reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
To kto jeszcze 2w1?
Ja, Anula, Marys, Minnie, Mikoto, Ines...ktoś jeszcze?

Jaaa! :happy: ale nie odzywam się ostatnio, tylko Was czytam na bieżąco, bo w sumie nie mam o czym pisać :-( Wcześniej sporo pisałyście o starszych dzieciaczkach, teraz o tych malutkich, a ja w sumie tylko tak czekam czytam i się nie wtrącam w dyskusje, bo Wy mądre rzeczy piszecie, a ja w sumie żadnego doświadczenia na polu macierzyństwa nie mam ;-)
Myślę, ze zacznę się udzielać jak już będę miała synka po tej stronie brzuszka i zacznie mnie dotyczyć to o czym teraz toczą się rozmowy :happy:

Kingusia, i ja tule i mocno ściskam kciuki za laktacje!!!

My wczoraj byliśmy na wizycie u lekarza.. No u nas przybranie zaskoczyło mnie w druga stronę.. Przy wyjściu ze szpitala 3650, w dwa i pól tyg po 4550g:szok:

Dla mnie to nowość .. Zuzia przybierala minimalnie..
A ten tylko je, śpi i wali kupy ;)

To jeszcze nas-dwupaczków troszkę jest:-):-)

Mama2013- nie żartuj kochana - piszemy o różnych duperelach, sprzątaniu, czereśniach, ograniczeniach ruchowych w ciązy itp więc prosze mi sie tu ładnei udzielać!!!:tak:;-):-)

Anusiakanusia- to kawał chłopa z Sebastianka:tak::-D

kingusia nie martw się,na mm szybko nadrobi wagę. U mojej siostry było podobnie,po 3 tyg trafiła do pediatry,ten zważył małego i niestety był niedożywiony,prawie zerowy przyrost wagi od porodu. Siostra się zryczała bo myślała,że ma dobry pokarm i dużo,a okazało się,że był tak mało wartościowy.Przeszła na mm i mały ma już 3 miesiące,jest zdrowy,wesoły,bystry.Też zaczynałą od tego mleka co Ty kupiłaś,później zamieniła na inne.

Dziewczyny jak wasze juniorki reagują na upał? Moja mało dzisiaj spała,szok,jest marudna,do tego często woła jeść,dajemy jej też wodę,ale po niecałych 10ml jak się zorientuje,ze to nie mleko-odrzuca butle.No i sika co chwile,dzisiaj poszła rekordowa ilość pieluszek.

reklama
Kingusia- nie martw się, ja miałam podobną sytuację. Tydzień po wyjściu ze szpitala Michaś schudł 100 g i w nocy zaczęłam dokarmiać go MM. Poskutkowało, bo przez kolejny tydzień przybrał 380 g! :-) Teraz ściągam swój pokarm i przechowuję w lodówce, bo z jednej piersi ściągam zaledwie 30 ml, a Mały za jednym razem je 100-120 ml. W nocy tylko 2-3 razy daję Mu MM i jakoś sobie radzimy :) Ja też byłam podłamana, ale na szczęście je mój pokarm, a że dokarmiam sztucznym? Tłumaczę sobie, że i tak niewiele no i że tak widocznie musi być. Najważniejsze, że Junior przybiera, zobaczysz, że Twoja Laurka też zacznie!!! Głowa do góry :-D

Natis- życzę szybkiego wyjścia ze szpitala, nie ma to jak w domku :) Oby wszystko szybko się wyjaśniło!

Dmuchawcu- piękne i niezwykle urocze te Twoje córeczki! Widać, że łączy je bardzo silna więź :)

Do góry