reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, ja polecam nursing butter Palmersa, polecony kiedys przez Natis, dla mnie rewelka plus bephanten. Ja przy Sebastiane nie mam w ogóle problemu z brodawkami, dzięki smarowniu ich regularnie 2 tyg przed porodem (palmers) i potem w 3 pierwszych dobrach po każdym karmieniu (bephanten). Teraz smaruje tak z raz dziennie. Dodam ze przy Zuzi miałam brodawki zmasakrowane równo, i dopiero jak było zle to zaczęłam smarowac... Tak więc smarujcie sie dziewczyny profilaktycznie!!!:tak:

Robaczek, niezle z tym kangurowaniem starszaka przez tatę :D Zuzia sie dzis dokangurowala do nas, ale Sebastianowi sie to chyba nie spodobało. ;)

dziewczyny, czy maluszki zasypiaja Wam przy cycu? Czy starcie sie tego unikać i kłaść spac bez cyca? U mnie póki co cyc najlepszy usypiacz...

reklama
Kari pisala na face booku ze juz wychodza. Odezwie sie jak bedzie miala chwile:-)
Dmuchawcu dzieki ze instrukcje suwaczka:-)

Synus zaliczyl pierwsza kapiel i byl dzielny, lubi wode:-) Dziewczyny pomagaly jak mogly, szczesciarz, 4 osoby skakaly przy nim, no prawdziwy ksiaze:-)
Dzis dopadlo mnie jakies mega zmeczenie, chcialabym sie porzadnie wyspac. Moglam to zrobic w dzien ale ciagle cos bylo do zrobienia. Uciekam bo budzi sie maluch na cyca:-)

Hej Kobietki,

Ja tylko na chwilę, bo ledwo już dzisiaj żyję. Ssak nie daje mi żyć ;-) je i je. Anusia oja pediatra też mówiła o tym 'przesileniu' w 3 tygodniu... Mam nadzieję, że szybko minie, bo już nie wyrabiam. Lenka noebawem skończy 4 tygodnie to jakoś później ją naszlo na to jedzenie ;-)

Zaliczyłam dziś dziewczyny pierwsze wyjście z domu bez dzieci :-). Darek został z dziewczynkami a ja pojechałam że szwagierką ja zakupy. Nie mam w czym chodzić i kupiłam sobie fajne ciuchy. Akurat trafiłam w Lindexie na wyprzedaże sukienek i kupiłam 2 przecenione że 149zł na... 19zł :-)
Potem spódnica długa i 4 bluzki w rozmiarze M. Tak więc od juttra będę miała w czym chodzić na spacerki z Lenką. W końcu porzucę ciążowe ciuchy.

Nika - wielkie, wielkie gratulucje!!! Cały dzień oWas myślę!

Misianka - gratulacje!!! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!

Teri podaj mi proszę kochana dawkowanie tego probiotyku biogail. Na ulotce pisze 5 kropli na dobę. Ale jednorazowo cży w podzielonych dawkach???

Dmuchawiec potwierdzam słowa Anusi, na mone pokrwawione, popękane i zmasakrowane skutki pomógł Palmers i bepanthen. Dla mnie nieodzowny element karmienia. Dobrzew że Anusia była mądrzejsza idę mnie i przygotowała się do karmienia. Ja odchorowalam swoje niestety.

Anusia mója Lenka niestety też usypia przy cycu i nie umiem tego zmienić. Jak próbuje wyciągać /jak z imadła ;-) / to zaraz się budzi i szuka i udaje że dalej je :-) i tak w kółko... Alternatywą jest noszenie i bujanie, ale żeby zasnęła to minimum 40 minut. Nie mam sił nieraz i wybieram cycanie. Mója pediatra /bardzo dobra/ uważa, że nie ma w tym nic złego, to ma być czas nasz i dziecka - jedyny i niepowtarzalny.

Ostatnia edycja:
Melduję się wieczornie, ba! nawet nocnie! U nas dzisiaj dzień z serii "w trasie" - ale najważniejsze reczy załatwione.

Nadrobiłam was z grubsza, ale nie dam juz rady odpisać, padam na twarz! A wieczorem mieliśmy jeszcze grilla u rodziny, potem jeszcze chwila na dworze, dopiero co wykąpałam się, wysuszyłam włosy, ogarnęłam łazienkę. Mój już śpi, ale zaraz go obudzę odkurzaczem, bo muszę jeszcze rundę zrobić. Liczę na to, że jutrzejszy dzien będzie spokojny i że więcej jednak czasu spędzę z bogami w górze, niz na lataniu jak kot z pęcherzem.

Misianka, Nika - jeszcze raz gratuluję!

Kingusia dziewczyny mądre głowy zaraz podsuna odpowiednie rozwiązanie, a i ja z chęcią posłucham!

Kari super, że już wybywacie do domu! Czekamy na meldunek z własnych czterech kątów!

Palindromea ze zdjęć wnisokuję, ze impreza była naprawde udana - super!

Dmuchawcu
działka jest ogromna - przynajmniej tak to widzę ze zdjęć - mąż odwalił kawał dobrej roboty! Pszczółki jak zwykle zachwycają!

Madzia dzień z cyklu MIKOTO - no wymiękłam! Ale nieźle musiałaś dzisija się napracować!

Natis to teraz będziesz mamuśka z żurnala! A znając Twój gust i styl będziesz wyglądać pięknie! A największą ozdobą będą dziewczynki!

Uciekam Dziewczynki, bo 23:20, a ja jeszcze musze pobuczeć odkurzaczem. Życzę spokojnej nocki!

Witam się nocnie... ja nie mogę zasnąć, a nawet w ogóle spać mi się nie chce.... nie mam takiego kryzysu jak zwykle... spałam do 10, ale wcześniej potrafiłam do 11 i zasypiałam przed 1... ehh.... no to sobie pomarudziłam ;-) miłej nocki Wam życzę ;-)

Oj myslalam ze ssanie i lapanie cyca maluchy maja we krwi. 25 min mlody probowal zlapac cyca juz prawie plakalam z bezradnosci. Prezy sie wygina, ale buzi nie otwiera szeroko a jak juz otworzy to za slabo ssie i nie chwyci:-(

Ja jak na razie nie mamproblemu z brodawkami a czasem smaruje malatanem.

Anusia mi tez Hubert zasypia przy cycu. Bez tez zasnie ale jak pije mleczko to zasypianie jest nieodzowne.

Natis masz gdzies aktualne fotki wrzucone? Pewnie wygladasz jak modelka! Snilas mi sie wczoraj :-)

Ok koniec cyca ide dalej spac

Dzika u mnie planowana cesarka była na 10 ale okazało się, że dr. Ma weekendowy dyżur od 14tego i prosi, żebym wytrzymała. Chciałby mieć mnie na oku.

Dmuchawcu śliczne pszczoły!! Cudna działka! Dzięki za wieści od kingusi :yes:

Kari witamy w domku!

Smile mmmmmm ja chcę placuszka!

Robaczku mi sie marzy, że K. Bedzie kangurował :-)

Mikoto spokojnej niedzieli życzę :-)

Natis No to ja czekam na foto w nowych ciuszkach :yes:

Palin jak tam u Was?

Betty jutro Twój dzień!! Kciuki już zaciskam!

Ja wczoraj już prawie zbierałam się na porodówkę! Przez prawie 2h skurcze co 7 minut i to nawet bolące. Na szczęście położyłam się spać i minęły. Wpadłam w panikę i trochę nawet łez poleciało. Boję się, że za daleko mam do tego szpitala :-( ok. 50km
Ps. Mleko mi się leje!! Skurcze nadal ale nie rególarne. No i mi niedobrze :baffled:

Byle do piątku

Miłej niedzieli Kochane!!

Melduję się niedzielnie nadal 2 w 1 :) Wczoraj zmyłam podłogę na kolanach i twardzizna nadal siedzi w brzuchu :) Chyba podjadę na ktg zobaczyć co u niej słychać... 2 tygodnie temu zaczął wychodzić mi czop, zaczęły się mocne straszaki
Natis - ja też polecami bio gaia. Jędrkowi podawaliśmy, ale był trochę starszy i wtedy raz dziennie.
Co do brodawek rewelacyjny jest maltan i on drogi nie jest.
Kari - super, że już w domku jesteś

Lecę szykować śniadanko dla małego głoda, bo już krzyczy : Mamusiu daj mi jeść coś, jestem taaaaki głodny ;)

Witam się porannie!
hello.gif

Zasnęłam w sumie lada chwila, jak się tylko położyłam - pobudka parę minut po 7, rzadko wstawałam do łazienki, także nawet się wyspałam. Mój jeszcze śpi - a ja już wchłonęłam jogurt i oglądam Ogniem i mieczem. Zapowiada się piękna pogoda.

Marys mam nadzieję, że chociaż sobie teraz deśpisz!

Robaczku
może to chwilowe?

Sara w takim razie trzymam kciuki!

Lecę się trochę ogarnąć...

reklama
Widzę ze większość jeszcze śpi, ja miałam dobrą nockę, pewnie niedługo się to skończy.....
Dziś niedziela, słonko za oknem aż chce się zyć, zwłaszcza ża mój M. ma wolne, wieczorem będzie musiała zadziałać coś w sprawie porodu, oj ile to się chłop musi narobić najpierw żeby spłodzić, później żeby wygonić... :-D:-D:-D

sara- jak skurcze?

julix- a w którym tc. rodziłaś Jędrka?

Robaczku- Hubert,to facet- oni lobią zabawy sutkami:-)

Do góry