reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

cze pikne,
witam sie wieczorkiem,wreszcie znalazlam czas na kompaZaleglosci nie nadrobie..Skonczylsimy remont,posprzatalismy,poukladalismy,zostaly juz nam takie pierdoly,wiec sukcesywnie i to porobimy.
U mnie oki,choc moje cory podziebione i maz tez.
I tyle z nowosci ciekawosci u mnie.
Moje dziewczyny mie ie dlugi zamecza,musze byc caly czas przy nich i z nimi,obie maja taki okres teraz.
Pozdrawiam

reklama
witam ... :tak:

i juz moge sie pochwalić, od wczoraj jesteśmy właścicielami mieszkanka na Grunwaldzie, na chwilę obecną mieszkamy u znajomych........ ale mam nadzieję,że nie potrwa to długo i wprowadzimy sie juz do siebie ........ a potem ZAPRASZAM NA PARAPETÓWKE .......... :tak:

Katka, jak miło :tak::-) i zdrówka życzę ....

Iwonka, ja zaczęłam sadzać małego na nocnik w momencie jak juz potrafiłam mu wytłumaczyć, a on mógł juz zrozumieć, co to nocnik i co tam sie robi, wcześniej nie widziałam poprostu sensu sadzania dla zasady, aby mały sobie posiedział :baffled: bo soś w tym jest jak pisze Słowiczek,że zabierasz dziecku dzieciństwo i co będziesz z małą siedziała i czekała aż cos zrobi, to czasem może trwać wieki, a i tak nie wiem, czy taki maluch pokojarzy o co chodzi, bo sam z siebie to na pewno nie posiedzi jak tyle ciekawych rzeczy do okoła...... :tak:

hello

dzisiaj piękne sonko na przywitało :tak:
a ja dzisiaj mam rozmowe o pracę... w sumie to tak do końca nie jestem nią zainteresowana, bo poki co to chyba w obecnej mam dobrze... ale jestem ciekawa jak taka rozmowa wygląda... nigdy nie byłam a chyba dobrze zdobywac doswiadczenie. Sama nie wim czy isc czy nie... :cool:

iwonka - co do basenow to my bylismy na dwoch... na wildzie i na drodze debinskiej... i tu i tu podobne warunki :tak: na wildzie chyba wiecej przewijakow i wiecej miejsca w szatni ale szafki malutkie tu i tu :no:
Generalnie ja juz bym drugi raz nie poszła z tak małym dzieckiem na basen... pełno tam zarazków :szok:

jarzebinka - to gratuluje :tak: Super :-) Zycze szybkiego zamieszkania pod nowym dachem :tak:

katka - zroweczka kochana!

Jarzębinka GRATULACJE!!!!NIe ma to jak własne M.

Chorowitkom zdrówka!!!

A u nas dalej chorobowo. Łukasz ma mega biegunkę...:-(
Niech to szlag trafi...

Ale za to o serducho jego jestem spokojniejsza. Sam dr Wojtalik będzie go badał. :-)

hejo

u nas tez piekne słonce ale pogoda mroźna jak narazie ja dzis znów musze do miasta naginac a tak mi sie nie chce bo zaplanowałam sobie porzadki w szafach na dzis:tak: trzeba nie potrzebne ciuchy powywalac bo miejsca mi juz brakuje......

Jarzebinka- ale fajowo ze ci sie udało super a na jakiej ulicy dokładnie???
Iwonka- kiedys pisałas jak czest jestem w Polsce to tak srednio raz na 6-m-c a czasami i rzadziej;-)
Słowiczek- trzymam kciuki za synka by wszystko było ok z serduszkiem a przepraszam ze pytam moze nie doczytałam co twojemu małemu jest z rączką??

Musze sie pochwalic bo moje dziecko znów sie czegos naumiało a mianowicie:tak::tak:
- umie wydmuchac nosek w chusteczkę
-wejdzie sama na łózko
-wchodzi po schodach
- jak tanczy to obraca sie w kółko i macha raczkami
- pokazuje gdzie ma oczko nosek itp....
- robi ajka( głaszcze po buzi)
-układa magnesiki na lodówce....
to chyba tyle...................;-)

lece zmyc podłoge bo mała jajo jadła i wtarła mi co nieco w panele:sorry2::sorry2::sorry2:

Pinka, mieszkanko, przy Marcelińskiej, a dokładnie na ul. Poranek, czyli wieżowiec za Biedronką ..... więc po krzesełko nadal będziesz miała bliziutko ..... :tak::tak::tak: i gratulacje dla małej za nowe umiejętności :cool2:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny;-)
Juz tak dawno mnie tu nie było, ze nie wiem czy mnie tu jeszcze przyjmiecie :-p Mam troszkę kłopotow w zyciu rodzinnym i jakąs taką malutką depresję przez to wszystko, ale podczytuję Was ukradkiem, tylko na pisanie zero natchnienia :zawstydzona/y:
U nas generalnie ok. od powrotu z Pl na poczatku czerwca cały czas mam gosci, najpierw siostra z chłopakiem, potem druga z synem, a teraz jest tu mama, ale wylatuje 7 pazdziernika i znow zostanę sama na placu boju :-( Kuba śmiga juz sam, zacząl dokladnie w wieku 13 miesięcy, coraz więcej mówi, stawia sie czasem i buntuje, ale radzę sobie jakos z jego fochami, choc niekiedy cierpliwosci brak.Staram się nadrobic zaległosci na BB, ale nie jest łatwe, więcej piszę na "sierpniowych 2007", ale i Was nie chcę opuszczać, bo Poznań noszę głęboko w serduszku i byc moze juz niedługo wrócę do Wielkopolski, zobaczymy jak się to wszystko potoczy ;-) Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam :-)

Ja juz po zakupach mała nakarmiona i ja mam sajgon w chacie taki jaki miałam nie mam weny na nic:-:)-:)-:)-:)-(tak jakos do dupy sie czuje:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Słowiczek- przeczytałam twoja historie i sama nie wiem co powiedziec:no::no:
pewnie juz to za akceptowałaś i teraz juz nie jest to taki problem dla ciebie jak kiedys i dobrze bo tak jak wszystkie dziewczyny ci pisały masz cudnego synka i to najwazniejsze

reklama
Hejka
Jarzebinka - no to gratulki że mieszkanko juz twoje, teraz oby szybciej na swoje i bedzie git :) czekamy na parapetówe z niecierpliwoscia :-p;-) no a na nocniczku razcej nie bede sadzala na pol godziny czekając na siuśki czy kupke, raczej chodzilo mi o małe zapoznanie z nocnikiem, czyli posadzenie, pokazanie, jak sie spodoba i cos z tego bedzie to spoko, jak nie to nie, nocnik poczeka :tak:
Pinka - super Wikunia już taka fajna i tyle umie :-) nie moge sie doczekac aż moja Natka opanuje takie sukcesy ;-):-)
Kubala - no ale chyba muszą jakoś dbać o te baseny skoro takie małe dzieci przyjmują :dry: Czyli nie polecasz tych dwóch basenów?
Słowiczku - jesteś dzielną mamą :-)
my dwa dni same, mąż pojechał do wawy na jakies spotkania z pracy, ja szukam niani na dwa dni i jak narazie nie znalazłam nikogo :baffled: o żłobkach nie ma mowy bo kolejki na za rok :szok: ehh

Do góry