reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ja mam jakies przewidzenia czy tam pokazała się jakaś mała kreska?

Hey Dziewczyny pomóżcie mi proszę w interpretacji tego wyniku testu ciążowego. Od blisko roku mam założoną wkładkę antykoncepcyjną niehormonalną, która działa przez 5 lat. Okres zawsze miałam regularny tak co 29-30 dni. W tym miesiącu okres spóźnia mi się już 5 dni i postanowiłam zrobić test ciążowy. Nie był z porannego moczu i wynik odczytałam mniej niż po 10 minutach. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Widać bledziutką drugą kreskę, ale pole jest jakieś zalane. Wydaje mi się, że jest on wadliwy i w ciąży nie jestem. Wkładka miała gwarantować ochronę przed ciążą przez 5 lat, ale jej skuteczność nie jest 100%. Jutro powtórzę test z porannego moczu, a jak do poniedziałku nie dostanę @ to pójdę na badanie krwi.
A wy co o tym myślicie?
20200515_165326.jpg
20200515_165318.jpg

reklama
Niekoniecznie negatyw. Ja tam na pewno bym poczekała i na następny dzień powtórzyła. Te testy takie psikusy czasami robią. Mi przy ciąży potwierdzonej przez lekarza kreska pływała po teście. Nikt mi nie wierzył a jednak był pozytyw.

Ale tu nikt nie mówi, żeby nie powtarzać testu, tylko że ten ze zdjęcia jest negatywny ;)
Jutro może wyjść pozytywny, co nie zmieni faktu, że ten ze zdjęcia jest negatywny :)

@Majaa87 test wadliwy, zalany, zrób drugi, z porannego moczu.
Niestety, ciąże z wkładką miedzianą się zdarzają :(

Do góry