reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZILAŁT'owe starania

Hej. Oby nam wszystkim się udało w niedługim czasie.
Miłego dnia i bądźcie grzeczne [emoji6]
no chyba że macie ovu to nie musicie [emoji23]
16ece8f35872531dcd6467d830a53258.jpeg

reklama
O jak miło :)Śliczny obrazek :)Dzień dobry wszystkim:)a gdzie się reszta podziała?na innym wątku?:( Jak się czujecie?kiedy która testuje ja za 2 -tyg!!! :/:/

Witam wszystkie nowo przybyłe. Ja jak zwykle rano nadrabiam wątki bo wieczorem padam.

Dżizas, a ja wariuje chyba. W sumie ja na to forum też trafiłam przez przypadek, bo szukałam czy ktoś miał podobne objawy do moich od 5 dni napieprza mi prawy jamnik, ale to tak, że wytrzymać nie idzie. Gimnastykuje się, jak tylko mogę, żeby mniej bolało :D Od wczoraj czuje dziwne ciągnięcie w podbrzuszu. Do tego mam zaparcia i gazy, a brzuch czuje, że mam tak wielki, że zaraz wybuchnie. Nawet gumka od legginsów mnie boli i ściska, jakby mnie ktoś pasem związał. (Nigdy nie mialam żadnych problemów gastrycznych, a i diety nie zmieniłam) No i mam ciągle strasznie w ustach gorzko, jakbym miała świeżą plombe w zębie (znacie ten smak? :D) Przyjaciółce wszystko opisuje, to mówi, że oszalałam całkowicie. Zostały 4 dni do @.. ale żadnych objawów przed miesiaczkowych nie mam. A zawsze mnie cycki bolą i zęby nawet gastro mnie nie dopadła. Kurde, musiałam komuś naopowiadać, bo nikt już mnie słuchać nie chce. Niech już będzie 14sty. I będzie spokój albo radość:p

Już niedługo :) chociaż dla mnie do 13 cała wieczność;) u mnie z kolei na odwrót nigdy mnie cycki nie bolały a teraz czuję - może nie taki ból jak w pierwszej ciąży, ale normalnie też nie jest. A posmak w buzi też może pozytywnie nastawiać - zdarza się metaliczny posmak na początku. Ile kobiet tyle objawów i w różnym natężeniu, a ile jeszcze sobie wkręcić można więc czekajmy w miarę spokojnie.... Wiem- sama nie wierzę w co piszę :p

@SalsaPL trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) koniecznie do nas zajrzyj i dajznac jak przegląd ;)

@OtoKasia ja do gina regularnie za to właśnie tarczyce zaniedbałam... 6 lat temu jak byłam w ciązy wykryli guzki, niby żadnbych leków brać nie muszę, ale jak w końcu po 5 się przeszłam to teraz moja endokrynolog zastanawia się nad wycięciem jednego płata i radzi żebym zaczekała z ciążą... Próbowałam ;) a później postanowiłam zdać się na los - będzie to jakoś będzie musiała mnie i w ciąży prowadzić, nie zajdę do zabiegu - to wtedy będę się starać po;)

Tu Cie kazdy wyslucha. Jak sie nie zna to dpda przynajmniej otuchy.
Mnie jajniki po.owu bolą straeznie. Okazalo sie po konsultacji ginekologicznej ze to po peknieciu jajeczka zostaje jakis tam plyn i on tworzy niegroźny stan zapalny- peklo to musi troche bolec. Do 14.01 trzymamy sie razem :) tez mi tak wypada.
Mi tez... Ale ka nie mam co testować bo juz mam bóle głowy jak przed @. Więc czekam[emoji22]

@evellin 00 piękny obrazek na początek dnia :)

@Asik1234 kurcze to Ty jeszcze się staraj ;) trzymam kciuki i dawaj znać jak tam u Ciebie.

@Integral nie chcę Cie nastawiać, ale bóle głowy też są często na początku ciąży.... Dla bezpieczeństwa ratuj się paracetamolem. jesteśmy teraz na podobnym etapie ;)

@Asik1234 kurcze to Ty jeszcze się staraj ;) trzymam kciuki i dawaj znać jak tam u Ciebie.

@Integral nie chcę Cie nastawiać, ale bóle głowy też są często na początku ciąży.... Dla bezpieczeństwa ratuj się paracetamolem. jesteśmy teraz na podobnym etapie ;)
Paracetamol juz mi nie pomaga. Ale biore najmniejszą dawkę ibuprofenu. I tobtyljo lekko tłumi. To taka migrena przed @. Od ostatniego porodu dopada mnie co miesiąc. Także jestem pewna ze przyjdzie...

No właśnie ostatnie starania 4 dni temu dzień przed planowanym owu i na tyle w tym cyklu bo mój pojechal w delegacje...wiec nie wiem czy liczyć woglule na ten cykl..No ale zobaczymy :)ja tu jestem na bieżąco codziennie z kawa od rana wiec za 13 dni jak @ nie przyjdzie to testuje i z ranca Po teście napewno dowiecie się pierwsze o kolejnym zapewne rozczarowaniu..:)

Witam wszystkie nowo przybyłe. Ja jak zwykle rano nadrabiam wątki bo wieczorem padam.

Już niedługo :) chociaż dla mnie do 13 cała wieczność;) u mnie z kolei na odwrót nigdy mnie cycki nie bolały a teraz czuję - może nie taki ból jak w pierwszej ciąży, ale normalnie też nie jest. A posmak w buzi też może pozytywnie nastawiać - zdarza się metaliczny posmak na początku. Ile kobiet tyle objawów i w różnym natężeniu, a ile jeszcze sobie wkręcić można więc czekajmy w miarę spokojnie.... Wiem- sama nie wierzę w co piszę [emoji14]

@SalsaPL trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) koniecznie do nas zajrzyj i dajznac jak przegląd ;)

@OtoKasia ja do gina regularnie za to właśnie tarczyce zaniedbałam... 6 lat temu jak byłam w ciązy wykryli guzki, niby żadnbych leków brać nie muszę, ale jak w końcu po 5 się przeszłam to teraz moja endokrynolog zastanawia się nad wycięciem jednego płata i radzi żebym zaczekała z ciążą... Próbowałam ;) a później postanowiłam zdać się na los - będzie to jakoś będzie musiała mnie i w ciąży prowadzić, nie zajdę do zabiegu - to wtedy będę się starać po;)
Boże aż sie boję o swoją. I nie wiem co ci życzyć... Żebyś zaszła po zabiegu czy przed?? Oby Ci się spełniło po twojej myśli!

reklama
Do góry