reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

dzien dobry

ech mi się nocka taka sobie wydarzyła - zrobił mi się zastój w lewej piersi, ból, zapchane kanaliki i tak dziwnie bolało, że jak się obracałam z boku na bok to masakra jakaś
ale położyłam Filipa obok siebie, cyca w buzię i poszliśmy spać - trochę ściągnął i jest lepiej

co do spacerów - werandowanie ma na celu przyzwyczajenie dziecka do niższych temperatur - heh ja musiałabym werandować go w pokoju, bo u nas na dworze cieplej niż wewnątrz
z Filipem poczekałam kilka dni, bo akurat wiało i mi się nie chciało dupy z domu ruszyć, a jemu nic by się nie stało... teraz jest pogoda to trzeba korzystać, a potem się zahartujemy i całą zimę będziemy łazić

kapiele codziennie, mniej więcej o tej samej porze, niech się uczy - kąpiel, cyc, dobranoc, jesienią też codziennie, u nas z Arturem działało to mniej więcej do dwóch lat - potem ciężko było dwulatka latem o 19 wymanewrować do łóżka ;-)

a co do diety - moim zdaniem wszystkiego trzeba spróbować, jak dzieckuu nic nie jest to można jeść - oczywiście nie przesadzać z ilością, ale powoli wprowadzać sobie wszystko w granicach rozsądku

u nas wczoraj poszedł sab simplex, małemu tak się przelewa w brzuszku i zaczął się prężyć przy gazach, albo tylko jednorazowe incydenty, albo będą kolki :-/

ja lecę, sporo roboty mam...
miłego dnia

reklama
Cześć kobitki :)
Podczytuje was nocą i aż mi miło się zrobiło że pamiętacie o nas :)
Hm co u nas? Mała jest na MM, ma bardzo krótkie więzadło i ciężko jej złapać butlę a co dopiero pierś... Pewnie i przez to ulewa a ulewa dość mocno bidulka. Na dodatek dostała wysypki na buzi i brzusiu, pediatra patrząc na ''naszą kartotekę'' od ręki przepisała bebilon pepti... ( ja alergik mąż też i wiki ...) Więc zmieniliśmy mleczko i krostki nie są już takie czerwone (ma strasznie suchą skórę w miejscach krostek)
Wczoraj prawie cały dzień mi nie spała :szok: miała dwie drzemki po około 1 h... a później czas czuwania. Na szczęście pierwsza noc od 3 tyg była super :) zasnęła o 23 wstała o 3 i 6 zjadła mlesio i o 9 i śpi...
Co do kąpieli ja kąpię co 2 dzień (ale w dzień wolny od kąpieli przemywam ją mokrą pieluszką) Pediatra z rewelacyjną opinią jak byliśmy w szpitalu wytłumaczył mi że kąpiel dla dziecka to jak tsunami... zmywa wszystko co naturalne i potrzebne skórze i on jest zwolennikiem kąpania takiego maluszka co 2 dzień a przemywać codziennie. Jak starsze to codziennie.

Xez powiem ci szczerze że śledząc twoją historię od początku w pewnym momencie zwątpiłam... tyle nieszczęścia dla jednej rodziny. Miałam nadzieję (i szczerze to troszkę podejrzewałam za co przepraszam) że to wszystko nie jest prawdą... Bo jak to tyle nieszczęścia?? Jesteście dla mnie bardzo silnymi ludźmi i bardzo Was podziwiam za to co zrobiliście. Oleńko witaj :) Masz cudownych rodziców.

Trzymam kciuki za Wasze porody a świeżo upieczonym mamuśką życzę szybkiego powrotu do formy i sił :) Nasze majowo-czerwcowe dzieciaczki są prześliczne :)

Palin ale Miki punktualny :) Gratuluję raz jeszcze.

Wiki codziennie jak na razie chodzi z tatą na basen więc ja mam chwilę dla siebie (czyt: zabawianie Majki bo ona zawsze się budzi jak oni wychodzą :eek:)

U nas słoneczko i gorąco się szykuje. Mała urodziła się w środę a w poniedziałek zaliczyłyśmy pierwszy spacerek taki ponad godzinny bo jak Wikula dorwała się do placu zabaw to wyjść nie chciała :) Było bez werandowania.
Pranie robię codziennie (jak poprzednie wyschnie) Bo produkcję mamy straszną.
Was chłopcy obsikują fontanną Maja za to ma manie robienia kupy na co popadnie :) Wczoraj przed kąpielą odpięłam pampersa (jestesmy na dada i są fajne i dużo tańsze niż pampersy) poszłam nalać wody do wanienki wracam a tam pampers z boku a ona cała w kupie i wszystko w koło, więc wyczyściłam ją chusteczkami poszłam po świeży ręcznik wracam a ona ten sam numer:p Wsadzam ją do wanienki a ona taki relaksik na buzi i szłyszę idzie jacuzzi (czyt kupa) Więc mała na ręcznik zmiana wody wracam i ręcznik obkupkany.... Patrze na nią i pytam się: jej skąd tyle kupy z tak małej pupy?? :-D

Pozdrawiam

Smile jedzie do szpitala - to wody :-) Trzymamy kciuki :-) Ale my byłyśmy umówione na 17/06 :-p

Przeżyłam wczorajszą imprezę Mateusza - szarańcza 9 osobowa. Strat brak, poza paluszkami na ścianie - na szczęście farba zmywalna :-) Młody przeszczęśliwy - zadowolony z zabawy i prezentów :-)

Zbieram się za prasowanie pościeli Tymka i pastowanie podłóg - może Tymek weźmie przykład z Franka i też zechce wcześniej wyjść? Nie chcę tu zostać sama :-p

Jeśli chodzi o kąpiele - to nam codziennie pomogły usystematyzować dzień, Mateusz wyciszał się i spokojnie zasypiał. Spacerki myślę, że pomogą i mamusiom i dzieciom i nie ma co z nimi czekać. Położna na SN opowiadała nam, że rodzice na wyjściu ze szpitala szli na nogach do domu, bo mieli ok 20 minut piechotą, a zepsuło im się auto.

No to kciuki za Smile &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Madzia - ja też nie chcę zostać sama z brzuszkiem na forum . Fajnie , ze imprezka udana :tak:
Justa - a sio do roboty !!!! Ja też się wyganiam . Będę zerkać na Hoty ;-)

Witam się i ja,

anula
- u Ciebie słonca brak, u nas ładnie świeci a to niedaleko, dużo zdrówka dla Ciebie

Smile, julix- trzymam kciuki że rozkręcenie

matkaEwa
- a jak ty rodziłaś poprzednie dzieci? przed czy po terminie?

dmuchawcu- może Twoja córcia będzie posłuszna i urodzi się kiedy mama jej pozwoli, a może rodzimy razem? niedziela czy poniedziałek?

gosia- to jest Twój dzień, trzymam kciuki za szybki poród, może ja tez się pomasuje:-D bo coś masaż męża nieskuteczny

Ja wczoraj na basenie byłam, wróciłam tak wykończona choć tylko w wodzie brodziłam, Ewa miała taką zabawę ze aż miło popatrzeć, następnym razem wybierzemy sie juz w 4, muszę ogarnąć dom zanim mała wstania bo po wczorajszym to siły nie miałam, dawno tak nie spałam jak dziś

A dziewczyny nie wiecie co u Wenusjanki? albo coś przegapiłam albo dawno jej nie było

Ja nadal w domu, dzwonilam jakies 1,5 godziny temu, kazali zostac az skurcze beda wystepowac czesciej i beda dluzsze lub odejda wody. Teraz mam srednio co 5 minut i trwaja 35-45 sek. Ponadrabiam Was i chyba wezme sie za kuchnie bo co tu zrobic z soba. Noc nie przespana i ledwo siedze. Mezula wyslalam do pracy , bo biedny sam nie wiedzial co z soba zrobic, ale w razie czego w ciagu 15 minut bedzie.
Smile - kciuki zacisniete

Smile...trzymam kciuki ...gosiak również :) ...u mnie cisza.... troche skurczy w nocy troche jajniki i plecy pobolały i cisza ..... wiec czekam :)

reklama
EDIT: SMILE KCIUKI MOCNO TRZYMAM!!!!!!! ALEŚ SIĘ WYRWAŁA :-p

Anula, Robaczku
zdrówka!!

Xez jak tam nocka i zmiana mleczka??

Smile ja bym się przejechała na IP albo do apteki po wkładki które sprawdzają czy to wody

MatkaEwa a gdzie Ty się przed piątkiem wyłamać chcesz?? Masz rodzić ze mną a nie wcześniej ;-)

Fioletowa napisz mi prosze raz jeszcze jak sab sipex dawkujesz. Musze sobie zapisać :zawstydzona/y:

mikoto przesyłam dużo słoneczka dla Ciebie!!

Mama Wiki cieszę się, że się odezwałaś. Pisz jak tylko dasz radę :tak: A z akcji kupkowej się uśmiałam, że hej :-D

Gosiak czekam dzisiaj na Twojego Maluszka!

Dmuchawcu ja już ostatni raz z Tobą kolejny (u mnie 40) tydzień świętuję :sorry: Gratulacje!

Dzisiaj akurat o 7:00 Mapet wstał więc byłam wcześniej ale Dziewczyny jak wątek jest zamknięty niech mi któraś sygnała puści na telefon to odblokuje :yes:

Ja przez przypadek od rana wybrałam się na "święto dyszla" czyli targ który u mnie co środa i wreszcie mam czereśnie!!!!!!! 8zł/kg no i kilo truskaw 6zł/kg zmiksowałam z cukrem i się chłodzi w lodówce.

Jakby mało było wydatków zapomniałam, że w czerwcu się podwójnie za przedszkole płaci :confused2: jedną transzę zapłaciłam a druga na koniec miesiąca.

Lecę poodkurzać, powiesić pranie, zmyć podłogi i się wykąpać :ninja2:

Do góry