reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZILAŁT'owe starania

Hej. Oby nam wszystkim się udało w niedługim czasie.
Miłego dnia i bądźcie grzeczne [emoji6]
no chyba że macie ovu to nie musicie [emoji23]
16ece8f35872531dcd6467d830a53258.jpeg

reklama
O jak miło :)Śliczny obrazek :)Dzień dobry wszystkim:)a gdzie się reszta podziała?na innym wątku?:( Jak się czujecie?kiedy która testuje ja za 2 -tyg!!! :/:/

Witam wszystkie nowo przybyłe. Ja jak zwykle rano nadrabiam wątki bo wieczorem padam.

Dżizas, a ja wariuje chyba. W sumie ja na to forum też trafiłam przez przypadek, bo szukałam czy ktoś miał podobne objawy do moich od 5 dni napieprza mi prawy jamnik, ale to tak, że wytrzymać nie idzie. Gimnastykuje się, jak tylko mogę, żeby mniej bolało :D Od wczoraj czuje dziwne ciągnięcie w podbrzuszu. Do tego mam zaparcia i gazy, a brzuch czuje, że mam tak wielki, że zaraz wybuchnie. Nawet gumka od legginsów mnie boli i ściska, jakby mnie ktoś pasem związał. (Nigdy nie mialam żadnych problemów gastrycznych, a i diety nie zmieniłam) No i mam ciągle strasznie w ustach gorzko, jakbym miała świeżą plombe w zębie (znacie ten smak? :D) Przyjaciółce wszystko opisuje, to mówi, że oszalałam całkowicie. Zostały 4 dni do @.. ale żadnych objawów przed miesiaczkowych nie mam. A zawsze mnie cycki bolą i zęby nawet gastro mnie nie dopadła. Kurde, musiałam komuś naopowiadać, bo nikt już mnie słuchać nie chce. Niech już będzie 14sty. I będzie spokój albo radość:p

Już niedługo :) chociaż dla mnie do 13 cała wieczność;) u mnie z kolei na odwrót nigdy mnie cycki nie bolały a teraz czuję - może nie taki ból jak w pierwszej ciąży, ale normalnie też nie jest. A posmak w buzi też może pozytywnie nastawiać - zdarza się metaliczny posmak na początku. Ile kobiet tyle objawów i w różnym natężeniu, a ile jeszcze sobie wkręcić można więc czekajmy w miarę spokojnie.... Wiem- sama nie wierzę w co piszę :p

@SalsaPL trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) koniecznie do nas zajrzyj i dajznac jak przegląd ;)

@OtoKasia ja do gina regularnie za to właśnie tarczyce zaniedbałam... 6 lat temu jak byłam w ciązy wykryli guzki, niby żadnbych leków brać nie muszę, ale jak w końcu po 5 się przeszłam to teraz moja endokrynolog zastanawia się nad wycięciem jednego płata i radzi żebym zaczekała z ciążą... Próbowałam ;) a później postanowiłam zdać się na los - będzie to jakoś będzie musiała mnie i w ciąży prowadzić, nie zajdę do zabiegu - to wtedy będę się starać po;)

Tu Cie kazdy wyslucha. Jak sie nie zna to dpda przynajmniej otuchy.
Mnie jajniki po.owu bolą straeznie. Okazalo sie po konsultacji ginekologicznej ze to po peknieciu jajeczka zostaje jakis tam plyn i on tworzy niegroźny stan zapalny- peklo to musi troche bolec. Do 14.01 trzymamy sie razem :) tez mi tak wypada.
Mi tez... Ale ka nie mam co testować bo juz mam bóle głowy jak przed @. Więc czekam[emoji22]

@evellin 00 piękny obrazek na początek dnia :)

@Asik1234 kurcze to Ty jeszcze się staraj ;) trzymam kciuki i dawaj znać jak tam u Ciebie.

@Integral nie chcę Cie nastawiać, ale bóle głowy też są często na początku ciąży.... Dla bezpieczeństwa ratuj się paracetamolem. jesteśmy teraz na podobnym etapie ;)

@Asik1234 kurcze to Ty jeszcze się staraj ;) trzymam kciuki i dawaj znać jak tam u Ciebie.

@Integral nie chcę Cie nastawiać, ale bóle głowy też są często na początku ciąży.... Dla bezpieczeństwa ratuj się paracetamolem. jesteśmy teraz na podobnym etapie ;)
Paracetamol juz mi nie pomaga. Ale biore najmniejszą dawkę ibuprofenu. I tobtyljo lekko tłumi. To taka migrena przed @. Od ostatniego porodu dopada mnie co miesiąc. Także jestem pewna ze przyjdzie...

No właśnie ostatnie starania 4 dni temu dzień przed planowanym owu i na tyle w tym cyklu bo mój pojechal w delegacje...wiec nie wiem czy liczyć woglule na ten cykl..No ale zobaczymy :)ja tu jestem na bieżąco codziennie z kawa od rana wiec za 13 dni jak @ nie przyjdzie to testuje i z ranca Po teście napewno dowiecie się pierwsze o kolejnym zapewne rozczarowaniu..:)

Witam wszystkie nowo przybyłe. Ja jak zwykle rano nadrabiam wątki bo wieczorem padam.

Już niedługo :) chociaż dla mnie do 13 cała wieczność;) u mnie z kolei na odwrót nigdy mnie cycki nie bolały a teraz czuję - może nie taki ból jak w pierwszej ciąży, ale normalnie też nie jest. A posmak w buzi też może pozytywnie nastawiać - zdarza się metaliczny posmak na początku. Ile kobiet tyle objawów i w różnym natężeniu, a ile jeszcze sobie wkręcić można więc czekajmy w miarę spokojnie.... Wiem- sama nie wierzę w co piszę [emoji14]

@SalsaPL trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) koniecznie do nas zajrzyj i dajznac jak przegląd ;)

@OtoKasia ja do gina regularnie za to właśnie tarczyce zaniedbałam... 6 lat temu jak byłam w ciązy wykryli guzki, niby żadnbych leków brać nie muszę, ale jak w końcu po 5 się przeszłam to teraz moja endokrynolog zastanawia się nad wycięciem jednego płata i radzi żebym zaczekała z ciążą... Próbowałam ;) a później postanowiłam zdać się na los - będzie to jakoś będzie musiała mnie i w ciąży prowadzić, nie zajdę do zabiegu - to wtedy będę się starać po;)
Boże aż sie boję o swoją. I nie wiem co ci życzyć... Żebyś zaszła po zabiegu czy przed?? Oby Ci się spełniło po twojej myśli!

reklama
Do góry