reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczynki po ilu dniach od urodzenia można już wyjść z maluszkiem na spacerek???
I jeszcze pytanko czy kąpiecie maluszki codziennie czy np. co drugi dzień???
Czego nie powinno się jeść przy karmieniu piersią??? Można jabłka???

Gabryś tak od 17.00 do 20.00 z przerwami wisiał na cycu, od rana do popołudnia tylko spał i spał. Ciekawe jaka nocka dziś będzie :baffled:
Od jutra ma być w końcu ciepło :-) Cieszy mnie to bardzo ;-)

Kari ja też jestem niezorganizowana ;-) Ale mam nadzieję, że to się w końcu pomału wyklaruje - trzymam kciuki za Ciebie też ;-)

Idę podczytać troszkę inne wątki, bo jestem strasznieeeeeeeeeeeeeee do tyłu :szok:

reklama
Ratunku, dopadlo mnie przeziebienie:-:)-( boli gardlo i nos juz zatkany:-:)-(

Dzika Ewa slodka az zazdroszcze, tak pozytywnie:-)

Kari mi tez ttudno wejsc w nowy rytm. Trudne sa popoludnia bo Hubert bardziej marudny i mnie spi a i Seweryn chce mojej uwagi. No i potem trzy kapiele no i po kapieli Huberta dzien sie konczy bo wskakuje z nim do lozka kangurowac sie.

Ok, zamykam oczka bo kieosko sie czuje i spac mi sie chce.
Milej nicki wszystkim

isis ja mam zamiar kompać codziennie min. dlatego, że chce rytułały wprowadzić. Jeśli chodzi o dietę karmiącej dzisiaj na fb był ten temat i chyba zgodnie stwierdzono, że wszystko ale pomału i obserwować. Jeśli jest ciepło to raczej nie ma jakiegoś terminu ze spacerem. Gorzej jest zimą ale też się chętnie dowiem co dziewczyny na ten temat sądzą :yes:

dmuchawcu dobra robota :-D

robaczku zdrówka dużo!!!!

ewelina: kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

saraa: jak Ty pójdziesz rodzić to kogo będę w razie "WU" pisać? ;-) Która z nas ostatnia wymięknie? ;-)

kari: to normalne, że jest nieco chaosu. I tak Cię podziwiam... NIE w swoim kraju, zdani na siebie, Adaś wymaga większej opieki. JESTEŚ DZIELNA BABKA!!!

robaczku: zdrufffka życzę!!!

A czemu palin dopiero w czwartek wyjdzie? Tak długo przy paciorku trzymają czy co? :szok:

Ja się jutro dowiem czy wytępiliśmy dziada czy nie. Oby tak... Trzymajta kciuki kto może. Za brak paciora i zadawalające KTG. Co znaczy zadawalające? Sama nie wiem. Może, żeby się coś zaczęło dziać... :tak:

Robaczku zdrowka Kochana!

Isis jezeli chodzi o kapiele, to ja mam takie smao zdanie jak Sara- teraz kazdego dnia, jak rytual, najlepiej o zblizonej porze wieczornej, zeby dziecko amialo poczucie stalosci i bezpieczenstwa. Dopiero jesienia bym kapala co 2 dni, ale to juz ze wzgledow pogodowych, nie ma tez takich upalow. Jezeli sie myle poprawcie mnie, bo dla mnie to nowosc bedzie. Co do spacerow zaleca sie najpierw werandowanie, a w 2. Tygodniu zycia rozpoczecie spacerow, od kiludziesieciu minutowych wzwyz, z wyjaatkiem pory 11-15 w czasie upalow. Ale sama nie wiem jak ugryźć temat, także i ja będę wdzięczna za rady.

Ewelina mocno trzymam kciuki za Was!

Anilek kciuki takze za Ciebie zaciskam!

Na spacerku bylam z 40 minut, potem wlazlam pod cieply prysznic a one bolace sie zaczynaja robic :dry: ciesze sie , ale jednoczesnie boje czy dam rade.
Na porodowke moge jechac dopiero przy skurczach co 5 minut, na razie sa co mniej wiecej 10, chyba ze wody wczesniej mi odejda:tak: Oj dzieki Wam jakos pozytywniej na to patrze inaczej pewnie bym panikowala jeszcze bardziej.

Kari - super, ze maz bedzie mogl pomoc

Gosiaczku trzymam kciuki za rozwoj akcji!

Przepraszam za błędy, ale piszę z telefonu. Ja już w łóżku, bo mnie zmogło. Dzisiejsza pogoda mnie wykończyła. Mam nadzieje, ze jutro bedzie słonecznie.

Anilek ja się z telefonem nie rozstaje także śmiało piszcie :-D poważnie

mikoto werandowanie latem (czytaj jak jest ciepło bo ta nasza pogoda ostatnio powala) nie jest konieczne, tak samo jak i 2tyg. Te wytyczne są zimowe, że tak to nazwę ;-)

Gosiak kciuki za szybki rozwój!!

reklama
Do góry