reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy coś widać ?

Napisała że zachodzi łatwo ale tych ciąż nie utrzymuje. Więc jak rozumieć. Nie wiem kto tu komu próbuję coś na siłę udowodnić. Serio
i gadaj z taką… Nie utrzymałam 4 ciąż dlatego napisała w liczbie mnogiej! Matko, dlaczego to jest dla Ciebie tak trudne do zrozumienia. Same dopisujecie mi historie - najpierw Pati potem Ty, a po d każdym moim postem jest stopka, gdzie wszystko podane jest jak na tacy!

reklama
i gadaj z taką… Nie utrzymałam 4 ciąż dlatego napisała w liczbie mnogiej! Matko, dlaczego to jest dla Ciebie tak trudne do zrozumienia. Same dopisujecie mi historie - najpierw Pati potem Ty, a po d każdym moim postem jest stopka, gdzie wszystko podane jest jak na tacy!
rozumie rozumie dobrze, tylko już głupio się przyznać :)

A jeszcze chciałam napisać, że jak ktoś zazdrości mi wolnego czasu to polecam karmienie piersią nie dość, że zdrowo i dla mamy i dla dzidziusia to jeszcze można poleżeć ❤️
widzisz, tu mamy przykład złośliwości z drugiej strony, który mógłby trafić na przykry grunt. Ja zawsze marzyłam o karmieniu piersią, ale nie było mi dane, nigdy. Próbowałam wszystkiego i wszystkich, wydałam masę pieniędzy i nie udało mi się poruszyć laktacji :( Może takie mam ciało? W każdym razie ten komentarz też był raczej niepotrzebny, bo po co pisać takie rzeczy? Czytam to wszystko i zastanawiam się dlaczego tak lubimy się ranić.

widzisz, tu mamy przykład złośliwości z drugiej strony, który mógłby trafić na przykry grunt. Ja zawsze marzyłam o karmieniu piersią, ale nie było mi dane, nigdy. Próbowałam wszystkiego i wszystkich, wydałam masę pieniędzy i nie udało mi się poruszyć laktacji :( Może takie mam ciało? W każdym razie ten komentarz też był raczej niepotrzebny, bo po co pisać takie rzeczy? Czytam to wszystko i zastanawiam się dlaczego tak lubimy się ranić.
Dokładnie to samo miałam napisać. Mnie też osobiście dotyka ten temat bo też chciałam karmić dłużej niż 2 tygodnie i nie było mi to dane

Dokładnie to samo miałam napisać. Mnie też osobiście dotyka ten temat bo też chciałam karmić dłużej niż 2 tygodnie i nie było mi to dane
Przykro mi, że wam karmienie piersią nie wyszło!
Tylko skąd @olka11135 mogła o tym wiedzieć?

Może trzeba było odpuścić zgodnie z radami koleżanek?

Wiesz mi np lekarz powiedział że dziecko za mało waży i trzeba dokarmiać a tego nie robię. Ufam sobie 😊 Więc czasem to nie jest kwestia wydanych pieniędzy, ale też innych aspektów.

Czasem ma się pecha bo np bierze się ciężka chemię i wtedy trzeba po prostu wybrać miejsce zło.

reklama
Przykro mi, że wam karmienie piersią nie wyszło!
Tylko skąd @olka11135 mogła o tym wiedzieć?
znikąd, dlatego warto uważać na złośliwe słowa. Nigdy nie wiadomo z kim ma się do czynienia ani jaką walkę toczy, więc na wszelki wypadek lepiej się powstrzymać. Jestem pewna, że każda z nas dostała cios prosto w serce przez czyjeś bezmyślne słowa i nawet nie zdążyła zareagować, tylko po prostu zapadła się w sobie. Mnie boli to, że nie mogłam dać dzieciom piersi, a kogoś to, że nie mógł zajść w ciążę bez żadnych problemów. Nie wiem czy mogę komuś zrujnować dzień swoimi słowami, więc na nie uważam. Tylko tyle chciałam powiedzieć :)

Do góry