reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Luczka no niezle, stronzetto, puzzone, te tesciowki maja bogata wyobraznie:tak:, ja szczerze mowiac jak poraz pierwszy to uslyszalam to sie oburzylam:szok:, mial chyba 3 tygodnie, i ona wyjechala do mojego ukochanego dziecka z takim tekstem. Teraz juz przywyklam...ale z moich ust nie wychodzi np :no:nonnina stregetta, milczenie jest najlepszym lekarstwem... czasami....;-)
Moj Patryk dzisiaj kolejnego zabka sie pozbyl, normalnie konduktorem moglby byc, same okienka w buzi:-), zabek juz lezy pod poduszka, tym razem nie pozwolil mu sie zgubic w przedszkolu.
Jutro jedziemy z papi do Toskani, on sluzbowo, my rekreacyjnie:tak:.
Kochane dobrej nocki Wam zycze

reklama
agatka nigdy nie slyszalam zeby kura zdechla na zawal :szok: kiedys moja mama wygrzewala kurczaki zarowka taka wielka ale to byly kurczaki nie jajka.
eve ale sie usmialam z samego rana "nonnina stregetta":-D
uroczo musi wygladac ten Twoj kasownik. Milej wycieczki Wam zycze.

Dzien Dobry:-)jakos ostatnio nie mam weny na pisanie:no:
pecoraneraja mialam epidurale(znieczulenie w kregoslup)tu jest lista szpitali con epidurale :
TRENTINO ALTO ADIGE

TRENTO

Arco

FRIULI-VENEZIA-GIULIA

PORDENONE

Ospedale Santa Maria degli Angeli,

UDINE

policlinico universitario

di San Daniele del Friuli

LOMBARDIA

MILANO:

Buzzi con obbligo di visita anestesiologica.
San Giuseppe
Alla clinica Pio X: esami, colloquio con anestesista in cui si fa la pre-cartella
San raffaele
Mangiagalli
Niguarda
BERGAMO

Treviglio
con obbligo visita anestesiologica e partecipazione all'incontro di spiegazione
PAVIA
Policlinico san Matteo: con obbligo di visita anestesiologica solo al momento del ricovero
Clinica città di pavia,COMO
Ospedale Valduce
VARESE
ospedale S Filippo
I Cittiglio,
Del Ponte
ERBA
Sacra Famiglia"
LECCO
Manzoni"

VENETO
PADOVA

clinica ostetrica
Camposampiero

V ENEZIA MESTRE
Ospedale Villa Salus

Dolo (Venezia)

TREVISO
Oderzo
Montebelluna

PUGLIA
BARI
Clinica S. Maria, struttura privata convenzionata.
LIGURIA
GENOVA
Ospedale S Martino con obbligo di incontro anestesista e firma del consenso
Galliera
San carlo (voltri)

Emilia-romagna
FORLI

ospedale Pierantoni...appuntamento con anestesista ed esami da effettuare anticipatamente

BOLOGNA

Ospedale Sant'Orsola offre gratuitamente n.10 epidurali ogni settimana. bisogna prenotarla
alla fine si paga solo il ticket per il colloquio con l'anestesista

LAZIOROMA

Ospedale San Giovanni.
.
ospedale san camillo roma. ps 24 ore e terapia intensiva neonatale

villa S Pietro Fatebenfratelli, via Cassia Roma!

Roma Fabia Mater, clinica convenzionata, tutto assolutamente gratis, epidurale 24h su 24h previa visita anestesista che pero' viene solo 30 euro

Sandro Pertini

g.b.grassi di ostia"
Cristo Re

Per tutti gli altri ospedali del lazio
http://www.vitadidonna.it/sanitapubblica_000053.ht-ml

cd.

TOSCANA

tutti gli ospedali dove fanno l'epidurale la offrono gratuitamente.

EMPOLI
san giuseppe , previo incontro formativo di gruppo con l'anestesista e visita x la firma della liberatoria e controllo esami.
FIRENZE

Careggi
Ponte a Niccheri (Bagno a Ripoli)
Torregalli (Scandicci)PISA

Ospedale Santa Chiara: epidurale garantita 24/24 h, gratuita,si deve fare un incontro con l'anestesista (ma pare che in caso di parto pre-termine te la facciano lo stesso previa visita durante il travaglio).

Pontedera, Livorno, Lucca, Grosseto niente epidurale,

per tutti gli altri Ospedali toscani
http://www.polesine.com/pagine/societa/diritti/par--to_indolore.htm

SICILIA

CATANIA

Ospedale S. Bambino

Clinica GRETTER

PALERMO

Ospedale Buccheri La Ferla Fatebenefratelli. bisogna fare la visita anestesiologica (anch'essa gratuita) con i relativi esami.
CAMPANIA

SALERNO
la Clinica del Sole.
PIEMONTE

TORINO
Sant'anna
sorki dziewczynki ,ze tyle tu miejsca zajelam
:szok::szok:

Agatkabiedna ta Twoja kurka:-(biedactwa nawet takie zwierzatka tak umieraja:no:
eveooo Toscana??gdzie konkretnie bedziecie??
Kochane ktora uzywala chodzik??pediatrzy odradzaja co WY na to???
Milego dzionka zycze
;-)

dzien dobry....u mnie w koncu slonce....
eve udanej wycieczki,fajnie musi wygladac twoj patryk...
cucciola o chodzikach ja ci pisalam,ze jestem na nie a jak juz masz to wsadzaj ja tylko na pare minut dziennie...ja sie spotkalam z lekarzami tu i w polsce co byli na nie i ich posluchalam,w koncu mozna sie obejsc...
luczka no za to ciagniecie za wlosy to ja bym jej dala....:wściekła/y:na buty napewno naciagniemy bo tesoro rosnie stopa jak cos zaraz bedzie miala moje 41
anika a ty masz turystow?jak zabek?
agatka mam nadzieje,ze cos wymyslicie,bo szkoda jajek,ale racgunku za prad nie zazdroszcze:-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! dobrze juz mamy nowy dzien, bo wczoraj to same zle wiesci...
agatka ech, szkoda kurki, ja to zupelnie nie wiem o co z tymi jajkami chodzi, ale zycze Ci powodzenia w wygrzewaniu!
eve udanej wycieczki i gratulacje kolejnego wypadnietego zabka!
luczka hehe, no i dobrze powiedzial babci!
cucciola ja tez Ci pisalam, ze ortopedzi sa przeciwni, my nie mielismy
pecora nera tutaj ze znieczuleniem wyglada, ze jest tak jak w Polsce, w niektorych szpitalach gwarantowane 24/24,7/7 w innych tylko jak jest anestezjolog, ja przy pierwszym porodzie mialam, ale nie musialam sie wczesniej umawiac z anestezjologiem, juz w trakcie porodu robil ze mna wywiad,
ale radze Ci od siebie duzo poczytac i o samym znieczuleniu, jego skutkach ubocznych i opinie dziewczyn, ja np. bylam bardzo z niego niezadowolona i przy drugim porodzie juz nie chcialam, i teraz tez nie chce

a my wczoraj w koncu odebralismy nowy rowerek dla Antosia :-) pan ze sklepu dwa razy do nas dzwonil z pytaniem, czy naprawde nie chcemy zeby przykrecal rotelli, chyba myslal, ze nie rozumiemy, o co chodzi, bo jak przyszlismy do sklepu znow sie pytal, czy przykrecic, Antos mu powiedzial, ze nie, bo on umie jezdzic bez rotelli, ale pan nie chcial mu wierzyc i wyszedl za nami ze sklepu, zeby zobaczyc ;-) ja nie bylam pewna czy tak od razu pojedzie, bo duzy ten rowerek mi sie wydawal, a bez problemu dal rade

a Mikolaj chetnie przejal stary rowerek Antosia i z wielkim zapalem cwiczy, wczoraj maz za nim biegal a Miko tylko "nie tsymaj! nie tsymaj! a za chwile tsymaaaaaj!" ;-) niezly ubaw,
niby malutki ten rowerek, ale nasz Mikolaj jeszcze mniejszy, i tak sie z nim biedny siluje, zobaczymy czy uda mu sie nauczyc

milego dnia zycze wszystkim!

Ostatnia edycja:
kosmitka gratulacje dla antosia,a dobrze chlopu pokazal,ze umie jezdzic...trzymam kciuki za mikolaja,napewno sie raz dwa nauczy,zdolniachy te twoje chlopaki...my tez mamy rower ale i koleczka z boku,bo chiara stwierdzila,ze jej sie taki rower tylko podaba,:-)probowalismy z dwoma kolkami,ale nic z tego...co do czkawki to chiara w brzuchu tez miala czesto a i teraz ma czesto nie wiem od czego to zalezy...a brzusio jak?

reklama
anja dzieki, brzusio dobrze, duzo sie rusza :-)
a z dwoma kolkami to nic na sile, nasz Antek rok jezdzil na 4ech kolkach, a jakos w okolicach 4tych urodzin sam zaproponowal, zeby mu odkrecic i w ciagu kilku dni sie nauczyl
z jednej strony to fajne, bo szybciej i latwiej mu sie jezdzi, nie utyka w dziurach, ale z drugiej strony trzeba go duzo bardziej pilnowac, zeby nie wyjechal na ulice czy cos, niby jest ostrozny, ale nigdy nie wiesz...

a Mikolaj z kolei to umie utrzymywac rownowage, bo jezdzi od roku na takim rowerku biegowym, ale nie umie krecic pedalami ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry