reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZILAŁT'owe starania

Niutka chwala ze Nas nie opuscilas
No wiesz co ??? Rano wstaję, jeszcze oczy do końca nie otwarte - lecę na forum jak do drugiego domu - a on zburzony !!!! Szczerze, przeczytałam i nie rozumiem.... mam na ten temat swoje zdanie - ale go głośno nie powiem :p najważniejsze, że Salsa dała cynk i jakoś przez doliny, góry, morza i rzeki ale w końcu Was znalazłam (nielotna jestem w poruszaniu się po forum, a żeby już coś znaleźć ..... :) ). Bez Was to bym dopiero od tych starań dostała w banie :D

reklama
Mi teoretycznie pokazuje flo 1 dzień @ na 26.01.I niby dziś mam owulacje według aplikacji a przestał mnie boleć jajnik.... Mimo brania wiesiołka śluzu nie zauważyłam :/

@kobietka301 i ja śluzu w palce nie biore ale podcieram się i sprawdzam na papierze

Sylwia mi tez tak pokazuje i teraz sprawdziłam i tez 1-wszy dzień @ mam 26.01 a nie 25.01 i tez owu mi pokazuje. A śluz wodnisty :)

No wiesz co ??? Rano wstaję, jeszcze oczy do końca nie otwarte - lecę na forum jak do drugiego domu - a on zburzony !!!! Szczerze, przeczytałam i nie rozumiem.... mam na ten temat swoje zdanie - ale go głośno nie powiem :p najważniejsze, że Salsa dała cynk i jakoś przez doliny, góry, morza i rzeki ale w końcu Was znalazłam (nielotna jestem w poruszaniu się po forum, a żeby już coś znaleźć ..... :) ). Bez Was to bym dopiero od tych starań dostała w banie :D
Ty jak zwierze po wachu Nas wyczailas hahaha ja padam dzisiaj na ryj,
Nie wiem
Co sie stalo a do okresu jeszcze

Eeeeehhhhh na znowu wariuje..... Niby jeszcze 3 dni albo 4..... A ja juz myślę o testach. Mimo ze wiem ze @ przyjdzie. Mała nadzieja zawsze jest...

Ja tez m
Eeeeehhhhh na znowu wariuje..... Niby jeszcze 3 dni albo 4..... A ja juz myślę o testach. Mimo ze wiem ze @ przyjdzie. Mała nadzieja zawsze jest...
tego nie wiesz,ze przyjdzie;) jak pamietam z podpaska lazilam , bo myslalam, ze juz za chwile za momencik i nie przyszla:)

Sylwia ja nic nie stosuje oprócz witamin i kwasu foliowego. I jedyne co zauważyłam innego w tym cyklu to śluz jest wodnisty a nie rozciągliwy jak zwykle.

reklama
Ciekawostka

Każdy lek zażywany regularnie w znacznych ilościach może wpływać na płodność. Ibuprofen przyjmowany doraźnie nie jest groźny, jednak gdy staramy się o dziecko, trzeba ograniczyć jego przyjmowanie, ile jest to możliwe. Ibuprofen należy bowiem do niesteroidowych leków przeciwzapalnych, które mogą odpowiadać za zaburzenia owulacji, a tym samym mają wpływ na płodność kobiety (u mężczyzny powoduje problemy z erekcją).
Uwaga! Ostrożnie też trzeba podchodzić do stosowania preparatów zawierających kofeinę, kodeinę i aspirynę (również niesteroidowy lek przeciwzapalny).

Do góry