reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej Dziewczyny :-)
Kubę dzis obsypało, wiec jednak byla to trzydniowka :tak::tak::tak: nawet nie wiecie jak sie cieszę, a najbardziej to z tego, ze sie wstrzymalam z antybiotykiem, choc bylo to ryzykowne, ale jednak intuicja nie zawiodla ;-)
to teraz będziecie się ukrywac na watku zamkniętym kobitki? :-p;-)

reklama
natak - nieee :no: w zadnym wypadku nie bedziemy sie ukrywac.

To dobrze, ze juz lepiej :tak: Ja tam tez jestem przeciwna antybiotykom :no:

laseczki, a skąd Wy jesteście????sorka, że pytam, bo pewnie pisałyście:zawstydzona/y: pinka jak rozumiem zza graniy;-)a reszta laseczek????

Zobacz załącznik 85695

Co za beznadziejna pogoda, brrrrrrrr:wściekła/y:Z domu sie wychodzic nie chce. Mam nadzieje, że sie wypogodzi bo czekam na stolarza, a jak bedzie padac to nie przyjedzie. Zreszta odklada ten przyjazd juz od miesiaca:wściekła/y:

Ide włoski wysuszyc i uciekam. Piszcie, zebym miała co czytac jak wrócę ;-):-)

laseczki, a skąd Wy jesteście????sorka, że pytam, bo pewnie pisałyście:zawstydzona/y: pinka jak rozumiem zza graniy;-)a reszta laseczek????

Sercem z Ławicy, cialem z Zakrzewa;-):-D

cześć kobietki :-):-)

ja szaleje, normalnie energia mnie rozpiera, a to znak że poród się zbliża:tak::-) zdecydowaliśmy się kupić nowe łóżeczko, bo to które chciałam pożyczyć nie było w najlepszym stanie, wię wczoraj pojechałam kupić, sama!!, kupiłam, zapakowałam do samochodu, wniosłam do domu i uwaga!!! rozłożyłam!!! sama i jestem z siebie bardzo dumna;-):-D:-D, wczoraj też skończyli mi altane wię umyłam okno i drzwi:tak:, a dzisiaj będe przenosiła rzeczy do szafy na altanie, a za kilka dni będe miała w końcu garderobe więc pozbęde się w końcu tych kartonów stojących w całym mieszkaniu!!!:-):-) ale mam radoche ;-);-);-):-D:-D:-D
termin mam na 1sierpnia wię musze się streszczać, ale i tak się ciesze, bo do małego jest już wszystko!!!!

buziaki moje drogie, miłego dzioneczka:-):-)

tricolor - chyba sie wypogodzi :tak: Upałow nie beedzie, ale generalnie jest o.k.

taka mama- tylko zebys zdazyla z tym przenoszeniem tych rzeczy ;-) Ja tez tak mialam przed porodem i po dniu, ktory spedzilam w centrum handlowym na szalonych zakupach - urodziłam :tak:

Pinka, kubala, nata, jarzebinka - dzięki, potwierdziłyście tylko moje obawy co do zarazków i tłoku. Jeżdżę z Wiktoria na działkę, tam mamy rozlożony taki basen 1,10 m głęboki 4 m szeroki, więc wody wystarczy. Myślałam tylko, aby Wiki mogla z innymi dziećmi poprzebywać. Ona w parku zaczyna gadać po swojemu do biegających (tudzież tarzających się ) maluszków, więc skoro ja tak te dzieci interesuja, to czemu nie spędzać z nimi więcej czasu. Na basenie odkrytym w Poznaniu to chyba z 10 a może i więcej lat nie byłam....
Biedronka - jestem z grunwaldu. między Arena a parkiem Wilsona:tak:
taka mama - niezla agentka z Ciebie!

Gosia - sale zabaw tro kojarze tylko w centrach handlowych, niestety...:-(
Natomiast latem wiele się dzieje na dworze, np. w parku Wilsona w niedziele po południu sa koncerty, pokazy taneczne dzieci z pobliskich szkół, wystepy poznańskich zespołów tańca ludowego, towarzyskiego, czasami orkiestry, raz też widziałam pokaz walk.
To jest kierowane głównie do dzieci przedszkolnych i szkolnych, ale czasami (kolory + muzyka) nawet mój mały urwis na chwilę się zainteresuje.

reklama
hejka

Biedronka- ja z Grunwaldu ale obecnie UK:tak:
tricolor- ty juz nie merudz jak jeden dzien popada to nic sie nie stanie ;-):tak: u mnie leje cały czas prawie:cool::-D:-D:-D:-D
takamama- no to rzeczywiscie poszalałas jak ty wniosłas to łózeczko co??? no ale to znam ja dzien przed pordem to dywany po kolanach wyczysciłam pranie zrobiłam okna wyczyscilam itp..... hehe
Antylopka -pewnie ze kazdy by chciał dziecko do ludzi wypuścić ale ona jest jeszcze za mała na takie baseny a juz wogóle na jeziorka jakies:sorry2:
jarzebinka - a ty gdzie sie podziewasz? wystraszyłas sie awansu czy co?:-D:-D
Gosia- i jak tam smoczus??
a moje dziecko wyobrazcie sobie juz pieknie chodzi za jedna rącze moze pod koniec lipca uda sie jej zrobic pierwszy kroczek????

a gdzie reszta nowych mam sie podziewa co?

Do góry