reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Spokojnie dziewczyny - ja tu cały czas jestem :-) Bardzo dziekuję Wam za te miłe słowa, aż mi się ciepło na serduszku zrobiło :tak::-D Jak chcecie posłuchac o czyms innym niz pieluch to oki ;-)

Mam świetna dentystkę. Teraz przyjmuje już tylko z polecenia bo ma tylu klientów. Jak by co moge podac namiary. Przyjmuje na Polnej, codziennie od chyba 13.00 ( poza piatkami no i sobotą i niedzielą :-) ). Ma i rentgen i laser i inne tym podobne. Ja własnie do Niej się wybieram w czwartek, żeby sobie porzadek w uzebieniu zrobić przed ewentualna ciązą :-)

A powiem Wam jeszcze, że ja przeprowadzilismy sie do Zakrzewa to po tyg przywieźliśmy sobie do domu psiaka :-). Wiem, że ne zastapi on nigdy dziecka, ale mamy taka namiastkę :-) Jest z niego straszna przylepa, nie odstępuje nas na krok. Jest z nami strasznie związany i boimy się czy jak bedzie w domu dziecko to czegos głupiego z zazdrości nie zrobi :confused:

Zobacz załącznik 85758

Ostatnia edycja:
Gosia_k23 no wlasnie wczoraj poczytałam sobie posty tej "cisowianki" faktycznie cos mi tam nie gra, to pewnie jakis wkręt i ktos się przy tym dobrze bawi, ale jak temu komus lepiej się z tym zyje i sprawia mu to radosc, to niech mu będzie :-D ale jak na mamę 5 dzieci to ma wyjątkowo duuuuzo czasu, tylko dzisiaj w godzinach od od 9 z minutami rano do po 12 napisała chyba z 18 postow :-D no i ten jej wczorajszy post-cytuję "Moja znajoma nie ma chłopaka. Mówi, że czuje się jak była by w ciąży. Cały czas bierze hormony. Czy jest możliwość zapłodnienia bez udziału mężczyzny?? Dla mnie to trochę dziwne. Jak wy sądzicie??" ...żałosne i śmiechu warte, no ale jak widać delikatnie rozruszała forum heheeee

ah a co do dentysty, to mnie pewnie czeka wstawienie protezy lub implantow, az wstyd sie przyznac, ale nie mam juz kilku zębow, zresztą to chyba genetyczny spadek po mamusi, w wieku 35 lat juz miala szczękę montowaną.jak na razie dbam o te ktore mam tak jak zwykle, ale jakos nie sadze, by wytrwaly one ze mna do poznej starosci, a poza tym sa krzywe i bleeee wiec chce sobie zrobic implanty w przyszlosci i cieszyc sie pieknym, prostym i bielusim usmiechem ;-)

tricolor świetny psiutek, a jest w domku czy w kojcu?u was w Zakrzewie to ma gdzie się wylatac macie tam cudowne lasy ;-) no niby przy dziecku lepiej miec szczeniaka, aby się razem chowały, ale wiesz to chyba i tak zalezy od rasy i temperamentu zwierzaka, czy będzie agresywne i zazdrosne, czy tez dzielnie wcieli się w rolę opiekuna maluszka-zresztą sami zobaczycie jak się zachowa;-) uwielbiam zwierzęta, swego czasu mialam ich cale stadko, psy, koty, swinkę morską itd. jak to na wsi(nie wspomne o krolikach, kurach, nutriach :-D) w tej chwili w moim rodzinnym domku ostał się niestety tylko jeden psiaczek :-( i bardzo za nim tęsknie, bo to oczywiscie "przybłęda"-najwierniejsze i najkochansze stworzenie :tak:
Gosia_k23 a co się malej dziwisz??? po mamusi talenty artystyczne odziedziczyła :-p a tak na powaznie to czym ci to pokresliła? da sie zmyc?

Ostatnia edycja:
No ta "cisowianka" jak na piątkę i to tak małych dzieci to faktycznie ma sporo czasu - ja jestem w szoku.
Co do dentysty to faktycznie, ale ja raczej teraz nie dam rady bo zaciążyłam:)

A co do psa to my też sobie kupiliśmy a po dwóch latach pojawiło się dziecko:)

julia - "Co do dentysty to faktycznie, ale ja raczej teraz nie dam rady bo zaciążyłam:)"

To przeciez nic nie stoi na przeszkodzie :no: tym bardziej powinno sie dbac w tym czasie o zębole :tak: Ja tam w ciąży chodziłam i wszystko było o.k.

tricolor - piesiol super, na pewno zaakceptuje dzidzie :tak: 2 lata temu jak wprowadzilismy sie do nowego mieszkania to ja chorowałam na goldena. Awantury były o psa, bo ja chciałam na maxa a maż ciągle mówił, zeby sie wstrzymac, az bedzie dziecko. No i po jakims czasie zaszłam w ciąze, ur. sie Kuba i mi sie odechciało psa :-( ale tylko chwilowo :tak: Całe zycie miałam pieski to jak tylko Kubek podrosnie to znowu kupie czworonoga - przyjaciela :tak:

A Wy juz sie staracie czy jeszcze nie? A powiedz jakie badania sie robi, przed planowaniem ciąży?

ale dziwna ta laska "cisowianka" przy tyg. blizniakach i 10 mc. trojaczkach ma tyle czasu? albo jakas wyrodna matka, albo ma nad wyraz spokojjjjjjjjjjne dzieci :confused:

U nas dzis był pan wymierzyc balkon, bo nowe płytki chcemy połozyc, takie zeby młody sie nie ślskał ;-) Troche tego wyszło bo ponad 8 m. I cały dzien z głowy, bo pewnie hałas bedzie przy tym malym remoncie. Chyba pojade na działke a Tomka z tym zostawie ;-)

pinka - Ty to masz full energii :tak: Glowa cie boli a tu mieszkanko posprzatasz a tu poprasujesz. Ja dzis poszłam z młodym spac popołudniu. Teraz musze mykac jedzonkao mu na jutro przygotowac :tak:

gosia - pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz mała Ci taką niespodzianke zrobiła ;-)

Miłego wieczorku babki :-)

cześć lasie.
Dopadło mnie paskudne zaplenie oskrzeli. Męczy mnie drugi tydzień, biorę już drugi rodzaj antybiotyku i nie czuję sie wcale zdrowa. Ale najgorsze z lekarstw już odstawiłam więc funkcjonuję. ( jak któraś brała w ciąży fenoterol to wie, jak się czułam, bo w składzie wziewnego leku, który mam przepisany jest berotek fenoterolu). Cały czas na trzęsących nogach z latającymi rękoma. Fakt, pomagało i paskudnych ataków kaszlu nie miałam...:baffled::crazy:
Przyplątała mi się jakaś alergia na cóś lub co gorsza astma???

Dzieciaki moje szaleją od rana do wieczora na dworze. A jak wraca mężuś z pracy to mu pomagają w robótkach ziemnych. ( przygotowujemy ziemię pod trawnik i system nawadniania).
I tak jakoś leci.
Postaram sie wskoczyć znów na bb-owe obroty.
Buziam

slowiczek - no to niezle ... a ja myslałam, ze sie obijasz ;-)W takim razie zdrowka zycze, duuuzo :tak::tak::tak:

gosia - napisała, ze kłamala ? Jestem w szoku :szok: Jakas niezrownowazona... Powinni ją od razu z tego forum wyrzucic :tak:

A ja mimo tego, ze przed momentem, wstałam, to jakas niewyspana jestem :no:

Milego dzionka :tak:

reklama
gosia - normalnie musiałam walnąć posta, bo tak mnie takie cos w... ze szok :no:

Młody tez marudzil, bo zaliczył dzis konkretnego fikołka i ryczał 10 min. Ale widze, ze juz sie tuli do podusi, wiewc daje mu 15 min. i pojdzie spac. Oby pozniej było lepiej :tak:

A moze pogoda tez robi swoje ...

Do góry