reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dziewczynki po ilu dniach od urodzenia można już wyjść z maluszkiem na spacerek???
I jeszcze pytanko czy kąpiecie maluszki codziennie czy np. co drugi dzień???
Czego nie powinno się jeść przy karmieniu piersią??? Można jabłka???

Gabryś tak od 17.00 do 20.00 z przerwami wisiał na cycu, od rana do popołudnia tylko spał i spał. Ciekawe jaka nocka dziś będzie :baffled:
Od jutra ma być w końcu ciepło :-) Cieszy mnie to bardzo ;-)

Kari ja też jestem niezorganizowana ;-) Ale mam nadzieję, że to się w końcu pomału wyklaruje - trzymam kciuki za Ciebie też ;-)

Idę podczytać troszkę inne wątki, bo jestem strasznieeeeeeeeeeeeeee do tyłu :szok:

reklama
Ratunku, dopadlo mnie przeziebienie:-:)-( boli gardlo i nos juz zatkany:-:)-(

Dzika Ewa slodka az zazdroszcze, tak pozytywnie:-)

Kari mi tez ttudno wejsc w nowy rytm. Trudne sa popoludnia bo Hubert bardziej marudny i mnie spi a i Seweryn chce mojej uwagi. No i potem trzy kapiele no i po kapieli Huberta dzien sie konczy bo wskakuje z nim do lozka kangurowac sie.

Ok, zamykam oczka bo kieosko sie czuje i spac mi sie chce.
Milej nicki wszystkim

isis ja mam zamiar kompać codziennie min. dlatego, że chce rytułały wprowadzić. Jeśli chodzi o dietę karmiącej dzisiaj na fb był ten temat i chyba zgodnie stwierdzono, że wszystko ale pomału i obserwować. Jeśli jest ciepło to raczej nie ma jakiegoś terminu ze spacerem. Gorzej jest zimą ale też się chętnie dowiem co dziewczyny na ten temat sądzą :yes:

dmuchawcu dobra robota :-D

robaczku zdrówka dużo!!!!

ewelina: kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

saraa: jak Ty pójdziesz rodzić to kogo będę w razie "WU" pisać? ;-) Która z nas ostatnia wymięknie? ;-)

kari: to normalne, że jest nieco chaosu. I tak Cię podziwiam... NIE w swoim kraju, zdani na siebie, Adaś wymaga większej opieki. JESTEŚ DZIELNA BABKA!!!

robaczku: zdrufffka życzę!!!

A czemu palin dopiero w czwartek wyjdzie? Tak długo przy paciorku trzymają czy co? :szok:

Ja się jutro dowiem czy wytępiliśmy dziada czy nie. Oby tak... Trzymajta kciuki kto może. Za brak paciora i zadawalające KTG. Co znaczy zadawalające? Sama nie wiem. Może, żeby się coś zaczęło dziać... :tak:

Robaczku zdrowka Kochana!

Isis jezeli chodzi o kapiele, to ja mam takie smao zdanie jak Sara- teraz kazdego dnia, jak rytual, najlepiej o zblizonej porze wieczornej, zeby dziecko amialo poczucie stalosci i bezpieczenstwa. Dopiero jesienia bym kapala co 2 dni, ale to juz ze wzgledow pogodowych, nie ma tez takich upalow. Jezeli sie myle poprawcie mnie, bo dla mnie to nowosc bedzie. Co do spacerow zaleca sie najpierw werandowanie, a w 2. Tygodniu zycia rozpoczecie spacerow, od kiludziesieciu minutowych wzwyz, z wyjaatkiem pory 11-15 w czasie upalow. Ale sama nie wiem jak ugryźć temat, także i ja będę wdzięczna za rady.

Ewelina mocno trzymam kciuki za Was!

Anilek kciuki takze za Ciebie zaciskam!

Na spacerku bylam z 40 minut, potem wlazlam pod cieply prysznic a one bolace sie zaczynaja robic :dry: ciesze sie , ale jednoczesnie boje czy dam rade.
Na porodowke moge jechac dopiero przy skurczach co 5 minut, na razie sa co mniej wiecej 10, chyba ze wody wczesniej mi odejda:tak: Oj dzieki Wam jakos pozytywniej na to patrze inaczej pewnie bym panikowala jeszcze bardziej.

Kari - super, ze maz bedzie mogl pomoc

Gosiaczku trzymam kciuki za rozwoj akcji!

Przepraszam za błędy, ale piszę z telefonu. Ja już w łóżku, bo mnie zmogło. Dzisiejsza pogoda mnie wykończyła. Mam nadzieje, ze jutro bedzie słonecznie.

Anilek ja się z telefonem nie rozstaje także śmiało piszcie :-D poważnie

mikoto werandowanie latem (czytaj jak jest ciepło bo ta nasza pogoda ostatnio powala) nie jest konieczne, tak samo jak i 2tyg. Te wytyczne są zimowe, że tak to nazwę ;-)

Gosiak kciuki za szybki rozwój!!

reklama
Do góry