Skasowalo mi postaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Anja spotkalam sie z wieloma glosami i opiniami i slowami krytyki, ze moje dziecko chodzi jeszcze do przedszkola, ze jest ze stycznia, wiec mogl isc we wrzesniu do szkoly, ale ja od zawsze wiedzialam, ze dziecko posle z jego rocznikiem. Raz, ze zachwiania zawodowe, wiem co to znaczy siedziac w szkole przez 5 godzin i byc skoncentrowanym. Dziecko 5 letnie nie jest w stanie, no chyba ze jest geniuszem. Pod wzgledem psychofizycznym jest to za wczesnie dla tak malego dziecka utrzymac koncentracje przez 5 godzin (albo i wiecej). Tlumaczenia typu: rok stracony, dla mnie, ci rodzice powinni najpierw troche poczytac, przyjrzec sie ich dziecku, pobawic sie z dzieckiem, byc moze zrozumieja, ze kazdy wiek ma swoje cele i prawa. Ja mam nipote, ktora poszla w wieku 5 lat do szkoly, teraz ma 13 i od wrzesnia pojdzie do liceum, szok!!! owszem jest zdolna itp, ale nie bardziej niz jej koledzy z klasy. Nauczycielki w przedszkolu tylko przy zapisie sie zapytaly, czy mamy zamiar poslac wczesniej, nikt nie nalegal, nie namawial, bardzo profesjonalnie podchodza do sprawy.
W PL jeszcze rok maja wybor, chyba od 2013, czy 2014 nawet obowiazkowo pojda 6 latki. W PL zauwazylam jednak, ze ludzie chca wysylac wczesniej dzieci, czym to jest spowodowane??? moda? strata czasu? non capisco;-)
Luczka moja tesciowka nazywala Patryka, stronzetto...nie robila tego zlosliwie, ale potem sie dziwila, ze dziecko nie chcialo u niej zostawac
Pecora nera, tutaj chyba tez nie jest latwo o znieczulenie, nie wiem bo ja mialam cesarke, i mialam prawo wyboru, totale czy nie, ale gin byl zwolennikiem totale wiec go posluchalam. W kazdym razie wiele zalezy od regionu, od szpitala.
Strega przykra sprawa...sytuacja niestety na rynku jest niewesola, powodzenia