol godziny czekając na siuśki czy kupke, raczej chodzilo mi o małe zapoznanie z nocnikiem, czyli posadzenie, pokazanie, jak sie spodoba i cos z tego bedzie to spoko, jak nie to nie, nocnik poczeka :tak:
Pinka - super Wikunia już taka fajna i tyle umie :-) nie moge sie doczekac aż moja Natka opanuje takie sukcesy ;-):-)
Kubala - no ale chyba muszą jakoś dbać o te baseny skoro takie małe dzieci przyjmują :dry: Czyli nie polecasz tych dwóch basenów?
Słowiczku - jesteś dzielną mamą :-)
my dwa dni same, mąż pojechał do wawy na jakies spotkania z pracy, ja szukam niani na dwa dni i jak narazie nie znalazłam nikogo :baffled: o żłobkach nie ma mowy bo kolejki na za rok :szok: ehh

Do góry