reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

anusiak ładnie przybrał. Maja przy wypisie miała 3500g po 13 dniach 3820 teraz ma 28 dni i ciekawe ile waży :) Pewnie tyle ile twój synek jak nie więcej :)

kingusia ja mam taką swoją małą teorię.... Córeczka jest malutka i może nie ma tyle siły aby ciągnąć cyca. Może odciągnij swoje mleczko i daj jej w butelce i zobacz ile je. Kiedyś słyszałam że nie ma czegoś takiego jak słabe mleko mamy... (nie znam się w temacie bo sama nie karmiłam)

mała się budzi

zmiana pieluszki.

Dmuchawiec śliczne masz córeczki a jaki wielki basen :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny, ja pokarmu mam dużo i wydawałoby się że Mała spokojnie by się najadła a okazało się że jest dla niej za mało wartościowy. Mam nadzieję że po tym proszkowym mleku zacznie przybierać.
Na razie będziemy karmić cycem i dokarmiać butlą. Jak się nie uda na dłużej to zostanie butelka i tyle, ważne żeby zaczeła przybierać na wadze bo tym się najbardziej martwię.

Wykąpałam ją teraz i dałam pierwszy raz MM. Zrobiłam 60ml według tabelki, zjadła 40ml i śpi.

DMuchawcu cudne są te Twoje pszczółki :) takie radosne dziewuszki :blink: basen też imponujący ale ale..ja się jeszcze zachwycam WIEEEEEELKIM balkonem :p u mnie po dociepleniu bloku jak wystawię suszarkę na pranie to na wdechu musze przechodzić :p a jak wózek wietrzyłam to już finito :-D

Nayaa- balkon nie jest duży, ma tylko fajny kształt- mniej więcej kwadratowy :tak: I dlategomiesci sie na nim taki basenik:tak:

Byłam w szpitalu, dostałam globulki, pogadałam z położną i nastawiam sie na poród w sobotę od 7ej rano:-):-D
Czyli postanowione- rodze w sobotę!!!:rofl2:

Dziewczyny hmmm zaczynam się bać, czy wszystko pójdzie dobrze, czy bardzo będzie bolało, najważniejsze - czy z maluszkiem będzie wszystko w porządku .... Niby fajnie jest znać datę porodu ale z drugiej strony hmmm chyba większa nerwówka jest wtedy. Nie spodziewałam się, że będę aż tak panikować :( Tosia z Luką na placu zabaw, ja poszłam pod prysznic przygotować się przed jutrem i jak wyszłam to się rozryczałam ;( nie wiem czy już jestem na to gotowa ;(

Dziewczyny ja już w domu, zamelduje się tylko i idę porządkować, mój M. wczoraj zrobił pranie katastrofa........... wyprał białe koszulki z czarnymi leginsami:szok: muszę to ogarnąć, zanim wyrządzi większe szkody

U nas bardzo dobrze, jest pokarm mała ssie choć przez kapturki to jestem z niej dumna bo miałam inne doświadczenie.

Trzymam kciuki szczególnie za "nie rozpakowane", dziewczyny już niedługo:-)

Dmuchawcu
- dziękuje za przekazanie wiadomości, widzę że rezerwujesz sobie piątek:-D

Kingusia-
nie martw się za bardzo, Laura zaraz zacznie przybierać, nie trać nadzieji na karmienie piersią tu połowa sukcesu to pozytywne myślenie

Witam dziewczyny . Ja tylko na chwilkę bo jeszcze nieogarnieta :) Za waszą namową zgłosiłam sie w sobotę na IP i faktycznie były to wody ..od razu mnie zgarneli i od 16 wywoływali poród bo skurczy brak. Nafaszerowali mnie czym tylko można ..co godzine oxy kroplówka i tak do 12 w nocy i nic z tego... wygnali mnie do pokoju i mówia niech sobie skurcze przyjda... no to sie tak meczyłam do 6 rana.... i od 6 spowrotem kroplówka oxy i o 8.00 mała była na świecie . Przedstawiam wam Maję 3.jpg4.jpg

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 55
  • 4.jpg
    4.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 60
Witajcie kochane :tak:

Ewelina: GRATULUJĘ Maja wygląda na dużą dziewczynkę, ile ważyła?

Natis: Trzymam za Was cały czas kciuki --barrrrdzo mocno

Mikoto: Za Was również bardzo mocno trzymam kciuki , nie mogę się doczekać jutra :-) Trzymaj się kochana , jestem z Tobą

Dmuchawiec: Piękne jak zwykle Twoje córeczki , takie pozytywne :tak: Świetną zabawę mają z tym basenem ;-) To co sobota ??? :-)

Dzisiaj była u nas położna : Zosia wyszła ze szpitala z wagą 2420 a dzisiaj waży 3850 :tak: Czyli ładnie przybiera, ale też dużo je co 2 godziny 60 potem dojada czasami jeszcze 30 , i tak co 2 godzinki:happy: Mleczko z cyca dostaje 2 razy dziennie, ale już coraz mniej mam tego mleczka:baffled:

Byłyśmy dzisiaj na usg brzuszka i węzłów : noo ma niestety powiększone węzły pod jedną paszką gdzie była szczepiona na gruźlicę, Pani też mnie uspakajała że powinno być ok, że to pewnie od tej szczepionki. Zobaczymy bo 3 lipca mamy pierwsze szczepienie , a jeśli będą nadal powiększone to nie zaszczepią. W brzuszku wszystko w jak najlepszym porządku. Zosia z dnia na dzień już jest inna , tak fajnie już świadomie się uśmiecha , rozgląda się po domu... ehh fajne chwile :tak: Tylko zeby lepiej w nocy spała to by była rewelacja;-)

Trzymam kciuki za WSZYSTKIE porody zaplanowane na jutro i te nie zaplanowane też :tak:

Całuję Was mocno, często Was podczytuję , ale na napisanie już brakuje czasu :sorry:

reklama
Dmuchawcu no to już czas odliczać ;-) fajnie, że znasz datę ;-)
Anula będzie dobrze <tuli> :-D kciuki będą jutro zaciśnięte :-)
Dzika Witaj w domku :-)
Ewelina jaka śliczna :-) słodkie polisie ma :-D
Korba to super, że Zosia tyle przybrała :-D

Coś mi się wydaję, że będę chyba ostatnią mamusią do porodu :sorry:

Do góry